vrijdag 5 augustus 2022

Kijktips week 6/8-12/8

Deze kijktips komen er vlug-vlug want ik trek er een weekendje op uit: Ardennen here I come!

Oh, als ik die toch eens in het echt kon zien...
Maar op tv zijn er ook schone dingen te zien hoor.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 6/8:
Anne+ (NPO3 20.20u) - op Netflix kan je de serie Anne+ zien, over een zoekend twentysomething lesbisch meisje. Er is dus ook een film van.
The call of the wild (VTM 20.25u) - ik ga niet kijken want: hond, maar die laatste ziet er dan ook nog eens compleet CGI uit. Horror.
Midway (VTM2 20.35u) - totaal geflopte oorlogsfilm. Wie hem toch zag, weet dat het gene vetten is.
Will Tura: hoop doet leven (één 21.50u) - Will Tura werd onlangs 82 en dus toont één nog eens de docu over zijn leven. Enkel voor liefhebbers.
The mountain between us (VTM 22.20u) - Kate Winslet en Idris Elba storten met hun vliegtuigje neer in de bergen en moeten terug naar de beschaving zien te geraken. Vond ik nog een ok film.

Été 85 (Canvas 22.35u) - vrijdag nog op NPO, zaterdag al op Canvas te zien. Aanrader.

Emmanuelle (VTM2 23.00u) - iconische erotische film met Sylvia Kristel. Wel al ver 50 jaar oud...

Zondag 7/8:
A wrinkle in time (VTM 13.45u) - Disneygedrocht dat hier zelfs de zalen niet haalde. 't Is dan ook zo saai als wat...
The lord of the rings: the return of the king (Play4 19.55u) - laatste LotR-film. Wat gaan ze volgende week spelen?
Kampioen zijn blijft plezant (één 20.45u) - ik troost me met de gedachte dat als ik maar lang genoeg wacht, deze serie en haar films NOOIT meer zullen worden uitgezonden wegens alles aanstootgevend.
The elephant man (Canvas 21.30u) - de meest emotionele film van David Lynch, gebaseerd op een echt bestaand figuur. Aanrader van de week.

Gunda (NPO2 23.24u) - docu in zwart/wit over het leven van een varken op de boerderij. Werd lovend onthaald, dus ik ben benieuwd.

Maandag 8/8:
Angst essen Seele auf (Canvas 22.10u) - Canvas waagt zich zelfs aan Fassbinder! Ik ga kijken, want deze nog niet gezien.

Dinsdag 9/8:
Divergent (VTM3 20.35u) - gaan ze nu deze hele cyclus uitzenden? Dit ging van mèh naar totale rotzooi van films.
Una mujer fantástica (Canvas 22.05u) - vond ik zelf niet zo fantastisch. Film over Marina, die na de dood van haar vriend met zijn lastige familie te kampen krijgt. Extraatje: ze is transgender.

Woensdag 10/8:
The witch (Canvas 22.20u) - een ook horror krijgt zijn plaatsje! Deze durfde ik nog nooit bekijken, maar misschien opnemen en dan overdag wel?

Donderdag 11/8:
César et Rosalie (Canvas 22.15u) - en ze blijven met cadeautjes strooien: nu een film met Romy Schneider (om naast die 3 andere te zetten die ik al ooit heb opgenomen). Waw.

Vrijdag 12/8:
Harry Potter and the half-blood prince (Play4 20.30u) - zesde HP-film.
Grey's anatomy (Play5 20.30u) - seizoen 18 al van deze ziekenhuisreeks. Ik ben al zo'n 3 seizoenen gestopt met kijken. Drie afleveringen na elkaar.

Breaking the waves (Canvas 21.20u) - nogal rare film van Lars von Trier (maar da's zijn handelsmerk). Vond ik zelf niet zo bijzonder toen ik hem destijds zag.
A beautiful mind (VTM3 22.25u) - Oscarslokop en met reden: het waargebeurde verhaal van wiskundegenie John Nash, maar ook het verhaal van zijn mentale ondergang.
Blow out (één 23.25u) - één wil ook een oude film tonen: deze keer een van Brian De Palma met John Travolta en John Lithgow. Ik ken dit niet, maar ben wel geïntrigeerd.

I, Tonya (NPO3 00.11u) - heerlijke biografische film. Margot Robbie schittert als schaatster Tonya Harding. Kijken.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten