zaterdag 13 juni 2020

Kijktips week 13/06-19/06


De zomerprogrammatie van de zenders begint vol zijn vorm te krijgen: herhalingen, herhalingen, herhalingen...

Veel tijd dus om te lezen en opgenomen dingen te bekijken.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 13/06:
Mrs. America (CAZ 18.45u) - super recente en geprezen minireeks met o.a. Cate Blanchett over vrouwenrechten in het Amerika van de jaren '70. Waarom dat op dat uur op die zender weggestopt werd, geen idee...

Age of big cats (Canvas 18.55u) - driedelige reeks over hoe de grote katten de wereld hebben veroverd.

Aanrijding in Moskou (Vitaya 20.25u) - als het een goeie Vlaamse film is, mag het gezegd worden. Kijken dus indien nog niet gezien!

The duchess (één 21.25u) - Keira Knightley in nog maar eens een period piece? Er zijn blijkbaar liefhebbers...
Nell (Vijf 22.15u) - Jodie Foster was zich een weg richting Oscar aan het acteren, maar het mocht niet zijn. Jessica Lange kreeg toen het beeldje. Toch een sterk staaltje acteerkunst.

Sister act (VTM 22.55u) - en deze wordt nog maar eens herhaald. Goed als afsluitertje in de avond.

Zondag 14/06:
Grease (Vitaya 14.00u) - heerlijke seventies musical die ik van A tot Z kan meezingen. 

Down the road (één 20.15u) - speciale aflevering waarin de kandidaten van het afgelopen seizoen terugblikken op hun ervaringen.
Shutter island (VTM 20.35u) - ik was eerlijk gezegd niet onder de indruk van deze film waarvan je de twist al van mijlen ver ziet aankomen...
Killing Eve (NPO3 22.15u) - slechts een weekje nadat de laatste aflevering van seizoen 3 op BBC te zien was, wordt dit al op NPO getoond. Straf. En ik ga nog eens kijken.

The matrix reloaded (Zes 22.20u) - tweede deel van de trilogie en best nog te bekijken, zeker als je er de derde film naast legt...

Dinsdag 16/06:
The brave one (Zes 20.35u) - twee keer Jodie Foster in één week tijd? Waar gaan we dat schrijven. Hier wordt ze een wraakengel in New York nadat haar lief vermoord werd.
America to me (NPO2 23.45u) - tiendelige Amerikaanse docureeks over een gemengde school waarin de zwarte en witte leerlingen op 2 snelheden lijken vooruit te gaan. Herhaling van vorig jaar, maar wat een sterke reeks!

Woensdag 17/06:
The handmaid's tale (Canvas 23.10u) - voor die onnozelaars die dachten dat ze "het wel eens op dvd zouden kunnen bekijken" (ha ha, ze brengen die hier maar niet uit), herhaalt Canvas dit nog eens van in het begin. Het eerste seizoen is ook het sterkste.

Donderdag 18/06:
Hairspray (Vijf 20.35u) - onnozele musical met John Travolta in drag. Leuk is het wel.
Save the last dance (Vitaya 20.35u) - ik hou niet echt van dansfilms, maar deze mag er wel zijn.
The social network (CAZ 20.40u) - retesaai en sindsdien moet ik ook niet meer weten van Jesse Eisenberg...
Arrival (VTM 22.00u) - intelligente SF op VTM? Jawel, het kan. Kijken!

Vrijdag 19/06:
The hunger games: catching fire (VTM 20.35u) - tweede film uit de trilogie met 4 films. Ze worden - net als de boeken - steeds slechter.
Los flamencos (VTM 23.10u) - als het een rotslechte Vlaamse film is, mag het zéker gezegd worden. Blijf hier ver van.
L'avenir (NPO2 23.25u) - ik ben er vrij zeker van dat ik deze film gezien heb (Isabelle Huppert in de hoofdrol, duh), maar ik herinner er mij niks meer van...

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten