zaterdag 19 augustus 2023

Kijktips week 19/8-25/8

Weet je wat ik een meer dan hartverwarmend programma vind?
The dog house op VRT1 (elke weekdag om ongeveer 16.30u als ze geen sport uitzenden).

En ja, honden spelen daar de hoofdrol, maar ik smelt toch telkens een beetje als ik de potentiële baasjes hun nieuwe levensgezel zie ontmoeten - de Vlaamse tegenhanger Viervoeters was dan weer compleet ruk...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 19/8:
Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin (VTM 15.15u) - derde film met Romy Schneider als Sissi.
Mulan (BBC1 19.40u) - voor wie geen Disney+ heeft en toch deze mislukte live action versie eens wil zien: hier is jouw kans.
Jurassic World: fallen kingdom (VTM 20.30u) - tweede film uit de reboot en echt een rotslechte...
The martian (VTM3 20.35u) - heerlijke sf-film waarin Matt Damon het in zijn eentje moet zien te redden op Mars.

The chronices of Riddick (VTM2 22.30u) - tweede Riddick-film en a total mess.
De Witte van Sichem (VRT1 22.35u) - film van Robbe De Hert naar het boek van Ernest Claes en eigenlijk een remake. Een meer Vlaamse film vind je niet.
The killing of a sacred deer (Canvas 23.00u) - thriller van Yorgos Lanthimos. Goeie film maar hij heeft wel die afgrijselijke Barry Keoghan in een van de hoofdrollen.

D'Ardennen (VTM3 23.10u) - geslaagde film van Robin Pront waarin Kevin Janssens en Veerle Baetens tonen waarom je nooit de Ardense bossen in moet trekken...

Zondag 20/8:
Robin Hood: men in tights (VTM4 20.35u) - geslaagde spooffilm op vooral Robin Hood: prince of thieves.
Dossier K. (VRT1 20.40u) - vervolg op De zaak Alzheimer, nu jammer genoeg met Jan Verheyen als regisseur waardoor er heel wat aan esthetiek verloren gaat.
Basic instinct (VTM2 21.40u) - wordt om de zoveel tijd wel ergens op een Vlaamse zender uitgezonden. Geslaagde thriller van Paul Verhoeven.
De Patrick (VTM 22.25u) - lokte ver geen volk naar de bioscoop (ik was er wel eentje van) maar is gewoon een schitterende film waarin Kevin Janssens de rol van zijn leven speelt. Aanrader van de week!

The power of the dog (BBC2 23.00u) - voor wie geen Netflix heeft en deze Oscargenomineerde western - die bij ons nooit in de zalen is geweest of op dvd verschenen - wel eens wil zien: hier is jouw kans.

The green butchers (NPO2 23.28u) - geslaagde zwarte komedie over twee slagerbroers die nogal vreemde dingen in hun worsten draaien.

Maandag 21/8:
The Shawshank redemption (Play5 20.35u) - één van de beste verfilmingen van het werk van Stephen King en ook gewoon een steengoeie film. Maar wie heeft dit nog niet gezien?

The swarm (Play6 20.35u) - internationaal gemaakte sf-serie naar het boek De zwerm van Frank Schätzing. Drie afleveringen na elkaar. Ik ben voorzichtig benieuwd.

Legends of the fall (VTM4 20.35u) - drama over een vader en zijn drie zonen, eentje is halfgod Achilles.
Mijn slechtste beste vriendin (Play4 21.50u) - tweede seizoen van deze tragikomische serie. Twee afleveringen van een half uur per weekavond - meteen de reden waarom ik het eerste ook niet bekeken heb: dat vraagt te veel in mijn kijkschema.

Vrijdag 25/8:
Star Wars: episode VIII - the last jedi (VTM2 20.30u) - tweede Star Wars film uit de reboot en een beetje een hot mess...
Harry Potter and the chamber of secrets (Play4 20.35u) - de tweede HP-film.
The holiday (VTM3 20.35u) - het is toch nog geen kerstvakantie? Soit, leuke romantische komedie met Kate Winslet en Cameron Diaz die aan huizenruil doen.

Zaman (VTMGold 20.35u) - "eerste Vlaamse politiefilm" en daarom al het bekijken waard.

Mr. Jones (Canvas 22.05u) - biografische film over fotograaf Gareth Jones die in 1933 Stalin wil interviewen maar er achter komt dat die heel wat informatie achterhoudt aan de bevolking (zoals een hongersnood in Oekraïne op dat moment).
Inferno (VTM 22.05u) - derde film over Robert Langdon en nog steeds met Tom Hanks die wel de laatste is die ik in die rol zag...
The interpreter (VRT1 22.55u) - thriller waarin Nicole Kidman een tolk speelt die in een internationaal complot verwikkeld raakt. 
Your highness (VTM3 23.00u) - compleet onnozele middeleeuwse komedie maar eigenlijk wel nog fun.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten