woensdag 26 augustus 2015

Het nieuwe tv-seizoen komt er aan!


Geen weekend watching deze week, want ik heb nul, noppes, zero films gezien dit weekend (buiten Harry Potter and the half-blood prince op vrijdag, maar dat tel ik even niet mee).

Maaaaaar... Volgende week start het nieuwe tv-seizoen op zowat elke Vlaamse zender en ik krijg nu al stress omdat ik gewoon veel te veel wil bekijken.

Gelukkig heb ik nog een weekje verlof volgende week, dus het moet lukken om me toch over alle nieuwe programma's een mening te vormen. Ik weet uit ondervinding dat er daarna een aantal zullen sneuvelen en dat mijn kijkschema wat lichter zal worden.

Wat staat er vanaf volgende week in de aanbieding? (Het wordt een beetje een mengeling van de nieuwe tv-programma's en filmaanraders)

Zaterdag
Les témoins (Canvas 20.40u)
Een misdaadreeks die het Franse antwoord op The killing zou moeten zijn. Met 6 afleveringen in de serie en 2 afleveringen per zaterdag, vliegen we erdoorheen.


Zondag
Ne me quitte pas (Canvas 21.15u)
Nederlandse (!) documentaire over een Vlaming en een Waal die zich aan de rand van de samenleving ophouden. Schijnt beklijvend te zijn, ik kijk er al naar uit!


Apocalypse now (NPO2 23.30u)
Klassieker. Als je Marlon Brando nog eens wil bewonderen voordat het helemaal bergaf met hem ging...

Fringe (Vier 00.10u)
Vijfde en laatste seizoen van deze bovennatuurlijke reeks. Zelf ben ik nog bezig aan het vierde seizoen, maar ik kijk op Netflix...


Maandag
Marvel's Agent Carter (2BE 20.35u)
Een serie waar ik al een tijdje op zit te wachten en die helemaal mijn ding zou moeten zijn: uit het Marveluniversum, geïntroduceerd in de film Captain America, krijgt agent Penny Carter nu haar eigen serie waarin ze in de jaren '40 badguys bevecht.
Spek naar mijn bek...


Rizzoli & Isles (Vijf 20.35u)
Dit is zo'n serie waarvan je niet weet waarom die blijft duren én waarom je blijft kijken...
Vijf gaat verder met het tweede deel van het vijfde seizoen. Op het einde van de vorige aflevering sprong Jane van een brug, zal ze het overleven??? (Ze zitten momenteel al in hun zesde seizoen in Amerika, we mogen gerust zijn...)

Young adult (Vitaya 20.35u)
Charlize Theron als de ultieme loser (het moet niet altijd een man zijn he): ze is een succesvolle jeugdschrijfster maar privé een grote nul omdat ze nog altijd vasthoudt aan haar "status" uit het middelbaar en nooit volwassen is geworden. Beetje té herkenbaar voor mij, maar een sterke film.


Project K (VTM 20.35u)
Koen Wauters mag na Wauters vs. Waes nu in zijn eentje op pad om zijn jongensdromen na te jagen. 't Is dat het met Koentje is, anders zou ik niet willen kijken naar zo'n testosteronprogramma...

De bunker (VTM 21.40u)
Nieuwe misdaadreeks met Filip Peeters, dit zal misschien 1 aflevering worden voor mij, ik ben een beetje uitgekeken op het genre...

Bekijk meer video's op vtm.be

Ook nog op maandag terug op Vier: Komen eten! En De rechtbank! En De ideale wereld!

Dinsdag
Grey's Anatomy (Vijf 20.35u)
Hier kijk ik al jaren niet meer naar wegens het echt over the top soapgehalte en mijn totale onbegrip waarom dit nog steeds op de buis is, maar er zijn blijkbaar nog mensen die dit willen zien... Vijf gaat verder met het elfde seizoen.

Dwangers (Vier 21.00u)
Jan Mulder gaat met een aantal mensen die lijden aan dwangneuroses naar Thailand om te zien of ze (met therapie natuurlijk) daar van hun neuroses kunnen verlost worden.


Alloo bij Jambers (VTM 21.35u)
Wie zijn ze? Wat drijft hen?
Luk Alloo volgt gedurende vier weken zijn leermeester Paul Jambers op de voet. Moeilijk te geloven dat die al 70 wordt dit jaar, ik ben benieuwd maar vrees dat het ook bij 1 aflevering zal blijven voor mij.

Woensdag
Zo man zo vrouw (Vijf 20.35u)
Jani is terug!!!! Lachen geblazen met koppels die zich niet weten te kleden. Eén van de programma's waar ik écht elke week naar uitkijk.


Het geheime leven van 5-jarigen (VTM 20.35u)
Dit zal zonder twijfel enorm op mijn zenuwen werken aangezien kinderen creepy as hell zijn...
Waarschijnlijk heel doeltreffend als voorbehoedsmiddel.

Karen & De Coster (Vier 21.00u)
Talkshow met Karen Damen en Gilles De Coster. Ik verwacht vooral heel veel lichtvoetigheid.

Be You(tiful) (Vijf 21.15u)
Jammer genoeg zijn het Eva Daeleman en haar zus Ella die in de eerste aflevering aan bod komen, want ik kan dat mens niet zien (en haar zus lijkt wel haar kloon). Misschien toch maar die eerste aflevering overslaan?

Jonas & Van Geel (VTM 21.25u)
Jonas Van Geel is zowat de nieuwe wonderboy van VTM en krijgt meteen 2 (!) talkshows op de zender want op vrijdag is er nog een Jonas & Van Geel maar met een andere gast.
Ik wil het even aanzien, maar Jonas is een beetje te hyper naar mijn smaak (hij valt daardoor in hetzelfde kamp als Bart Peeters, die altijd op mijn zenuwen werkt).

Donderdag
Under the dome (Vier 22.50)
Eindelijk het derde seizoen! 't Zal wel duidelijk zijn dat ik hier op zat te wachten zeker?


Dating naked (Vijf 23.05u)
Hier heb ik vorig seizoen 1 aflevering van gezien en ben toen bijna gillend van mijn tv weggelopen. Echt zowat het onderste restje uit de kan van reality tv. Maar er zijn blijkbaar liefhebbers...
Op de Duitse RTL loopt trouwens een eigen versie: Adam sucht Eva en die heeft geen blokjes (nóg erger eigenlijk).

Vrijdag
Harry Potter and the deathly hallows, part 2 (Vier 20.30u)
Nu we toch bezig zijn, kunnen we ze ook allemaal uitkijken, niet? Deze vrijdag (28/08) spelen ze trouwens deel 1.

K3 zoekt K3 (VTM 20.35u)
Dit is er ook eentje waar ik hard naar uitkijk, vooral naar de eerste audities dan want da's altijd lachen... Maar voor de rest hou ik wel van zo'n talentenshows hoor.


Outlander (één 22.05u)
En dit is ook eindelijk terug, één zendt het tweede deel van het eerste seizoen uit.
Hoe zou het verder gaan met Claire en Jamie (wie geeft er trouwens nog iets om Frank)?


Villa Amalia (NPO2 23.03u)
En nog maar een film met Isabelle Huppert, we zijn deze zomer echt verwend geweest op dat vlak... Deze heb ik zelf nog niet gezien, maar hij staat al geprogrammeerd.

Het zal een drukke week worden, met waarschijnlijk nogal wat ups en downs. Ik kijk er al naar uit!


1 opmerking:

  1. Thx, we zullen onze digicorder eens programmeren zie (Les Temoins en De Bunker). Geertrui

    BeantwoordenVerwijderen