zaterdag 1 december 2018

Kijktips week 01/12 - 07/12


De Sint komt er aan deze week en dat wil zeggen dat we op televisie overspoeld worden door Sinterklaasprogramma's.

Laten we ook eventjes een collectief momentje van rouw inbouwen, want Jan Decleir hangt zijn mijter en staf aan de haak en zal in de toekomst vervangen worden door Wim Opbrouck (Evelyne is not amused).

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 01/12:
Ay Ramon! (één 14.00u) - "de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm", zoals op de poster staat te lezen. Geniet nog eens van Jan Decleir als de iconische Heilige Man.

King Kong (VTM 14.25u) - de film met de aap uit 1979. Met Jessica Lange als gillende meid van dienst. Deze versie vind ik eerlijk gezegd beter dan die van Peter Jackson uit 2005.

Wreck-it Ralph (VTM 17.10u) - deze Disneyfilm was verrassend goed. Momenteel loopt deel 2 in de zalen. Jammer van de Vlaamse versie.

De Buurtpolitie: Sinterklaas Special - Operatie Mandarijn (VTM 19.50u) - om het in de woorden van Xander De Rycke te zeggen: *zucht*.
Sherlock Holmes (Vier 20.30u) - komische avonturenfilm met Sherlock (Robert Downey Jr.) en Watson (Jude Law). Goed voor wat het is.
The maze runner (Q2 20.35u) - ik dacht: "ik bekijk de film, dan moet ik dat saai boek niet uitlezen". Was ik mis: de film is nog saaier dan het boek!
The godfather III (CAZ 20.40u) - na deel 1 en 2 moet natuurlijk het derde volgen. Heb ik op dvd, maar nog niet bekeken.

Finding Dory (VTM 20.55u) - vervolgfilm op Finding Nemo en een totale flop in mijn ogen. Alleen kijken als je hem ab-so-luut wil zien. En dat raad ik af.
The young pope (Fox 21.00u) - marathonuitzending van deze serie met Jude Law als paus. Vijf afleveringen na elkaar, op zondag de resterende vijf.

Achter de wolken (één 21.15u) - film naar het gelijknamige toneelstuk, mét dezelfde acteurs. Geniet nog even van Chris Lomme (ondertussen zo goed als 80) en Jo De Meyere.
27 dresses (VTM 22.45u) - romcom met Katherine Heigl. Normaal gezien heb ik een hekel aan het mens en haar films, maar hier werkt het wonderwel.
The league of extra-ordinary gentlemen (Q2 22.45u) - leuke comicbookverfilming met allemaal literaire helden in de hoofdrol. 't Is eens iets anders en zéker niet het snoozefest dat velen er van maken.

Helene Fischer - Weihnachten (ARD 23.55u) - het zou december niet zijn als ze op "den Duits" niet het kerstconcert van Helene Fischer uitzonden dat ze in 2015 in Wenen gaf. Kerstsfeer!

Zondag 02/12:
Finding Dory (VTM 15.20u) - was het al niet erg genoeg dat ze deze op zaterdagavond in het Engels uitzonden, moeten ze het nu nog eens in het Vlaams overdoen.
Kingsman: the secret service (VTM 20.20u) - actiekomedie met persoonlijke held Colin Firth als geheimagent die een jonge delinquent binnenhaalt in zijn geheime organisatie.
Once upon a time in the West (CAZ 20.40u) - tot mijn grote verbazing begin ik het westerngenre meer en meer te appreciëren. Dit was dan ook één van de grote ontdekkingen. Kijken naar deze klassieker!

Zie mij doen (Canvas 21.55u) - bekroonde Belgische documentaire over de dagelijkse bezigheden in een zorgcentrum voor mensen met een mentale beperking.

Joanna Lumley's Silk Road (één 22.45u) - Joanna Lumley reist de grote zijderoute achterna. Startte al vorige week, die aflevering kan je nog op vrtnu bekijken.

Planet of the apes (CAZ 23.40u) - astronaut Charlton Heston belandt op een planeet die geregeerd wordt door apen. Damn you! God damn you all to hell!

Maandag 03/12:
Kill Bill: vol. 2 (Q2 20.35u) - na het eerste deel, nu het tweede. Kijken indien je dit nog niet gezien hebt.

Legally blonde (Vitaya 20.35u) - Reese Witherspoon overtuigt als Elle Woods die in al haar pinkheid het tot advocate schopt.

Bloed, zweet & luxeproblemen (één 20.40u) - reporter Karine Claassen trekt met zes kinderen van BV's (waarom toch??) naar plekken in de wereld waar onze spullen gemaakt worden. Maak je klaar voor wat cultuurschokken.

Dinsdag 04/12:
Van Rossem (Vier 20.35u) - tweedelige documentaire over het fenomeen Jean-Pierre Van Rossem.

Wild things (CAZ 20.40u) - ook deze wordt met de regelmaat van de klok herhaald op CAZ. Nineties thriller.

Woensdag 05/12:
Brooklyn (Vitaya 20.35u) - verfilming van het gelijknamige boek van Colm Tóibin. Saoirse Ronan is een behoorlijke actrice, maar ik vond de film nogal slapjes.

Donderdag 06/12:
Chris Lomme, een reverence (Canvas 21.20u) - Chris Lomme wordt op 05/12 tachtig jaar. Deze documentaire belicht het ontstaansproces van een theatervoorstelling met haar die in 2019 op de planken komt.

Vrijdag 07/12:
The voice senior (VTM 20.35u) - na de kindjes mogen nu de bejaarden tonen dat ze kunnen zingen. Slechts vier afleveringen blijkbaar...
Captain Fantastic (Canvas 21.20u) - een man voedt zijn legertje kinderen geïsoleerd op in de bossen. Wanneer zijn vrouw ziek wordt, belandt heel de familie in de "echte" wereld. Prachtige film.

Black (NPO3 22.30u) - verfilming van het het gelijknamige boek van Dirk Bracke. Verschrikkelijke film die iemand boven de 15 niet meer kan bekoren. En hij is 16+ ...
Een man die Ove heet (NPO2 23.40u) - verfilming van het gelijknamige boek. Het is een degelijke film, maar lees zeker ook het boek!

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten