vrijdag 5 juni 2020

Kijktips week 06/06-12/06


Toen ik een tijdje geleden even ziek thuis zat - geen paniek, 't was een hevige hooikoortsaanval - ontdekte ik in de namiddag op één de Canadese misdaadserie Murdoch mysteries.

Eigenlijk is dit bomma-tv van de bovenste plank die naast de Miss Marples van de wereld kan gaan staan, maar als je ziek in de zetel hangt, is dit heel rustgevend. En ja, ik blijf de afleveringen opnemen nu ik terug aan het werk ben. Dat het al om het achtste seizoen van de serie gaat, kan mij niet schelen. Het is iets heel laagdrempeligs om in te stappen en ik kon meteen volgen.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 06/06:
Cool runnings (VTM 15.15u) - waargebeurde komedie over een Jamaicaans bobsleeteam. Wie heeft dit nog niet gezien?
Mona Lisa smile (Vitaya 20.25u) - Julia Roberts geeft in deze film les aan een meute opkomend vrouwelijk acteertalent. Alleen al daarvoor moet je kijken.
Coco (VTM 20.30u) - nooit gedacht dat ik deze goed zou vinden, maar dit is echt een aanrader van formaat. Disney en Pixar doen het toch weer. Aanrader van de week!
Pay it forward (één 21.20u) - mierzoete film met foute Kevin Spacey en Haley Joel Osment die geld wou slaan uit zijn I see dead people fase. Te mijden.
Pride and prejudice and zombies (Q2 22.20u) - twee van mijn favoriete dingen gecombineerd (zie de titel) en 't is gewoon hilarisch!
American history X (Vier 22.20u) - geen beter moment om deze film nog eens te tonen dan nu. Over een neonazi die tot inkeer komt.
I, robot (VTM 22.30u) - Will Smith opent de jacht op een zelfbewuste robot. Ziet er beter uit dan dat de film op zich is.
Working girl (Vitaya 22.30u) - eighties galore in deze film met schoudervullingen tot tegen het plafond. En muziek van Carly Simon. Heerlijk.
Lockdown (NPO3 22.35u) - vorige week kwam ik een boek tegen dat Quarantaine heet en geschreven werd tijdens de lockdown. Dit is een film die toen is gemaakt. Hoedat met social distancing?

Zondag 07/06:
The matrix (Zes 22.35u) - deze moet ik echt nog eens herbekijken. En ik wil ook de vervolgfilms zien - hoewel vreselijk.
Donderdag 11/06:
Prometheus (Q2 20.35u) - prequel van de Alienreeks en ik vond hem best ok, hoewel er heel wat rare keuzes in de film gemaakt worden, zelfs eentje waarvan ik ver begon te roepen in de cinema (maar dat doen we niet he).
Saving mr. Banks (Vijf 20.35u) - feelgoodfilm over de strijd die Walt Disney met de schrijfster van het boek moest leveren om Mary Poppins gemaakt te krijgen. Emma Thompson en Tom Hanks schitteren.

Grease (Vitaya 20.35u) - ben ik nog in de cinema gaan bekijken toen hij 25 jaar werd. Heerlijke meezingmusical.

What we do in the shadows (BBC2 23.00u) - tweede seizoen van deze hilarische vampierreeks gebaseerd op de gelijknamige film. Twee afleveringen na elkaar.

Vrijdag 12/06:
Murder on the Orient Express (VTM 20.35u) - recentste verfilming van en met Kenneth Branagh (met ridicule snor) en een Johnny Depp die na enkele minuten al voor lijk mag spelen - nice.
Minions (Q2 20.35u) - het ijzer smeden wanneer het heet is, da's de bestaansreden van deze film. Bekijk de trailer en je hebt het beste al gezien.
Dolores Claiborne (één 23.00u) - wanneer Stephen Kingverfilmingen goed zijn, zijn ze ook meteen écht goed. Ook deze.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten