vrijdag 14 april 2023

Kijktips week 15/4-21/4

Sinds gisteren staat de miniserie The English op Disney+, een western waarin een vrouw op zoek gaat naar de moordenaar van haar zoon. En het rare is dat dit dus een Amazon original is...

Een tijd geleden werd dit op de BBC getoond, maar ik zag het pas toen het al een paar afleveringen bezig was en keek toen niet. Herkansing nu op Disney+.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 15/4:
Those who kill (NPO3 20.25u) - vierde seizoen van deze Deense misdaadserie. Twee afleveringen na elkaar.
First man (VTM3 20.35u) - deze film interesseert mij, echt. Maar 't is met Ryan - the robot - Gosling en dat maakt dat ik hem nog steeds niet gezien heb...

Crossfire (Canvas 20.40u) - zoveelste Britse thrillerserie. Vier afleveringen in totaal, twee per zaterdag.
Mamma mia! here we go again (VTM 21.30u) - vervolgfilm op Mamma mia! met nog wat ABBA-liedjes die niet in de eerste film zaten. De eerste film was beter maar deze heeft Cher.
Bloodlands (NPO2 22.29) - tweede seizoen van deze Britse thrillerserie. Twee afleveringen na elkaar. Werd al op Canvas uitgezonden.
I am not a witch (Canvas 22.45u) - het vreselijke lot van Afrikaanse kinderen die als heks bestempeld worden. 

Zondag 16/4:
Close encounters of the third kind (VTM4 20.35u) - klassieker van Steven Spielberg - toen hij nog goeie films maakte...

Maandag 17/4:
Edward Scissorhands (VTM4 20.35u) - prachtig donker sprookje van de hand van Tim Burton. Johnny Depp was nog schattig raar toen.

Zingen is goud (Canvas 23.05u) - elke weekdag 15 minuutjes Bent Van Looy die met een BV zijn favoriete liedje zingt. Beginnen doet hij jammer genoeg met Stefaan Degand.

Dinsdag 18/4:
De cel vermiste personen (één 20.40u) - tweede seizoen van deze docureeks waarin Fatma Taspinar de Cel Vermiste Personen volgt.
Waarom wachten? (Canvas 21.20u) - Karine Claassen praat met BV's en een van hun ouders over de band die ze hebben. Beginnen doet ze met Tine Embrechts en haar papa.
Zonder afspraak (Canvas 22.00u) - nieuwe Vlaamse komische serie over een veertigjarige Turkse kapper die er van droomt om muzikant te worden.

Woensdag 19/4:
Laurent: prins op overschot (Canvas 21.20u) - vierdelige docureeks over prins Laurent. 
Mijn god (Canvas 22.10u) - vierdelige docureeks van Phara de Aguirre waarin ze praat met leden van verschillende erkende levensbeschouwingen.
The velvet queen (NPO2 22.54u) - prachtige Franse documentaire waarin schrijver Sylvain Tesson op zoek gaat naar het ongrijpbare sneeuwluipaard. Aanrader van de week!

Donderdag 20/4:
Elysium (VTM3 20.35u) - SF-film waarin Matt Damon naar het ruimtestation Elysium probeert te komen omdat het daar veel beter leven is. Jodie Foster regeert daar en probeert hem tegen te houden.
Underworld: blood wars (VTM3 22.35u) - vijfde Underworld-film en vierde met Kate Beckinsale als Selene. Ik blijf het zeggen: deze films zijn echt mijn ding.

Vrijdag 21/4:
Drunk (Canvas 21.30u) - vier leraren doen een experimentje: als ze net een beetje dronken zijn, zullen ze beter presteren. Het loopt natuurlijk uit de hand... Aanrader.
Seven years in Tibet (één 22.50u) - Brad Pitt trekt de bergen in om als eerste de Nanga Parbat te beklimmen.
Intruder (NPO2 23.09u) - Britse thrillerserie. Twee afleveringen na elkaar. Werd al uitgezonden op Canvas.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten