zaterdag 17 juni 2023

Kijktips week 17/6-23/6

Aangezien het maar pover gesteld is op tv de komende week, geef ik nog een streamingtip: op Disney+ is het eerste seizoen te vinden van HPI, een Franse komische detectivereeks.

Morgane is poetsvrouw bij de politie maar heeft ook een IQ van 160. Wanneer ze een zaak weet op te lossen tijdens haar nachtelijke kuisshift, mag ze als consultant aan de slag bij de politie.

Maar Morgane heeft meer dan een probleem met autoriteit en dat clasht nogal met inspecteur Karadec met wie ze moet samenwerken... 

Echt een leuke reeks!

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 17/6:
McDonald & Dodds (NPO2 22.09u) - derde seizoen al van deze Britse misdaadserie. Ik heb er nog niks van gezien.
Le jeune Ahmed (Canvas 22.10u) - film van de broers Dardenne over een jonge moslimjongen die begint te radicaliseren. Sterk gespeeld door Idir Ben Addi die er dan ook de Magritte du cinéma voor beste belofte voor kreeg.

Kick-ass (VTM3 22.50u) - lollige superheldenfilm over een jongen die beslist om een superheld te worden om criminaliteit te bestrijden. Enig probleem: hij heeft geen superkrachten...

Zondag 18/6:
Pale rider (Play6 10.55u) - eighties western van en met Clint Eastwood. 't Zou een goeie moeten zijn, maar met westerns ben ik altijd voorzichtig...
A beautiful mind (VTM4 20.35u) - biografische film over wiskundegenie John Nash (Russell Crowe) die toch niet helemaal in orde was in zijn bovenkamer.

Daens (VRT1 20.50u) - één van de beste - zoniet dé beste - Vlaamse films aller tijden en ondertussen al 30 jaar oud. Nog niet gezien? Kijken!

Bienvenue chez les Ch'tis (Play4 22.45u) - succesvolle Franse komedie maar ik krijg er de kriebels van...

Maandag 19/6:
The Pelican Brief (Play5 20.35u) - thriller naar het boek van John Grisham met Julia Roberts in de hoofdrol. Zag ik in de cinema maar ik weet er niks meer van...
The hunger games: mockingjay - part 1 (VTM3 20.35u) - eerste deel van de derde film van The hunger games. Net als bij de boeken is de aandacht hier echt weg.

Amai, magere oogst deze week...

Toch veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten