zondag 24 december 2017

Christmas cosy reading night


Jawel mensen, afgelopen woensdag was het weer zo ver: er werd opnieuw een cosy reading night georganiseerd en de bedoeling was daarbij om van 20.00u tot 23.00u te lezen, lezen, lezen...

Zelf kon ik er pas tegen 20.30u aan beginnen wegens moeten werken tot 20.00u (en dan nog thuisgeraken, pyjama aandoen en voorbereidingen treffen). Maar toen zat ik er helemaal klaar voor:

Netflixhaardvuur aan, lampjes en kaarsjes doen branden en in de zetel kruipen met mijn lelijke kersttrui en sneeuwkristallenbroek (geen foto's - te schaamtelijk) en genieten maar!

Wat spijs en drank mochten ook niet ontbreken:

Cider is altijd lekker, maar die met braambessen is superlekker!

Op het bord liggen 4 macarons met een hartige vulling en wat kaas met toebehoren. Het heeft gesmaakt.

Mijn stapeltje te lezen boeken van de avond:

In Kerstdagen van Jeanette Winterson was ik al een tijdje bezig. Het boek bevat namelijk 12 verhalen die met Kerstmis te maken hebben en ik heb er de afgelopen 11 dagen al elke avond eentje gelezen. Vandaag het laatste.

Het verhaal dat ik las ging over een hond die in een reuze Christmas cracker terechtkwam en dan maar kersthond begon te spelen voor drie kinderen. Deed mij van heel ver een beetje aan Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl denken.

Hier deed ik ongeveer 20 minuten over en daarna begon ik aan mijn volgende boek, Kerst met Poirot van Agatha Christie. Een typisch mysterie over een pater familias die vermoord wordt in een van binnen afgesloten kamer en heel de familie is verdacht.

Dit werd de rest van de cosy reading night gelezen en tegen 23.00u was ik 119 pagina's ver. Hopelijk krijg ik het boek nog uit voor het einde van het jaar...

Een zachte hand van Leïla Slimani was ik al aan het lezen en was het boek dat ik achter de hand hield voor het geval ik Kerst met Poirot uitgelezen kreeg.

Maar aangezien ik na 23.00u nog naar de voorlaatste aflevering van De slimste mens moest kijken, kwam ik aan dat laatste boek helemaal niet meer toe.

Al bij al weer een geslaagde avond. Ik kijk al uit naar de volgende die waarschijnlijk in februari zal plaatsvinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten