vrijdag 3 maart 2023

Kijktips week 4/3-10/3

Vanaf vandaag te zien op Primevideo: de eerste drie (van tien) afleveringen van Daisy Jones & the Six.

Gebaseerd op het boek van Taylor Jenkins Reid is dit het verhaal van een sixties popband die na een succesvol concert uit elkaar valt. Jaren later worden de ex-bandleden geïnterviewd over wat zich juist heeft afgespeeld - of dat is toch waar het boek over ging dus ik neem aan dat dat nu ook het geval zal zijn.

Het boek las makkelijk weg al ging het over muziek (geen goeie match met mij) en ik ben nu wel voorzichtig benieuwd naar de verfilming er van...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 4/3: 
Shazam! (Play6 20.20u) - verrassend leuke DC-superheldenfilm. Duidelijk gericht op een tienerpubliek maar ik heb mij geamuseerd. Binnenkort film 2 in de cinema.

La cérémonie des Magritte (La Trois 21.05u) - uitreiking van de Magritte du cinéma, de Waalse en Brusselse filmprijzen. Ik duim alvast voor Virginie Efira.

Happy-go-lucky (Canvas 21.30u) - film van Mike Leigh over een ziekelijk positief iemand die haar rijbewijs probeert te halen. Sally Hawkins is perfect gecast.
Endeavor Morse (NPO2 22.29u) - achtste seizoen al van deze detectivereeks. Heb ik nog niks van gezien.
The shining (Play6 22.50u) - Jack Nicholson schittert in deze Stephen King-verfilming van Stanley Kubrick. De meester was niet happy, maar 't is een hele goeie verfilming.

Zondag 5/3:
The matrix (Play6 20.25u) - vergeet de drie brolvervolgfilms, deze eerste is gewoon superieure SF en staat na bijna 25 jaar nog steeds als een huis.

The lawyer (Canvas 23.15u) - tweede seizoen van deze Zweedse reeks. Ik heb het eerste ook niet gezien.

Maandag 6/3:
Chicago (Play5 20.35u) - geestige musical die in 2003 een boel Oscars wist binnen te rijven, waaronder die voor Beste film. En Catherine Zeta-Jones kreeg er eentje voor haar bijrol. Terecht.

Waar is Elke Wevers? (één 21.30u) - ook de openbare omroep bezondigt zich aan true crime. Docu in vier delen met elke weekdag een aflevering. Ik ga niet kijken.
A house made of splinters (NPO2 23.26u) - docu die momenteel genomineerd is voor een Oscar voor beste documentaire. Werd ook al op Canvas getoond. Over een opvanghuis voor kinderen in Oekraïne, gedraaid voor de oorlog. Pakkend.

Dinsdag 7/3:
Star Trek (VTM3 20.35u) - reboot van de franchise en ik blijf het zeggen: best gelukt.
The talented mr. Ripley (VTM4 20.35u) - Matt Damon is de slinkse Ripley die zich in een rijkeluisfamilie weet binnen te glibberen.
Navalny (NPO2 23.41u) - docu die momenteel genomineerd is voor een Oscar voor beste documentaire. Over de vergiftiging van Aleksej Navalny en zijn strijd om te vinden wie er achter zat. Spannend en aangrijpend.

Woensdag 8/3:
De wonderjaren (één 20.40u) - Siska Schoeters is terug met haar opvoedprogramma. Werkte de vorige keer al op mijn zenuwen.

Donderdag 9/3:
The king's speech (Play5 20.35u) - Oscarwinnaar beste film in 2011 met ook een beeldje voor hoofdrolspeler Colin Firth. En terecht.

De bunker (VTM 21.45u) - tweede seizoen van deze misdaadserie. Hield ik bij seizoen 1 vijftien minuten vol...

Vrijdag 10/3:
The undoing (Play4 20.20u) - ze zijn er alle HBO-reeksen aan het doorjagen bij Play: nu deze goed ontvangen dramaserie met Hugh Grant en Nicole Kidman. Ik ga kijken!

A quiet place (VTM4 20.35u) - geslaagde horrorfilm waarin je geen piep mag geven of de monsters eten je op.

Tully (Canvas 21.30u) - Charlize Theron als ploetermoeder die een nanny in huis haalt. Zelf nog niet gezien omdat ik mij waarschijnlijk te hard ga ergeren.
Gestrand op Honeymoon Island (VTM 22.35u) - wie dacht dat we het onderste van de beerput hadden bereikt: hier is nog een verdieping lager namelijk Blind getrouwd gemixt met Expeditie Robinson.
Girl with a pearl earring (één 22.45u) - nog eens Colin Firth, nu als schilder Vermeer die Scarlett Johansson op canvas vereeuwigt.

The matrix (Play6 23.00u) - herhaling van zondag. Gemist? Kijken.

Wellington paranormal (Canvas 23.05u) - Nieuw-Zeelandse komische horrorreeks van de makers van What we do in the shadows. Nog niet gezien, maar lichtjes benieuwd en enthousiast...

Parasite (NPO2 23.30u) - grote Oscarwinnaar van 2020. En terecht. Al was het maar omdat deze film mij wist te verrassen en dat gebeurt niet veel meer.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten