zaterdag 13 augustus 2022

Kijktips week 13/8-19/8

Eindelijk vakantie! Ok, die week Montpellier en het lang weekend Ardennen heb ik al gehad, maar nu zijn het drie lange zalige weken niks doen en daar kijk ik zo naar uit!

En natuurlijk zal er vooral gekeken (en gelezen) worden...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 13/8:
Achter de wolken (één 21.50u) - verfilming van het gelijknamige toneelstuk. Jo De Meyere en Chris Lomme schitteren.
The big chill (Canvas 23.05u) - nope, wordt niet getoond want ze moeten per sé de Alleen Elvis blijft bestaan met Caroline Pauwels gaan heruitzenden. Kon dat niet gewoon op VRTnu of op een andere dag? 't Is potverdorie één van de weinige augustusfilms op Canvas die ik nog niet gezien had...

D'Ardennen (VTM 23.10u) - geslaagde misdaadfilm van Robin Pront. Veerle Baetens en Kevin Janssens in rollen die hen het best liggen: marginalen.

Zondag 14/8:
Cats (VTM 13.45u) - wie iets voor ogen wil krijgen dat je nooit meer van jouw netvlies kan wissen: kijken naar dit gedrocht van een film.
De avonturen van Kuifje: het geheim van de Eenhoorn (VTM 17.05u) - jammer genoeg de Vlaamse versie van deze degelijke Kuifjefilm van Steven Spielberg.
Charlie and the chocolate factory (Play4 20.35u) - horrorfilm naar het boek van Roald Dahl. Vooral de acteerprestatie van Johnny Depp als Willy Wonka zorgt voor de horror.
F.C. de Kampioenen 2: jubilee general! (één 20.50u) - we hangen er dus aan voor een paar weken. Op weekdagen de serie en op zondag een film. *zucht*
The handmaiden (Canvas 21.40u) - sfeervolle Zuidkoreaanse verfilming van het boek Fingersmith van Sarah Waters. Kijken.

Synecdoche, New York (NPO2 23.24u) - superrare film van Charlie Kaufman. Zag ik destijds op het filmfestival en ik wist niet wat ik zag - en niet op een goeie manier...
Birnenkuchen mit Lavendel (ARD 00.05u) - ofte Le goût des merveilles, Franse film met Virginie Efira. Ook op de Duitse zenders kennen ze haar dus.

Maandag 15/8:
And then we danced (Canvas 22.35u) - Georgische film over een danser die verliefd wordt op een andere danser. Da's daar een beetje een probleem.

Evil (Play6 20.35u) - wordt aangekondigd als de X-files van de 21e eeuw. Ik vrees er voor. Drie afleveringen na elkaar.

Dinsdag 16/8:
Belle de jour (Canvas 22.30u) - Luis Buñuel liet verschrikkelijke dingen gebeuren met een piepjonge Catherine Deneuve en leverde een dijk van een film af. Niet voor gevoelige kijkers.

Woensdag 17/8:
Solo : a Star Wars story (VTM3 20.40u) - ik wou deze haten, maar het werd een verrassend entertainende film. Wel stom dat dit het verhaal van de "jonge" Han Solo is. In A new hope wás Harrison Ford de jonge Han Solo...

Auf der anderen Seite (Canvas 22.30u) - film van de Duits-Turkse Fatih Akin. De meeste van zijn films vind ik dik ok, ook deze. Kijken.

Donderdag 18/8:
Captain fantastic (Canvas 22.30u) - nee, geen superheldenfilm, maar het verhaal van een vader (Viggo Mortensen) die zijn horde kinderen in de vrije natuur wil opvoeden tot zijn vrouw sterft en ze terug naar de beschaving moeten.

Vrijdag 19/8:
A simple favor (VTM2 20.30u) - nogal onnozele thrillerkomedie maar ik vond 'm wel leuk.

Harry Potter and the deathly hallows: part 1 (Play4 20.30u) - allez vooruit, we zijn er weer ver door.
V for Vendetta (Play6 20.35u) - superieure comicbookverfilming. Met Natalie Portman.
Wonder (VTM3 20.35u) - nogal suikerzoete verfilming van een al even tandenverwoestend boek. Te mijden.
The league of extraordinary gentlemen (VTM4 20.35u) - leuke actiefilm waarin alle personages uit bekende Victoriaanse boeken komen. En 't is met Sean Connery in zijn laatste filmrol.
Erin Brockovich (VTM3 22.35u) - ik heb deze film nog nooit gezien. Ik weet het...

Papillon (VTM4 22.35u) - ook deze heb ik nog nooit gezien. Yep, ik moet mij schamen...
Hotel Portofino (NPO2 23.04u) - zesdelige Britse reeks over een hotel aan de Italiaanse Rivièra na WOII.

Out of Africa (één 23.05u) - "I had a faaaarm in Aaaafricaaaa" - of zo zei Meryl Streep het toch...
Jackie (Canvas 23.15u) - biopic van Jacqueline Kennedy, hier gespeeld door nogmaals Natalie Portman, ze kreeg er een Oscarnominatie voor.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten