zondag 7 februari 2021

Spookpokken : de jacht op Morrigan Crow - Jessica Townsend

 
Luitingh-Sijthoff, 2020
492 p.
Vertaald uit het Engels: Hollowpox : the hunt for Morrigan Crow


We hebben er lang op moeten wachten, maar eind november was het derde deel van de Nevermoorreeks ein-de-lijk beschikbaar (het boek werd uitgesteld en dan nog eens uitgesteld, een mens zou er wanhopig van worden...). Zelf moest ik nóg langer wachten, aangezien ik die boeken uit de bib lees en er een legertje mensen (collega's) was voorgekropen. Maar op 21/1 had ik het in mijn handen. Op 29 januari begon ik het te lezen tijdens cosy reading night en vandaag sloeg ik het met voldoening dicht.

Morrigan Crow zit nu in haar tweede lesjaar op het Wondergenootschap en ze gaan haar eindelijk leren hoe ze een wondersmid kan zijn. Maar er duikt een mysterieuze ziekte op in Nevermoor die enkel Wondieren - dat zijn pratende en denkende dieren in deze wereld - treft en het hele land staat in rep en roer.

De ziekte die door Nevermoor raast, maakte dat het boek wel heel dicht bij de de werkelijkheid kwam, want we krijgen een pandemie, een lockdown en er zijn zelfs mensen die het parlement willen gaan bestormen. Beetje te veel art imitating life momenteel...

Veel meer ga ik niet over de inhoud van dit boek vertellen omdat het al het derde deel in de reeks is en ik misschien dingen van de vorige boeken zou gaan verpesten. 

Weet gewoon dat dit een leuke terugkeer in de wereld van Morrigan Crow was, waar magie en diepe vriendschappen centraal staan.

Deze kinderboekenreeks wordt de hele tijd vergeleken met Harry Potter en het is duidelijk te zien waarom, maar ze heeft helemaal het recht om te bestaan. En durf ik het te zeggen? Ik vind deze boeken zelfs nog leuker...

Vier sterren en nu is het wachten op het vierde boek. Hopelijk niet weer meer dan twee jaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten