zaterdag 6 januari 2024

Kijktips week 6/1-12/1

Gisteren werd de zaalshow van Xander De Rycke op Canvas uitgezonden maar ik raad aan hem op VRTmax te bekijken want daar krijg je de hele glorieuze 2.5 uur durende show te zien.

Ik vond het al geniaal by de try-out maar het is nog zóveel beter geworden. Extra kijktip!!

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 6/1:
Cinderella (VTM 20.25u) - een van de eerste live action remakes van Disney en eerlijk gezegd ook wel (een van) de beste. Plus: Cate Blanchett als boze stiefmoeder. Kleine aanrader. 

Braveheart (VTM2 20.25u) - ik heb hem nog steeds niet gezien en voel er ook helemaal de drang niet toe...
The suspect (VRTCanvas 20.35u) - vijfdelige Britse misdaadserie. Twee afleveringen na elkaar.
Narcos (VTM4 20.35u) - Netflixserie over drugsbaron Pablo Escobar. Nu eindelijk op tv te zien voor de sukkeltjes die geen Netflix hebben. Drie afleveringen na elkaar.

Jumanji: welcome to the jungle (VTM 22.25u) - reboot van de film met Robin Williams en een hele leuke. Ik heb er van genoten.
Shutter island (VTM3 22.35u) - Scorsesefilm met Leo. Ik vond dit voorspelbaar, saai en totaal niet de moeite.
Escaperoom (VTM2 23.35u) - leuke horrorthriller waarin een aantal mensen opgesloten worden in een escaperoom en als ze er niet binnen het uur uit geraken, sterven ze.

Zondag 7/1:
Ook muizen gaan naar de hemel (Ketnet 8.30u) - leuke stopmotion kinderfilm over een muis en vos die samen in de hemel belanden en moeten samenwerken om te mogen blijven.

House of Gucci (Play4 20.00u) - drie uur durende film van Ridley Scott over - je raadt het al - de Gucci-familie. Met Adam Driver (urgh) en Lady Gaga in de hoofdrollen.
Rampage (Play6 20.25u) - rampenfilm met Dwayne Johnson waarin reuzengrote dieren de wereld aanvallen. Was echt leuk.

Top gun (VTM3 20.30u) - film uit 1986 met Tom Cruise over straaljagerpiloten. Ik ben geen fan, maar dat was misschien al geweten...
Will Tura nodigt uit (VRT1 21.10u) - uitzending van het concert ter ere van Will Tura waar heel zingend Vlaanderen liedjes van hem covert.
DNA - de zaalshow (VTM 21.40u) - theatershow van Lieven Scheire waarin hij DNA en aanverwanten bevattelijk overbrengt op zijn publiek. Zag ik live en is zeker de moeite.
The father (NPO1 21.41u) - hartverscheurend drama waarin Anthony Hopkins een dementerende man speelt en wij als publiek zien dat helemaal door zijn ogen. Olivia Colman speelt zijn dochter. Aanrader van de week!

Landscapers (VRTCanvas 21.45u) - tragikomische truecrimereeks. Ik zag Olivia Colman en da's genoeg om het eens te proberen.

The tomorrow war (Play6 22.15u) - herhaling van vorige week en mijn commentaar blijft hetzelfde: ik zag deze toen hij op Prime verscheen en weet er echt niks meer van.
Fargo (VRTCanvas 22.40u) - vierde seizoen van deze antologiereeks, je moet de rest dus niet gezien hebben. Hier doet Jessie Buckley in mee en da's voor mij ook al genoeg reden om te kijken. Twee afleveringen na elkaar.

Maandag 8/1:
Ella enchanted (Play5 20.35u) - leuke sprookjesfilm waarin Anne Hathaway de vloek van gehoorzaamheid krijgt toebedeeld.
Star Trek (VTM3 20.35u) - eerste rebootfilm en een goeie.

Hotel Romantiek (VRT1 20.45u) - tweede jaargang van dit datingprogramma voor de derde leeftijd op de VRT (vorige seizoenen waren op Play). Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels zorgen voor de pret.
De expeditie - Groenland (Play4 21.15u) - 't is niet genoeg dat ze telkens een troep BV's de oceaan over sturen op Play, nu laten ze hen een trektocht door Groenland doen.
De dag van vandaag (VRT1 21.40u) - terugkeer van deze dagelijkse quiz waarin Bart Cannaerts de vragen stelt aan BV's en Fien Germijns mensen in hun living gaat overvallen.
Expeditie Gooris (VTM2 21.50u) - het gezin Gooris wordt weer op reis gestuurd, deze keer naar Japan. *zucht*

Dinsdag 9/1:
Gangs of New York (VTM4 20.35u) - nog een Scorsesefilm met Leo in een hoofdrol. Ook niet meteen mijn favoriete film...
Sergio over de grens (VTM 20.40u) - tweede seizoen van dit kookprogramma waarin Sergio Herman met een BV (en ook Frank Lammers) naar een culinaire bestemming trekt en voor hen kookt.
Gérard Depardieu: fall of an icon (VRTCanvas 21.10u) - de docu die er in Frankrijk voor zorgde dat Depardieu van zijn onaantastbare sokkel gevallen is.

Woensdag 10/1:
Cape fear (Play6 20.35u) - Scorsesefilm, deze keer niet met Leo maar met Robert De Niro. Puike thriller.

World War Z (VTM2 20.35u) - geslaagde zombiefilm ('t zijn rappe, dus we zijn f*cked) waarin Brad Pitt nog maar eens zijn messiascomplex laat zien.

Scarface (VTM4 20.35u) - film van Brian De Palma met Al Pacino als gangster Tony Montana met zijn "little friend". 'k Heb de film gezien en 't was wel ok, niet meer.
Helden van hier: politie Aalst (VTM 20.40u) - zoveelste realityreeks over de politie in ons land, deze keer in Aalst - ik verwacht dus serieus wat marginaal gedoe.
Maestro Degand (VRTCanvas 21.20u) - acteur Stefaan Degand trekt een jaar uit om de vierde symfonie van Brahms te leren dirigeren. Kweetetnognietze.
Carlito's way (VTM4 23.30u) - De Palma avondje daar bij VTM4. Ook hier speelt Al Pacino een gangster, de Carlito uit de titel.

Donderdag 11/1:
Wat zou jij doen? (VTM 20.40u) - Karen Damen krijgt een show op VTM waarin ze een zaal vol mensen laat beslissen over een dilemma waar anderen mee worstelen. En ze moeten zich aan dat advies houden. Ik ga 1 keer kijken om te zien hoe slecht het is.
James de musical (Play4 21.15u) - derde seizoen al waarin James Cooke een musical cadeau doet aan een BV. Eerste dit jaar is Tom Waes.

Vrijdag 12/1:
Stillwater (Play4 20.35u) - Matt Damon trekt naar Frankrijk om daar zijn vervreemde dochter bij te staan die opgepakt is voor moord. Ook met Camille Cottin (Dix pour cent en de Nespresso reclame).

Pretty woman (VTM2 20.35u) - Julia Roberts en Richard Gere in dé romantische komedie van de jaren '90.
Dalgliesh (VRT1 20.45u) - tweede seizoen van deze Britse misdaadserie. Ik heb het eerste ook niet gezien.
The worst person in the world (VRTCanvas 21.30u) - eerder "the worst movie in the world" maar daar sta ik blijkbaar alleen in want dit ding heeft heel wat prijzen gewonnen...
Robocop (VRT1 22.55u) - remake uit 2014 van de eighties sf-actiefilm. Wist je dat Moemelmatthias daarvoor gevraagd werd? En hij wilde het niet doen.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten