zaterdag 11 september 2021

Kijktips week 11/9-17/9

Nu ik hier toch volop series van streamingdiensten zit te promoten: 'k heb er net weer een toffe ontdekt op Disney+: Only murders in the building.

Drie complete vreemden gaan samen een moord oplossen die in hun appartementsgebouw gepleegd werd. Er staan momenteel al 3 afleveringen op Disney+ (we volgen mee met Amerika) en ik ben alvast fan van deze licht komische misdaadserie - en de afleveringen duren maar een half uur, ook mooi meegenomen.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 11/9:
Aquaman (Play4 20.05u) - viel stukken beter mee dan verwacht (Jason Momoa kan voor geen meter acteren, chance dat hij een lijf heeft) en wil ik zelfs aanraden.

K2 zoekt K3 (VTM 20.30u) - ik kijk vooral voor de plaatsvervangende schaamte (leedvermaak!) bij de audities. Eens we weten wie doorgaat kijk ik niet meer.

Disney Project T (VTM3 20.30u) - heet overal elders Tomorrowland, maar dat mocht hier niet. Gefaalde Disneyfilm met George Clooney.
Jerry Maguire (één 21.25u) - Tom Cruise kreeg hier begot een Oscarnominatie voor. Maar 't blijft een sportfilm.
Millennium: mannen die vrouwen haten (NPO3 22.55u) - Zweedse - dus superieur aan de Amerikaanse remake - verfilming van het gelijknamige boek. Noomi Rapace IS Lisbeth Salander.
A bout de souffle (Canvas 23.05u) - uitzending n.a.v. de dood van Jean-Paul Belmondo. Schoon dingen, maar in mijn tv-gids van Proximus is het nog niet veranderd, probeer dat dan maar eens op te nemen...

Happy end (NPO2 23.40u) - degelijke film van Michael Haneke, maar niet voor ieders bekje want 't is een beetje een vreemd geval.

Zondag 12/9:
Instinct (NPO3 20.20u) - gelauwerde Nederlandse film met Carice Van Houten. Staat nog onbekeken van een vorige uitzendbeurt op mijn decoder.

The graduate (VTM4 20.30u) - Dustin Hoffman speelt een studentje dat een oudere vrouw verleidt. In werkelijkheid was hij maar 6 jaar jonger dan de "oude" Anne Bancroft.
Onder vuur (één 21.05u) - nieuwe fictieserie over een brandweerkorps. Maar waarom weer in het West-Vlaams?

Alex Agnew: be careful what you wish for (Play4 21.50u) - registratie van de laatste zaalshow van Alex Agnew.

Woensdag 15/9:
Axel gaat binnen (VTM 21.45u) - nieuw seizoen. Axel Daeseleire laat zich vrijwillig opnemen in allerlei instanties waar "gewone" mensen normaal niet komen.

Donderdag 16/9:
Death becomes her (VTM4 20.35u) - geschifte komedie uit 1992 (ik heb die in de cinema gezien) met Meryl Streep, Goldie Hawn en Bruce Willis.
 
Vrijdag 17/9:
Harry Potter and the prisoner of Azkaban (Play4 20.35u) - derde HP-film.
Twins (VTM4 20.35u) - compleet geschifte eightieskomedie waarin Ahnuld en Danny DeVito een tweeling spelen die elkaar op hun 35e voor het eerst terugzien.
Parasite (Canvas 21.20u) - de allereerste niet-Engelstalige film die de Oscar voor beste film kreeg. En met reden. Aanrader van de week.

Chansons! (NPO1 21.25u) - vierdelig programma rond het Franse chanson. Zal leuk worden om Matthijs van Nieuwkerk al dat Frans te horen verkrachten.
The duchess (één 23.30u) - biografisch drama met Keira Knightley in de hoofdrol. De hoofdreden waarom ik hem nog niet gezien heb. Misschien toch een kans geven nu.
Behind the candelabra (NPO3 23.35u) - biopic over Liberace, gespeeld door Michael Douglas. Gewoon al kijken voor de rariteit die Liberace was.

Shoplifters (NPO2 00.00u) - en ze blijven Canvas kopiëren op NPO2. Gemist deze zomer? Herkansing. En 't is een goeie!

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten