zaterdag 30 juli 2022

Kijktips week 30/7-5/8

Bij Canvas zijn het dikke vette afkijkers want vanaf 1 augustus starten ze met "Elke dag film". En wie doet dat sowieso al een paar jaar in augustus? Juist: ikke.

Och, we kunnen er maar goed mee zijn want het beloven stuk voor stuk toppers te zijn!

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 30/7:
Peter Rabbit (VTM 20.25u) - leuke verfilming van het gelijknamige boek van Beatrix Potter. Kijken met de kindjes.
The 15:17 tot Paris (Play4 20.35u) - Clint Eastwood verfilmde de waargebeurde terroristische overval op een Thalystrein. Hij liet de echte "helden" zichzelf spelen - gedurfd en waarschijnlijk slecht.
Mortal engines (VTM2 20.35u) - verfilming van de gelijknamige boekenreeks en hoop op een nieuwe succesfranchise. De film flopte spectaculair en met reden.
Craith (Canvas 20.50u) - herhaling van het tweede seizoen van deze Welshe reeks. Twee afleveringen na elkaar.

Het vonnis (VTM 22.15u) - Jan Verheyenfilm die ik nog niet gezien heb, maar 't is naar 't schijnt helemaal geen goeie...
Twelve monkeys (Canvas 22.50u) -wordt om de zoveel tijd nog eens uitgezonden op zowat alle netten. Nu is het dus de beurt aan Canvas.

Zondag 31/7:
Pieter Konijn (VTM 13.45u) - herhaling van zaterdagavond, nu de Vlaamse versie.
The lord of the rings: the two towers (Play4 19.44u) - tweede LotR-film.
Tien om te zien (VTM 20.30u) - terugkeer van het iconische zomermuziekprogramma. Ik ga kijken, al is het maar uit nostalgische overwegingen.
Se7en (Play6 22.00u) - hoogst geslaagde thriller waarin we kennis maakten met Kevin Spacey als acteur. Toen was hij griezelig om de juiste redenen.

Dead ringers (NPO2 23.33u) - 't is weer Zomergasten op NPO en dus krijgen we door de gasten gekozen films voorgeschoteld. Ik ben benieuwd naar deze.

Maandag 1/8:
Het beste bod (Play4 20.45u) - realityding waarin BV's en enkele antiquairs uit Stukken van mensen bieden op wat mensen willen verkopen.
The godfather (Canvas 22.05u) - Canvas trapt zijn filmmaand af met de Godfather trilogie. De eerste film is alvast een hele goeie (ik moet de rest nog zien).

Dinsdag 2/8:
Panic room (VTM4 20.35u) - Jodie Foster en een piepjonge Kristen Stewart als moeder en dochter die opgejaagd worden in hun eigen huis.

The godfather II (Canvas 22.00u) - yup, we krijgen eerst de hele trilogie te verwerken op Canvas.

G.I. Jane (VTM3 22.35u) - wordt ook nog eens herhaald: Demi Moore die wou bewijzen dat ze met de beste mannelijke soldaten kon meedoen.

Woensdag 3/8:
The godfather III (Canvas 22.20u) - en de derde van de trilogie. Ik moet er toch eens werk van gaan maken...

Blackkklansman (VTM3 23.00u) - naar het waargebeurde verhaal van een zwarte politieagent die undercover ging bij de KKK.

Donderdag 4/8:
Arrival (VTM3 20.35u) - superieure SF-film voor de meerwaardezoeker. Ik meen het. Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker doen dat goed.

The untouchables (VTM4 21.40u) - klassieker in het gangstergenre. Kijken indien nog niet gezien.
Lucky (Canvas 22.20u) - Harry Dean Stanton als de poor lonesome (and old) cowboy die in het reine wil komen met zichzelf.

Vrijdag 5/8:
Volver (Canvas 21.20u) - schitterende Almodóvarfilm, één van zijn beste.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Play4 20.30u) - vijfde HP-film en de meest onbegrijpelijke voor wie de boeken niet gelezen heeft.
Miss Peregrine's home for peculiar children (VTM 21.45u) - verfilming van het gelijknamige boek. Ik vond er eigenlijk niet veel aan...
Été 85 (NPO3 22.30u) - prachtige eerste zomerliefdefilm van François Ozon. Gebaseerd op Je moet dansen op mijn graf van Aidan Chambers. Aanrader van de week!

A fish called Wanda (één 23.00u) - hilarische komedie, maar ik herinner mij vooral de ingenieuze dood van verschillende hondjes in de film.
Fiddler on the roof (NPO2 23.54u) - drie uur durende musical die vorig jaar op Canvas getoond werd in de zomer maar die ik toen aan mij liet voorbijgaan. Herkansing.
Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten