zaterdag 1 augustus 2015

July wrap-up


Zoals steeds ga ik bij Goodreads te rade om na te gaan hoeveel papier ik de afgelopen maand verslonden heb en als ik goed kan tellen, waren het deze keer 16 boeken en strips (3/13).

Drie hiervan kregen van mij de volle 5 sterren, acht exemplaren kregen 4 sterren en geen enkele kreeg de gevreesde 2 of 1 ster(ren).

Geen slechte maand dus en beginnen doe ik met mijn absolute topper van juli:


Het meisje met alle gaven - M.R. Carey


De kranten staan vol met artikels over Het meisje in de trein van Paula Hawkins, maar dít is het meisje waar iedereen de mond van vol zou moeten hebben! De roman van Hawkins is trouwens een snoozefest van jewelste na de eerste helft en het werkte echt op mijn systeem hoe lang het duurde eer de "moordenaar" bekend was, ik wist het al een hele tijd...

Maar over naar Het meisje met alle gaven.
Melanie is 10 jaar oud en wacht elke morgen tot bewakers haar in een rolstoel vastgespen om naar de klas te gaan. Ze is heel intelligent en adoreert haar lerares, maar die durft niet bij haar in de buurt te komen.

Meer kom je niet te weten als je de korte inhoud van het boek leest, maar dit is een onvervalste zombieroman, laat dat duidelijk zijn!
De "hongers" houden zich op in de wouden rond het militaire kamp waar Melanie en co verblijven en natuurlijk is er op een bepaald moment een inval waardoor de overlevenden op de vlucht moeten slaan.

Een hoge dosis The walking dead, een hoofdpersonage waar je helemaal in op kan gaan en een lichtjes verrassend einde, dit boek had het allemaal en is daarom mijn boek van de maand!

Andere 5-sterrenboeken:

Zwarte schapen (Gung Ho, 1) - Benjamin Von Eckartsberg en Thomas Von Kummant



Twee Duitsers die in het Frans debuteren met een voorziene vijfdelige reeks.

Dit eerste deel is in ieder geval al een inkomer van formaat: de wereld is om zeep (nog maar eens) en buiten de kampementen van de verstrooide mensheid loert de dreiging van de Rippers.

Twee broers komen in kamp Apache terecht, nadat ze al overal elders buitengekegeld werden door onaangepast gedrag. Dit gedrag komt natuurlijk slechts van één van de twee broers, maar ze worden als een totaalpakketje beschouwd. Het leven in kamp Apache is vrij idyllisch te noemen, tot de Rippers een aanval doen, zoals te verwachten viel.

Laat het tweede deel maar komen, het Franse origineel kwam in februari uit, hopelijk maken ze snel werk van de vertaling!

Alpha & Omega (Locke & Key, 6) - Joe Hill en Gabriel Rodríguez


Op het laatste deel van deze stripreeks was het lang wachten voor mij: de strip verscheen al in 2014, maar er was geen enkele Vlaamse bibliotheek die het wou/kon aankopen, hoewel de voorgaande delen wel in bepaalde bibliotheken voorhanden waren...

Het lange wachten werd uiteindelijk beloond en deze maand lag het zesde deeltje voor mij te blinken om gelezen te worden.

Een pak dikker dan de vorige delen sluit Alpha & Omega de reeks af en laat alle verhaallijnen en eventuele losse eindjes samenkomen en hun einde kennen. Een aanrader van jewelste, maar enkel als je de vorige delen gelezen hebt!

Juli was ook de maand waarin ik het nieuwste boek van Karin Slaughter, Mooie meisjes, er in 3 dagen doorjoeg...
Horror toen ik ontdekte dat ik het uit mijn koffer was vergeten nemen voor het inchecken en ik niets te lezen had op het vliegtuig naar Berlijn!


Deze op zichzelf staande roman (geen Will Trent of Sara Linton hier) kreeg van mij 4 sterren, vooral omdat hij zo goed in elkaar zit met twists en turns die je niet altijd verwacht. Enkel het overmatige geweld stootte mij af en toe tegen de borst, maar het is een Slaughter voor iets...

Nog een ontdekking deze maand was de stripreeks Chew.


Tony Chu is een cibopaat, dit wil zeggen dat hij tijdens het eten ervaart hoe een gewas geteeld werd, met welke pesticiden en hoe zijn vlees gedood werd vooraleer op zijn bord te belanden.
Het is dan ook niet te verwonderen dat hij dineren niet echt fantastisch vindt... Maar zijn gave kan hem wel helpen bij zijn job als politieagent: als hij een hap van een lijk neemt, ziet hij hoe dit vermoord werd.

De tekenstijl was eventjes wennen, maar het verhaal is heel sterk. Delen 4-8 staan op mijn verlanglijstje voor augustus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten