maandag 25 februari 2019

Januari favorites


Nu ben ik wel echt laat met mijn favorieten van januari, februari is bijna gedaan...

Maar toch, voor de goede orde, wil ik er een paar oplijsten.

Ik ging 2 keer naar de cinema in januari, 2 keer een film waarin een vrouw de hoofdrol speelde:

Mary Poppins Returns ging ik bekijken in Aalst, op de laatste vertoningsdag van de originele versie. Tot zo'n 5 minuten voor de film begon leefde de hoop dat de cinemazaal van mij alleen ging zijn, maar toen kwamen nog enkele giechelkonten binnen. Ooit, ooit zal het me lukken!

Het was een leuk filmpje, maar staat serieus in de schaduw van het origineel.

Colette zag ik dan weer in Cinema Albert in Dendermonde, maar die kreeg hier al een bespreking.

Ik ging ook 1 keer quizzen.

Ik doe al jaren mee aan De slimste vier quiz (in verschillende ploegjes wel te verstaan), maar dit was het eerste jaar dat het absoluut niet plezant was... We zaten helemaal achteraan in de zaal en konden de presentator amper verstaan, laat staan de live muziek waar ook vragen over werden gesteld en waarvan we niets konden maken. Dat moet volgend jaar beter of ik ga niet meer ze...
We eindigden toch nog ergens in de eerste helft, bij de eerste 25 ploegen, maar het was een avond vol frustratie.

Januari was ook de maand waarin ik de verkoudheid from hell te pakken had waardoor ik mij 4 dagen als een vod voelde. Wat beter dan op zo'n moment naar wat tienergedoe kijken op tv?

Ik zag Me and Earl and the dying girl en was aangenaam verrast.

Dit was zo'n mooie film! En ik denk niet dat hier mijn koortskop aan het praten was...

Eenling Greg wordt door zijn moeder verplicht om tijd door te brengen met de zieke Rachel. Zij heeft kanker maar absoluut geen boodschap aan medelijden. Greg en zijn "coworker" Earl sluiten vriendschap met haar en hun laatste jaar op school zal helemaal in het teken staan van filmpjes maken, kinderachtige dingen doen en afscheid nemen.

Heb ik een traantje weggepinkt? Misschien wel, maar dat zal wél de koortskop geweest zijn.

Eind januari zag ik de documentaire Doof kind die eerder op Canvas werd uitgezonden.

Tobias de Ronde wordt doof geboren, maar daar zal zijn familie zich niet door laten tegenhouden. Tobias krijgt alle kansen en gaat uiteindelijk naar de universiteit van Gallaudet in de VS, de enige dovenuniversiteit ter wereld. We zien homevideo's en gesprekken met Tobias, zijn broer Joachim en zijn vader, die de documentaire maakte.

Een krachtige film over je niet laten doen door een handicap.

Alle films die ik in januari zag.
Voor de rest was januari redelijk doods, ik heb zelfs het familie-etentje voor Nieuwjaar moeten afzeggen wegens te mottig op dat moment...

Toch is er nog een kleine book haul:

Ik kreeg van het zusje het Crazy cat lady-boek cadeau, een boek boordevol weetjes over katten en kattenmensen, geïllustreerd door Niet nu Laura. Een mooi en toepasselijk geschenk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten