zaterdag 18 maart 2023

Kijktips week 18-24/3

Bij de uitreiking van de Kastaars! (farce van een awardshow) op 28 januari werd op één, tijdens de reclameblokken bij de andere zenders, de trailer getoond voor Arcadia, een nieuwe Belgisch-Nederlandse SF-reeks. De deze meteen geïntrigeerd natuurlijk...

Blijkbaar is dit de duurste B-NL serie ooit met 1 miljoen euro per aflevering. Het opzet doet me wel wat denken aan een aflevering van Black mirror: Nosedive met Bryce Dallas Howard. We zien wel wat het wordt... Alleen jammer dat op hetzelfde moment De mol op Play4 geprogrammeerd staat. Iedereen gaat daar natuurlijk naar kijken want dat moet je live zien - ik trouwens ook.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 18/3:
The dark knight (Play6 20.20u) - Batmanfilm met Christian Bale. Maar vooral gekend als de zwanenzang van Heath Ledger.

Charlie's angels (VTM2 20.25u) - de remake uit 2019 met o.a. Kristen Stewart. Niet gezien en 'k heb er ook niet meteen de drang toe...
A perfectly normal family (Canvas 22.40u) - Deens drama gebaseerd op de ervaringen van de regisseur die als jong meisje van haar papa te horen kreeg dat die in transitie wou gaan. Zag ik op het filmfestival destijds en is gewoon een ok film.
Underwater (VTM3 22.55u) - nog eens Kristen Stewart, nu in een onderwaterbasis die wordt aangevallen door monsters. Alien, maar dan met water. Best amusant filmpje.

The mothman prophecies (Play6 23.05u) - Richard Gere in een film waarin een raar motwezen verschijnt. Hier heb ik nachten niet van geslapen.

Brooklyn (VTM 23.15u) - verfilming van het gelijknamige boek van Colm Tóibín over een Ierse jongedame die naar New York verhuist. Vond ik maar een saaie bedoening...

Zondag 19/3:
De mol (Play4 20.00u) - nieuw seizoen van dit spel. Nu in Arizona en we weten nog steeds niet wie kandidaat 10 wordt... Een BV misschien?

The quick and the dead (VTM4 20.35u) - leuke western van Sam Raimi met Sharon Stone en Leo als melkmuil.

Arcadia (één 20.40u, NPO3 20.20u) - duurste Belgisch-Nederlandse reeks ooit met 1 miljoen per aflevering. Ik ben - voorzichtig - benieuwd.

Café De mol (Play4 21.35u) - nabeschouwing van De mol, kijk ik meestal niet naar.
Bohemian rhapsody (Play6 22.15u) - herhaling van vorige week. Niet gezien? Aanrader.

Maandag 20/3:
Dank weerman Frank (één 19.45u) - Frank Deboosere gaat met pensioen en krijgt een eigen dankprogramma. Geen Iedereen beroemd die dag.

Donderdag 23/3:
A star is born (Play5 20.35u) - vréselijke film (en al de tweede remake van het verhaal) waarin Lady Gaga een personage speelt dat allesbehalve trouw aan zichzelf blijft.

Vrijdag 24/3:
Inglourious basterds (Play6 20.35u) - in mijn ogen de ultieme film van Quentin Tarantino. Naar verluidt is hij nu bezig met zijn 10de en laatste film.

Au nom de la terre (Canvas 21.30u) - Veerle Baetens is een serieuze carrière aan het uitbouwen in Frankrijk. In deze film speelt ze de hoofdrol. Maar hij interesseert mij nul komma niks.
Looper (één 22.55u) - hoogst vermakelijke SF-film over een huurmoordenaar die door de tijd reist. Joseph Gordon-Levitt verandert langzaam in Bruce Willis. 

Shoplifters (NPO2 00.00u) - een film van Hirokazu Kore-eda is altijd goed. Ook deze over een familie zakkenrollers die een klein meisje in hun midden opneemt.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten