zondag 22 juli 2018

Twee zomerse blockbusters


In de eerste helft van juli ben ik al twee keer in de bioscoop geraakt. Twee keer voor een lang naar uit gekeken blockbuster en twee keer een schot in de roos, wat mij betreft.


Op 9 juli haastte ik mij naar Dendermonde (waar anders?) voor de allerlaatste voorstelling van Ocean's 8 aldaar.

Deze heistmovie wil de vrouwelijke tegenhanger zijn van de Ocean's eleven, twelve en thirteen films door Sandra Bullock te bombarderen tot Debbie Ocean, de zus van George Clooneys Danny in die films.

Zij komt na een aantal jaren vrij uit de gevangenis en plant al meteen een juwelenroof met beste maatje Lou, gespeeld door Cate Blanchett. Om dit tot een goed einde te brengen, hebben ze nog 6 vrouwen nodig. En dus mogen Helena Bonham Carter (met een vreselijk Iers accent, knipoog naar het rampzalige Cockney van Don Cheadle in de vorige films?), Rihanna (die het veel beter doet dan ik had durven hopen), Mindy Kaling (zolang ze zwijgt vind ik haar ok, maar dat stemmetje! Urgh...), Sarah Paulson (altijd degelijk) en Anne Hathaway (als doelwit, want de halsketting die ze willen stelen, hangt om haar nek) ten tonele verschijnen. Er is ook nog iemand met de naam Awkwafina die meedoet, maar die wordt zodanig ondergebruikt dat ze er evenzeer niet had in gekund.

De film was grappig, spannend met momenten en dat Sandra Bullock een aardig mondje Duits kan, wist ik eigenlijk al - haar moeder is een Duitse. Een schot in de roos dus, zoals al gezegd.

Het enige minpuntje dat ik kan aanhalen, is dat ze deze film per sé moesten linken aan die andere Ocean's films. Maak toch gewoon originele content met een volledig vrouwelijke cast. Het is echt niet nodig om daarvoor terug te grijpen naar wat al bestond met mannen (zie ook Ghostbusters twee jaar geleden).



De film speelt nog hier en daar in de bioscopen.

Op 15 juli belandde ik nogmaals in Cinema Albert voor Ant-Man and the Wasp, het vervolg op Ant-Man uit 2015.

En dit is hoe je een film in elkaar steekt waarin de mannen- en vrouwenrollen gelijkwaardig zijn! The Wasp (Evangeline Lily) krijgt genoeg screentime naast Paul Rudds Ant-Man en overklast hem zelfs met haar superheldenpakje (zij heeft vleugels en blasters, hij kan enkel kleiner en groter worden en vliegt op een mier). Voor de oudere generatie is er Michelle Pfeiffer (long time no see) als Wasps moeder en de "slechterik" van dienst, Ghost, is eveneens een vrouw: Hannah John-Kamen, die ik ken uit de serie Killjoys (te zien op Netflix en dvd) - altijd leuk wanneer zo iemand de stap naar het grote doek weet te zetten.

Weerom een grappige film met genoeg actie om mij bij de les te houden (dat het in de zaal heerlijk koel was door de airconditioning, hielp natuurlijk ook).

Belangrijk om weten: er worden nog 2 scènes getoond tijdens en na de aftiteling. En die linken de film aan Avengers: Infinity war van een paar maand geleden.



Deze kwam officieel in de zalen op 18/07 en zal nog wel een tijdje spelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten