zaterdag 6 februari 2021

Januari favorites

In januari stortte ik me van de ene binge in de andere... Op 1 januari begon ik op Netflix te kijken naar het vijfde - net toegevoegde - seizoen van Supergirl en op 16 januari was ik daar mee klaar. Mijn weekends waren goed gevuld die periode. En ik stapte daarna meteen over op het vijfde seizoen van Legends of tomorrow dat ik op een week tijd uitkeek. En omdat ik er nog niet genoeg van had, bekeek ik ook het derde seizoen van deze serie nog eens opnieuw...

Komt er van als er voor de rest geen bal op tv is...

Deze twee series zijn al vanaf hun begin een duidelijke favoriet hier in huis. En ik weet ook heel goed waarom: het zijn de enige series uit het Arrowverse (het heeft nooit geklikt met Arrow, en The flash werd op den duur zoooooo saai...) waar vrouwelijke personages op de voorgrond staan en de cast ook voor een groot deel uit vrouwen bestaat. Dat het allebei superheldenseries zijn met ook heel wat humor helpt natuurlijk ook bij het kijken...

Leuk weetje/favoriet in het nieuwe seizoen van Supergirl: Kara krijgt een nieuw Supergirlpak en het is er eentje met een lange broek! Dat kwam met een zucht uit mijn mond toen ik het zag en 2 seconden later zei ze het zelf ook. Misschien een klein puntje voor iemand anders, maar gigantisch voor mij - en het personage blijkbaar.

Voor de rest wordt er tegen the big bad van het seizoen gevochten (Leviathan) maar is er ook plaats voor het persoonlijke leven van de personages.

Halverwege het seizoen was het weer crossovertijd met Crisis on infinite earths en daar heb ik hemel en aarde voor moeten verzetten om de 5 afleveringen, gespreid over 5 series, te kunnen bekijken.

Het grootste obstakel was het vinden van de reeks Batwoman, die over de tweede aflevering van de crossover beschikte. Die reeks zit namelijk bij HBO en is niet op Netflix te vinden. Bij ons kan je die zien op Streamz, maar ik betaal niet voor content die ik enkele maanden later gewoon op mijn tv kan zien. Gelukkig heb ik die aflevering via via toch kunnen zien en de rest zat gewoon op Netflix. 

De crossover luidt ook het einde van de serie Arrow in want na 8 seizoenen houdt die er mee op. Niet dat ik dat erg vind.

Na dit en de rest van het seizoen van Supergirl had ik de smaak te pakken en begon ik aan het vijfde seizoen van Legends of tomorrow, dat ondertussen echt een favoriet geworden is - nog meer zelfs dan Supergirl. En ja, dit is echt een onnozele serie met momenten, maar 't is balsem voor de ziel - zeker in deze tijden...

En als je nu zou denken dat ik enkel naar Netflix gekeken heb in januari, heb je het echt wel mis want op Disney+ werd WandaVision gelost, waar we nu elke vrijdag een aflevering van een half uurtje krijgen met Wanda en Vision uit de Marvelstal. Die serie loopt nog, dus ik ga er niet veel over vertellen, maar 't is echt een goedje.

En ook op één kon ik leuke dingen zien want in januari kregen we elke week een lockdownserie voor de kiezen en mijn favoriet daarvan was ongetwijfeld LEEF.

In vier korte afleveringen van een half uur kregen we een absurde mengeling van humor en drama te zien die mij helemaal kon bekoren want ik wachtte de uitzendingen op tv zelfs niet af en bekeek de hele reeks na elkaar op VRTnu.

Qua films kan ik kort zijn, want ik bekeek er maar twee en een kleine aanrader was toch wel Greenland.

Deze film is één van de weinige Hollywoodfilms die het tot in de zalen schopte in 2020. Dat het een beetje een B-rampenfilm is, zal daar wel een rol in gespeeld hebben, maar ik zag Gerard Butler toch graag bezig om zijn familie terug te vinden in een wereld die gedoemd was om te vergaan door een komeet. De film is te zien op Amazon Prime.

Donderdag 14 januari kwam de leesgroep online samen om Een lied voor Achilles te bespreken. Het werd een avondje met wat technische problemen, maar we hebben over het boek kunnen praten en dat deed toch deugd.

En er werd nog gelezen in januari want aangezien Engeland terug in lockdown zit, organiseert Lauren van Lauren and the books om de 14 dagen een Cosy reading night en in januari werden dat er 2:

Op 15 januari begon ik de leesavond met de graphic novel Arlo en werd de rest van de avond gevuld met De witte tijger van Aravind Adiga. Deze laatste omdat de verfilming er van op Netflix werd gelanceerd, maar ik heb er nog steeds niet naar kunnen kijken...

Twee weken later, op 29 januari, werd de hele avond gespendeerd in de wereld van Nevermoor met het derde boek in de reeks: Spookpokken. Het was een blij weerzien.

Op zaterdag 30 januari werd er dan weer online gequizd.
De KAA Naypyidaw's Winterquiz bleek een pittige te zijn waar we uiteindelijk 51e op 88 ploegen werden met 77% juiste antwoorden. En dat is een ok resultaat, zeker als je weet dat ver heel Vlaanderen daar aan meedoet en we wel een degelijke zaalquizploeg zijn, maar we niet kunnen opboksen tegen het kruim van de beroepsquizzers (de top 20 haalden allemaal 90% of meer).

En dan rest me enkel nog mijn book haul van de maand, maar ik ben braaf geweest:

Beide boeken heb ik vroeger al gelezen, maar wou ik in mijn collectie.

Verlichting
van Stephen King vond ik voor nog geen 10 euro in de supermarkt en Een kus voor de heks van Emma Donoghue is een all time favorite die nergens nog te krijgen was tot ik hem tweedehands bij De Slegte vond...

Januari was eigenlijk best een leuke maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten