dinsdag 2 juni 2020

Mei wrap up


Goodreads leert me dat ik in mei 12 dingen heb gelezen: 3 boeken en 9 strips.

En geen directe stinkers de afgelopen maand! Er was niets dat minder dan 3 sterren kreeg en ik heb ook een boek van de maand:

Flowers for Algernon - Daniel Keyes
Dit verhaal over een man die ten onder gaat aan zijn eigen intelligentie en zijn band met de muis Algernon was echt een knap stukje literatuur.

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Ik las ook nog een thriller van Karin Slaughter, Trouweloos, om mijn verzameling ongelezen boeken van haar wat te verminderen (en in juni komt haar volgende boek al uit!).
In dit boek volgen we Sara Lintons perikelen met haar welles/nietes man Jeffrey Tolliver en een gruwelijke ontdekking die deze twee in een bos doen. Doe daar nog een rare religieuze sekte bovenop en het plaatje is compleet.

3.5 sterren voor deze degelijke thriller.

Er was ook een driesterrenboek:

De tuin van de familie Finzi-Contini - Giorgio Bassani
Het laatste boek voor dit leesgroepseizoen en niet meteen een hoogvlieger in mijn ogen. Er zat geen enkel sympathiek personage in dit boek en de oeverloze zinnen aan het begin hadden me bijna doen stoppen met lezen.

Dit is een literaire klassieker, maar ik vond 'm maar zo-zo. Drie sterren.

Ik bekeek ook de verfilming uit 1970 - die toen de Oscar voor beste buitenlandse film won - en vond ook dit maar wat langdradig...

Op stripvlak had ik enkele viersterrenboeken:

Victoria (Shi, 4) - Zidrou en José Homs
Deze reeks blijft kwaliteit afleveren en dit album is het sluitstuk van een eerste cyclus. Veel kan ik niet over de inhoud vertellen maar het blijft een prachtig getekende strip met een interessant verhaal.

Roep om actie (Walking dead, 26) - Kirkman en Adlard
Over grenzen gaan (Walking dead, 29) - Kirkman en Adlard

In maart kwamen de vier volgende delen van deze stripreeks uit in Nederlandse vertaling, maar liefst 2.5 jaar (!!) na het laatst gepubliceerde deel. Er zijn nog 3 delen achter, wanneer we die ooit in het Nederlands zullen kunnen lezen is nog een mysterie...

De tv-serie heeft ondertussen de strips al ingehaald, we lezen hier over de fluisteraarsoorlog die al voorbij is in seizoen 10 op tv en maken kennis met een nieuw personage dat in de laatste afleveringen van seizoen 10 haar opwachting maakte.

Delen 26 en 29 kregen 4 sterren van mij, de twee ertussen 3 sterren (omdat ze wat sleepten met het verhaal). 

Ik ben oprecht benieuwd naar de laatste 3 delen, maar waarschijnlijk zal ik seizoen 11 al gezien hebben tegen dat die ooit in het Nederlands verschijnen...
Alles wat ik las in mei.

2 opmerkingen:

  1. Cool, ik zit bijna even ver met The Walking Dead, maar ik heb de graphic novels even opzij geschoven om mijn stapel nog te lezen boeken eerst aan te pakken ;)

    BeantwoordenVerwijderen