zaterdag 28 december 2019

Kijktips week 28/12-3/1


Ze blijven ons bestoken met kerstademende films, maar er wordt ook al verwoed aan voorjaarsprogrammatie gedaan, met niet in het minst de terugkeer van The handmaid's tale op Canvas.

Superenthousiast ben ik niet wegens een matig tweede seizoen, maar ik ben wel benieuwd hoeveel ik al zal weten omdat ik The testaments gelezen heb.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 28/12:
Victoria (één 15.45u) - één zendt de kerstspecial uit van deze Britse reeks, naar mijn weten nog niet vertoond op onze schermen. Deel twee op zondagnamiddag.

Love actually (Vier 20.25u) - van een cliché kerstfilm gesproken. Maar 't is wel een hele goeie met het kruim van de Britse acteergilde.
The golden compass (Vijf 20.25u) - het eerste seizoen van de geweldige serie is net beëindigd op BBC en nu komen ze met de wat minderwaardige film af op Vijf. Tja.
La grande vadrouille (VTM 20.30u) - een even groot cliché als The sound of music in de kerstvakantie. Maar omdat het met Louis de Funès is, is het zogezegd ok? Nope.
A confession (Canvas 20.35u) - de zoveelste Britse misdaadserie. *zucht* Deze keer met Martin Freeman in de hoofdrol. Twee afleveringen na elkaar.
E.T., the extra-terrestrial (één 21.30u) - pure eightiesnostalgie, maar een film met ook een hoog kerstgehalte. Beeeeeee gooooooooood.
The red turtle (Canvas 23.25u) - bejubelde en bekroonde animatiefilm (sommigen noemen hem zelfs "poëtisch"). Ik vroeg mij de hele tijd dit af: 't is toch niet omdat 2 mensen samen op een onbewoond eiland zitten dat ze seks moeten hebben? Weg poëzie.
The imitation game (NPO2 23.45u) - wil je weten bij welke film Evelyne een traantje laat? Hier is 'm.

Zondag 29/12:
Victoria (één 15.35u) - deel 2 van de kerstspecial.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen (VTM 17.10u) - de allereerste avondvullende tekenfilm van Disney. En 't is de versie met de Hollandse stemmen.
Beauty and the beast (VTM 19.55u) - live action remake van de geliefde Disneyfilm. Hadden ze dit maar zo gelaten...
Sister act 2: back in the habit (VTM 22.15u) - Whoopi Goldberg kruipt terug in haar nonnenkleren om een bende onhandelbare tieners te temmen. Grappig.
Love actually (Zes 22.20u) - voor wie hem op zaterdag gemist heeft op Vier.

Maandag 30/12:
Real steel (Q2 20.35u) - hartverwarmende SF-familiefilm over mensen en robots.
The mask of Zorro (Vier 20.35u) - gewoon ouderwetse fun, deze film.

Dinsdag 31/12:
Home alone 2: lost in New York (VTM 20.25u) - dankzij de quiz gisteren weten we nu dat de eerste film zich in Chicago afspeelt. Wisten we dus niet.
Bring it on (Zes 20.35u) - voor een cheerleaderfilm is dit wel een toppertje.

The big friendly giant (één 21.50u) - wil je je hele kindertijd om zeep helpen? Kijk dan naar deze film.
Kamal Kharmach: mag ik even? (Canvas 21.50u) - eindejaarsconferentie van deze stand-upcomedian.
The mask of Zorro (Zes 22.25u) - voor wie hem maandag gemist heeft op Vier.

Woensdag 1/1:
Beauty and the beast (VTM 15.35u) - voor wie hem zondag gemist heeft.
Doctor Who (BBC1 19.55u) - eindelijk, eindelijk, EINDELIJK is dit terug op onze schermen, we hebben er meer dan een jaar op moeten wachten...

Het Grote Songfestivalfeest (NPO3 20.25u) - in 2020 gaat het Songfestival door in Rotterdam. En daarom bouwen ze nu al een feestje. Met ook onze Sandra Kim in de line-up!

Finding Nemo (Q2 20.35u) - wie had ooit gedacht dat een film over vissen zo'n succes zou hebben. En welverdiend.
The handmaid's tale (Canvas 21.55u) - derde seizoen van deze serie. Twee afleveringen na elkaar.

Dracula (BBC1 22.00u) - van de makers van Sherlock Holmes (die met Benedict C.) komt nu het verhaal van Dracula. Drie lange afleveringen drie dagen na elkaar. Vanaf 4/1 ook op Netflix te zien.

Vrijdag 3/1:
Brimstone (NPO3 20.25u) - een western gemaakt door een Hollander? En dan nog een goeie? Jawel, hier issie. Niet voor gevoelige zieltjes...

Finding Neverland (Vijf 20.35u) - Johnny Depp en Kate Winslet in de biopic van J.M. Barrie, schrijver van Peter Pan. Ook hier werd een traantje weggepinkt door ondergetekende (het kan dus!).

Sing (VTM 20.55u) - een animatiefilm propvol bekende liedjes. Leuk om met de kindjes naar te kijken.
Batman (Vier 23.15u) - toen het allemaal nog wat camp mocht zijn: Tim Burtons idee van de Black Knight.

Met de fameuze tandenposter.
Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten