zaterdag 21 december 2019

Kijktips week 21/12-27/12


The hills are alive... with the sound of music!!!!

Geen kerstvakantie zonder deze ultieme kerst- en feelgoodfilm!

En zondag is het zo ver!

*kleine disclaimer: kat heeft draad van muis doorgeknaagd en moeten sausen op de laptop is niet makkelijk, vandaar een uitgepuurde versie van de tv-tips*

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 21/12:
Charlie and the chocolate factory (Vier 20.25u) - Tim Burton aan het roer en een über creepy Johnny Depp als Willy Wonka. Als je wil dat de kindjes niet slapen vannacht, kijk je naar deze.
Paddington 2 (VTM 20.30u) - de eerste Paddingtonfilm was een echte familiefilm en deze tweede evenzeer. Parkeer die kindjes voor de tv en zet je er bij.

Mrs. Doubtfire (één 21.35u) - Robin Williams is al een tijdje niet meer onder ons, maar van zijn films kunnen we nog genieten. Doen.
Cast away (VTM 22.35u) - Tom Hanks in een film met als tegenspeler een volleybal. Moet je doen. En dat deden ze.

Zondag 22/12:
The sound of music (VTM 20.40u) - zoals al gezegd: geen kerstvakantie zonder deze film! Hoeveel keer zou ik die nu al niet gezien hebben? Veel.

Hollywood aan de Schelde (Canvas 22.00u) - het passieproject van Robbe De Hert. Hij geeft hier een overzicht van de Vlaamse cinema en hoewel het naar het einde toe wat uit de hand loopt, is het een boeiend filmdocument.

A Christmas Carol (BBC1 22.00u) - driedelige tv-reeks naar het klassieke Dickensverhaal. Drie dagen na elkaar op BBC te zien. Van de makers van Peaky Blinders, hou je dus maar al vast.

Maandag 23/12:
Seven worlds: one planet (Canvas 20.10u) - BBC documentaire over de zeven continenten. Schijnt heel goed te zijn.
Kingsman: the secret service (Q2 20.35u) - verrassend goede spionagekomedie. Blijf wel vér weg van het vervolg...
The terminal (Vier 20.35u) - nog eens Tom Hanks en hier is hij gestrand op een luchthaven. Nogal kleffe feelgoodfilm.
A Christmas Carol (CAZ 20.40u) - de BBC-reeks in 1 trok na elkaar op CAZ.

Dinsdag 24/12:
Die Feuerzangenbowle (ARD 20.15u) - oerklassieke (1944) Duitse kerstfilm. Een jongeman laat zich overhalen om zijn schooltijd te herbeleven en hij zet de boel op stelten. Heb ik al 3 keer gezien (wordt dan ook elk jaar herhaald).

Home alone (VTM 20.35u) - nog zo'n film die niet mag ontbreken tijdens de kerstvakantie.
Robbie Williams: the Christmas Present (één 22.15u) - onzen Robbie heeft een kerstplaat uit en er is een tv-special rond. En, en, en!!! hij zingt een duet met Helene Fischer!

Miracle on 34th Street (VTM 22.35u) - 't is een remake, maar wel een warme kerstfilm.

Woensdag 25/12:
Die Helene Fischer-Show (ZDF 20.15u) - Helene Fischer mag nog eens een avondvullende show presenteren met (inter)nationale gasten. Ik ga kijken!

Jurassic Park (Q2 20.35u) - nog wat ninetiesnostalgie met deze dinofilm.
Slumdog millionaire (NPO3 22.10u) - bakken Oscars gewonnen. Dit verhaal van een nobody die miljoenen wint, veroverde de harten van de kijkers. Ideaal voor kerst dus.

Donderdag 26/12:
Ghostbusters (CAZ 20.40u) - en ook eightiesnostalgie op CAZ tijdens de kerstperiode.

Vrijdag 27/12:
The greatest showman (VTM 20.35u) - mooie liedjes, ja, maar de film trekt op niet veel...
The Grand Budapest Hotel (Canvas 21.00u) - meesterwerkje van Wes Anderson. Nog niet gezien? Kijken!

The name of the rose (één 22.05u) - er was al de film met Sean Connery, maar nu heeft de RAI dit monumentale boek in een miniserie gegoten ('t is in 't Engels). Licht benieuwd.

The family Stone (VTM 22.35u) - een favoriete kerstfilm van ondergetekende. Sarah Jessica Parker ontmoet voor het eerst haar schoonfamilie en dat loopt niet van een leien dakje.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten