vrijdag 24 maart 2023

Kijktips week 25/3-31/3

Ja mensen, ik heb Arcadia al helemaal uitgekeken, ik kon mij niet inhouden - moeten ze dat maar niet meteen volledig op VRTmax gooien...

Verdict: héél mooi gemaakt en ik ben weg van de kledij, maar daarnaast ook nogal slecht geacteerd - en dat met mensen die al bewezen hebben dat ze het wél goed kunnen - en met echt barslechte dialogen.
En toch heb ik het graag gezien en ben ik blij dat al bevestigd is dat er nog een tweede seizoen gaat komen want dat einde zeg! 😧

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 25/3:
Spider-man: homecoming (VTM 16.35u) - ik heb het niet voor de figuur van Spider-man, maar Tom Holland is net aimabel genoeg om dit uit te kunnen kijken.
Inglourious basterds (Play6 20.20u) - ik heb het al gezegd en blijf het zeggen: in mijn ogen is dit het meesterwerk van Quentin Tarantino.

Trom (NPO3 20.25u) - zoveelste nordic noir serie, twee afleveringen na elkaar.

Australia (VTM3 20.35u) - Nicole Kidman en Hugh Jackman in een epische film die zich - ra, ra - in Australië afspeelt.

Pretty woman (VTM 21.25u) - hoertje met een gouden hart ontdooit de ijsklomp van een zakenman. Klassieker in zijn genre maar zou nu niet meer gemaakt kunnen/mogen worden vrees ik.
Sherlock Holmes: a game of shadows (Play4 22.05u) - tweede film met Robert Downey Jr. als de iconische detective. De eerste film was beter maar deze is nog steeds leuk.
Hellraiser (Play6 23.10u) - nog een klassieker, nu in het horrorgenre. Deed mij persoonlijk niet veel.

Zondag 26/3:
Navalny (Canvas 20.00u) - won vorige week de Oscar voor beste documentaire en zéker de moeite van het bekijken waard. Over de aanslag die gepleegd werd op Aleksej Navalny en zijn zoektocht naar de daders.

Het verhaal van Vlaanderen (NPO1 20.23u) - ze zenden dit gewoon uit op Nederland! De omgekeerde beweging zie ik ze niet maken (want ja, er bestaat ook een Het verhaal van Nederland).
The terminator (Play6 20.25u) - eerste Terminatorfilm en met recht een klassieker. Kijken!

In her shoes (VTM3 20.30u) - chicklitfilm over twee zussen die niet meer van elkaar kunnen verschillen, maar die de verschillen weten te overwinnen.
The blind side (Play6 22.25u) - Sandra Bullock wist hiervoor een Oscar binnen te halen. Ik heb dit naar verluidt oversentimenteel sportdrama nog niet gezien en voel er ook de drang niet toe...

Maandag 27/3:
Het hoge noorden (NPO1 20.33u) - Dionne Stax - blijkbaar de Annemie Struyf van Nederland - gaat op zoek naar Nederlanders die naar Noorwegen getrokken zijn. Wonen daar eigenlijk nog Noren ook?
Dances with wolves (Play5 20.35u) - monumentale western van en met Kevin Costner bekroond met 7 Oscars waaronder beste film. En in dit geval terecht.

Arrival (VTM4 20.35u) - SF-film waarin Amy Adams moet leren communiceren met buitenaardse wezens. Niet voor iedereen, maar een dijk van een film.

Een jaar op zee (één 20.40u) - wat is dat toch met die BV's en hun passieprojecten? Nu Wim Lybaert die het vissersleven wil leren kennen. Nul interesse hiervoor...

Dinsdag 28/3:
Bound (VTM4 20.35u) - regiedebuut van de Wachowski's en meteen er boenk op. Misdaadthriller waar ik naar kan blijven kijken.

Woensdag 29/3:
Stargate: Atlantis (VTM4 17.05u) - derde seizoen van deze SF-reeks, ik volg nog steeds trouw elke weekdag.

New Amsterdam (Play5 20.35u) - vijfde seizoen al van deze ziekenhuisreeks. Ik stopte er mee in het tweede seizoen.
Flightplan (VTM3 22.25u) - Jodie Foster speelt haar dochtertje kwijt op een vliegtuig - je moet het maar doen. Beste spannende thriller.

Donderdag 30/3:
Ze zeggen dat (VTM 20.35u) - terugkeer van dit non-programma met Andy Peelman en Dina Tersago.
The great Gatsby (Play5 20.35u) - eerder The great Boresby...
The martian (VTM3 20.35u) - heerlijke SF-film met Matt Damon. Ook wel bekend als patatten planten op Mars.

Vrijdag 31/3:
Wonder woman (Play4 20.05u) - zowat de enige superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol die écht goed is - drie keer in de cinema gezien zegt genoeg zeker? En da's jammer.

Redemption (één 20.40u) - driedelige Britse politieserie. De zoveelste...
Maudie (Canvas 21.30u) - biopic over de Canadese outsiderartieste Maud Lewis. Pakkend verhaal.

The terminator (Play6 22.40u) - herhaling van zondag. Gemist? Herkansing.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten