zondag 9 april 2023

Kijktips week 8/4-14/4

Vorige week vrijdag werden de eerste drie afleveringen van The power gedropt op Primevideo, gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Alderman.

En ik heb die natuurlijk meteen bekeken. Toegegeven: het vorderde mij wat traag in het begin dus de drie afleveringen waren welgekomen om helemaal in het verhaal te geraken. En ik was geïntrigeerd genoeg om verder te willen kijken. Nu nog zien dat ik het de komende 6 weken niet vergeet - dat kan nogal eens gebeuren bij mij als streamers slechts 1 aflevering per week droppen...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 8/4:
Junior Bake off Vlaanderen (Play4 20.15u) - derde seizoen van deze bakwedstrijd met kindertjes. Twee afleveringen om mee te beginnen. Heruitzending op woensdag om 15.05u en vrijdag om 18.45u. Of kijken op GoPlay.
#LikeMe (één 20.20u) - nu de laatste aflevering van het vierde seizoen werd uitgezonden op Ketnet, beginnen ze bij één aan dit laatste seizoen van deze reeks. Maar je kan alles ook gewoon op VRTmax gaan bekijken.
Zombieland: double tap (VTM3 20.35u) - horrorkomedie, vervolg op Zombieland, en ik vond dit best nog de moeite. Nog 6 dagen te bekijken op VTMgo.

Free guy (VTM 21.25u) - heerlijke actiekomedie waarin Ryan Reynolds (de juiste Ryan) een achtergrondfiguurtje in een videogame is dat ineens zelfbewust wordt. Ook met Jodie Comer dus waar wacht je nog op? Nog 6 dagen te bekijken op VTMgo.

Masaan (Canvas 22.20u) - Indiaase film over vier mensen wiens levens elkaar kruisen aan de Ganges. Nog tot 8/5 te bekijken op VRTmax.

Us (VTM3 22.20u) - horrorprent van Jordan Peele (Get out) en in mijn ogen beter dan die vorige want: creepy kindjes. Nog 6 dagen te bekijken op VTMgo.

Zondag 9/4:
Gravity (Play6 14.15u) - Sandra Bullock in haar eentje in de ruimte. Voor mij werkte het meer dan goed.

E.T. (VTM4 20.35u) - laat je innerlijke kind weer boven komen met deze klassieker van jewelste van Stephen Spielberg.

Wonder Woman 1984 (Play6 22.30u) - herhaling van vorige week.

Grave poster, minder grave film jammer genoeg.
Maandag 10/4:
The boy, the mole, the fox and the horse (BBC1 19.00u) - won de Oscar voor beste korte animatiefilm afgelopen maart en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Ik ben benieuwd.

The IT crowd (Canvas 19.35u) - Britse sitcom over enkele IT-ers. Elke dag een aflevering. Ik ben benieuwd want hier wordt op gestoeft.

Miss Congeniality 2 (Play5 20.35u) - na het succes van de eerste moest er natuurlijk een tweede film komen. Inferieur jammer genoeg.
The passion of the Christ (VTM2 20.35u) - verfilming van het passieverhaal door Mel Gibson. Het bloed spat er letterlijk in het rond en Jezus heeft nog nooit zo'n rare ogen gehad. Was goed voor 1 keer.

Woensdag 12/4: 
Dag & nacht (NPO1 20.34u) - Nederlandse ziekenhuisreeks waarin Kim van Kooten een vroedvrouw speelt. Koen De Bouw loopt er ook in rond. Ik hou wel van een goeie ziekenhuisreeks, dus ik ga zeker eens kijken.

Donderdag 13/4:
Met de wind mee (één 20.50u) - ook relatief onbekende Vlamingen mogen hun passieproject op tv gooien: Wouter Deboot (die al rondfietste in Iedereen beroemd) fietst naar waar de wind hem waait. Zal boeiend worden - yep, sarcasme.
Ghostbusters (VTM3 20.35u) - ja, de remake met de vrouwen en die vond ik nog niet half zo slecht als in sommige besprekingen beweerd wordt... 'k Heb er zelfs van genoten in de cinema.

Evil (Play5 22.30u) - tweede seizoen (ein-de-lijk!) van deze Amerikaanse horrorserie, daar zit ik al van vorige zomer op te wachten...

Vrijdag 14/4:
Twins (VTM4 20.35u) - eighties komedie waarin Ahnuld en Danny DeVito een tweeling spelen die bij de geboorte gescheiden werd. Moet je gezien hebben om het te geloven.
Becoming Astrid (Canvas 21.10u) - biopic over Astrid Lindgren die de periode bestrijkt voor ze begon te schrijven en ongehuwd moeder werd. Sterk.

The glass castle (één 22.50u) - Brie Larson speelt de hoofdrol in dit waargebeurde verhaal van een meisje dat zich aan haar vreselijke opvoedsituatie weet te ontworstelen. Maar 't is saai...
Britt-Marie was here (NPO2 00.05u) - verfilming van het gelijknamige boek van Fredrik Backman (Een man die Ove heet). Over een grumpy old woman deze keer.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten