zondag 31 december 2017

December favorites


Ik vond december maar een magere maand qua favorieten, vooral omdat dit de "feestdagenmaand" is en ik daar compleet depressief van word. Geef mij maar lekker thuis zitten voor de tv in plaats van mij tussen "vrienden en familie" te gaan zitten vervelen...

Maar toch ben ik enkele keren buiten geweest:

Zo ging ik maar liefst drie keer kwissen in december:

De Grootste quiz werd georganiseerd in het kader van De Warmste Week en daar deden maar liefst 900 ploegen aan mee. Wij behaalden plaats 278 met 76/100 punten (er waren natuurlijk een pak ex-aequo's). Toch nog even een pluim voor de organisatoren: ze lieten dit monsterevenement heel vlot verlopen!

Op de Arteveldequiz werden we verdiend derde, maar moeilijk dat die was! Ze zetten op hun flyer dat ze enkel gelegenheidsploegen willen en dan maken ze het zo moeilijk, je zou van minder weglopen na een aantal rondes...

Aan de Laatste quiz van het jaar nam ik vorig jaar ook al deel en ik denk niet dat er echt nog een quiz na deze plaatsvond dit jaar. Zoals vorig jaar: een knap in elkaar gestoken quiz met ondersteunende muziek die eens NIET als extra muziekvragen telde (oef, want daar zijn wij slecht in). We werden knap 17de want hier deden wél "professionele" quizploegen mee en daar kunnen wij toch niet tegen op...

Wat bioscoopbezoekjes betreft, dat werd er maar eentje en dat was de must-see van december:

Er werden geen traantjes geplengd na de film (wat ik had voorzien), maar het stak wel wat dat dit de laatste (?) keer was dat ik Carrie Fisher als Leia Organa te zien kreeg.

Vond ik het een fantastische film? Niet echt. En ik denk ook niet dat hij in mijn top 10 van 2017 zal belanden, maar heb ik mij geamuseerd? Jazeker!

Het was gewoon ouderwetse fun in het Star Wars universum. Meer moet dat niet zijn.

En ik wil een porg!!

Op het kleine scherm zag ik ook mooie dingen:

Ik bekeek The girl with all the gifts op dvd en was blij verrast dat één van mijn favoriete boeken van 2015 zo'n geslaagde verfilming kreeg.En op CAZ zijn ze ook goed bezig: elke zaterdagavond wordt daar een Hitchcockfilm vertoond. Ze begonnen natuurlijk met de grote kleppers (Psycho, Vertigo, Rear window), maar ik heb de afgelopen zaterdagen ook kunnen genieten van Marnie en Torn curtain.

Wat onnozele komische series betreft, vond ik mijn gading bij Superstore op Fox en ik zag daar het complete eerste seizoen - ze zijn daar nogal goed in het herhalen van dingen. Momenteel zijn ze bezig met het tweede seizoen en het blijft leuk.

Er is ook een mini book haul:

Ik deed in augustus al een voorbestelling voor het tweede volume van Sunstone en dat arriveerde begin december in mijn brievenbus:

Maar ik heb het dus nog niet gelezen...


1 opmerking:

  1. Ik ben ook megafan van het boek The girl with all the gifts en wil de film nog graag eens kijken :D

    BeantwoordenVerwijderen