zondag 27 november 2016

Nocturno (1-2) - Tony Sandoval


Gorilla Avonturenstrips, 2016
112, 132 p.
Vertaald uit het Spaans: Nocturno 1-2

Van Tony Sandoval las ik al Het lijk en de bank in mei dit jaar, een bevreemdende strip die vier sterren wist binnen te halen.

Deze Mexicaanse stripmaker begint in het Nederlandstalige gebied aan bekendheid te winnen door de uitgaves van Strip 2000 (Gorilla Avonturenstrips is daar een imprint van). En het tweeluik Nocturno is terug een schot in de roos.

Nocturno is het alter ego van zanger/gitarist Seck die lijdt onder de dood van zijn vader. Hij krijgt diens aftakelende lijk in zijn dromen te zien, waarbij hij alles doet wat zijn vader zegt. Wanneer hij zijn vader ook tijdens wakkere momenten begint te zien, slaat hij helemaal door.

Tussendoor bouwt Seck een relatie op met Karen, een meisje dat ook vreemde dingen ziet in haar dromen, maar voor Seck de normaliteit probeert te bewaren.

Wanneer Seck dan uiteindelijk verdwijnt, moet zij haar leven zien uit te bouwen en wat er nu juist met Seck aan de hand is? Wie weet het...

Nocturno is terug getekend in die rare tekenstijl van Sandoval, waar hij bijna van pagina tot pagina van stijl wisselt. Dat is even wennen, net als bij Het lijk en de bank, maar eens je er in mee bent, krijg je een prachtig tweeluik te zien waarin een jongeman afdaalt in de hel om er gelouterd terug uit te komen...

Een dikke aanrader! En allebei vier sterren, natuurlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten