zaterdag 24 juni 2023

Kijktips week 24/6-30/6

Mensen! Mensen!! Mensen!!!

Marcel the shell with shoes on ( = beste filmtitel ooit) valt sinds vandaag te bekijken op Netflix!!!

Deze was afgelopen maart genomineerd voor de Oscar voor beste animatiefilm maar moest het afleggen tegen Guillermo del Toro's Pinocchio - ook niet slecht. Voor mij was het wél de winnaar in die categorie en doe jezelf een plezier en bekijk dit charmante kleinood.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 24/6:
Enemy of the people (NPO3 20.20u) - Finse misdaadserie. Twee afleveringen na elkaar.
The last duel (VTM2 20.25u) - historisch drama waarin Jodie Comer schittert naast Matt Damon (met een vreselijk kapsel) en *kots* Adam Driver. Aanrader van de week!

Trust me (Canvas 20.35u) - herhaling van deze Britse miniserie over een verlamde man die in een ziekenhuis wordt opgenomen en daar vreemde sterfgevallen gaat onderzoeken. Klinkt raar, maar het is de moeite. Twee afleveringen na elkaar.

The call of the wild (VTM 21.40u) - Harrison Ford en een CGI-hond, da's deze film. Niet gezien (o.a. wegens de hond) omdat de trailer al zo bagger was.
Hereditary (VTM3 22.30u) - horrorfilm die eerder verontrustend dan griezelig is. Toni Collette speelt er wel de pannen van het dak.
Back to the future (VTM 23.35u) - ondertussen klassieke komische SF-film waarin Michael J. Fox naar het verleden reist en daar het huwelijk van zijn ouders moet proberen te redden.

Zondag 25/6:
Interview with the vampire (Play6 20.25u) - verfilming van het gelijknamige boek. Tom Cruise en Brad Pitt hebben er nooit beter uitgezien.

Papillon (VTM4 20.35u) - klassieker die ik nog nooit gezien heb. 'k Zou misschien eens kunnen kijken...

La grande vadrouille (VRT1 20.50u) - Franse oorlogskomedie met Louis de Funès en Bourvil. Klassieker die je moet gezien hebben!

Too close (Canvas 21.30u) - tweedelige Britse thrillerserie over een forensisch psychiater (Emma Watson) die de geestelijke gezondheid van een vrouw moet beoordelen. De twee delen worden na elkaar uitgezonden.

Safety first : the movie (VTM 21.55u) - slechte film naar de gelijknamige komische serie maar nog steeds beter dan de Kampioenenbagger die de VRT uitgebraakt heeft...
Indiana Jones and the Temple of Doom (Play6 22.40u) - herhaling van vrijdag.
Taxi (Play4 22.50u) - Franse misdaadkomedie die talloze vervolgen kreeg en zelfs een Amerikaanse remake. Je moet het maar doen.

Maandag 26/6:
B&B zoekt lief (VTM 20.55u) - de zomerversie van Boer zkt vrouw, hier met B&B-uitbaters. Was vorig jaar een flop, nu waarschijnlijk ook. Alle weekdagen een aflevering.
Love island (Play4 22.40u) - terugkeer van dit non-programma gepresenteerd door houten blok Victor Verhulst. Heb ik nog nooit naar gekeken, ga ik nu ook niet doen.

Dinsdag 27/6:
Burlesque (VTM2 20.35u) - Cher en Christina Aguilera in een soort van Moulin Rouge! rip-off. Voor de liefhebbers.
Sort of (NPO3 21.56u) - Canadese komische serie over een genderfluïde nanny. Staat al een tijdje op VRTmax. Twee afleveringen na elkaar.

Moulin Rouge! (VTM2 22.45u) - en natuurlijk moeten ze dan het "origineel" ook uitzenden op VTM2. Kijken indien nog niet gezien!

Woensdag 28/6:
La Brea (VTM3 20.40u) - een serie zo slecht dat het goed wordt... Een enorm zinkgat opent in LA en de mensen die er door vallen, komen in de prehistorie terecht. Twee afleveringen na elkaar.

8eraf (VRT1 20.45u) - crowdfundfilm waarin we te weten komen wat er met de personages van W817 is gebeurd. Heel hard te mijden!
Bel-Air (VTM3 22.15u) - reboot van The fresh prince of Bel-Air, nu een dramaserie zonder humor.

Donderdag 29/6:
All the money in the world (Play5 20.35u) - film die de geschiedenis inging als die waar de scènes met Kevin Spacey opnieuw werden opgenomen met een andere acteur, zijnde Christopher Plummer (ofte captain Von Trapp) én die waarmee grove wanbetaling van actrices aan de kaak gesteld werd... De film zelf is best ok.

Vrijdag 30/6:
Indiana Jones and the last crusade (Play4 20.35u) - derde Indy-film waarin Sean Connery als Henry Sr. de scènes steelt.
Legends of the fall (VTM3 20.35u) - drama waarin Brad Pitt de überhunk speelt met zijn lange blonde haren.
Carrie (VRT1 23.30u) - grandioze horrorthriller van Brian de Palma naar het boek van Stephen King waarin Sissy Spacek een emmer varkensbloed over zich heen krijgt.
Grâce à Dieu (NPO2 23.57u) - film van François Ozon die onlangs al op Canvas werd getoond. Is jammer genoeg de enige van zijn films die ik niet uitgekeken heb wegens pokkesaai.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten