vrijdag 27 mei 2016

Kijktips week 28/05-3/6


Dat de zomer in aantocht is, kan je misschien wel voelen, maar op tv is het zeker al duidelijk: zowat alles waar ik naar kijk kende afgelopen week zijn einde, of ziet het einde volgende week naderen.

Dus: geen Jani gaat... meer, of Fear the walking dead, Vijf stopte met Grey's anatomy, Hollywood in 't echt is gedaan, alsook Alloo in de psychiatrie, zondag stopt The X-files en volgende week vrijdag is het de laatste aflevering van The voice... Waar moet ik nu mijn tijd aan verdoen??

Mijn alsmaar groter wordende TBR aanpakken? Alle dvd's bekijken die ik onbekeken in de kast heb staan? Verstrooiing genoeg, als we maar niet naar buiten moeten... (Zon? Aaargh!)


Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 28/5:
Crocodile Dundee (2BE 18.25u) - eighties feestje vanavond, aftrap met deze Australische krokodillenvent.
Titanic (VTM 20.30u) - eerlijk, wie heeft deze nog niet gezien? En toch gaan we weer zitten kijken...
Sherlock Holmes (Vier 20.30u) - genietbare reboot van deze Britse detective, de tweede film was al heel wat minder.
The sisterhood of the travelling pants (Vijf 20.30u) - ook de tienermeisjes onder ons willen wel eens naar film kijken, gegiechel galore, maar 't is nog te pruimen.
Rain man (één 21.15u) - nog eighties, het blijft een hartverwarmende film.

Martha Marcy May Marlene (Vitaya 22.15u) - wil je een film zien waar ik spontaan braakneigingen van krijg, dan is deze de uitgelezen kandidaat. Dat zo'n bucht gemaakt werd zeg! Ter info: 't is geen horror, maar een Amerikaanse independent film.
Jane Eyre (NPO2 22.35u) - recentste verfilming van het klassieke boek, wist mij eventjes te doen opwippen in mijn stoel. Verder nogal blah, maar met Michael Fassbender.
Julie & Julia (VTM 00.00u) - Meryl Streep mag nog eens een belachelijk accent bovenhalen om deze keer Julia Child te spelen, Amy Adams is dan weer haar frisse zelve als de Julie uit de titel.

Zondag 29/5:
The X-Files (2BE 21.15u) - zesde en laatste aflevering van het nieuwe tiende seizoen.

Maandag 30/5:
Déjà vu (Vier 20.35u) - thriller met Denzel Washington die teruggaat in de tijd om dingen recht te zetten. Wordt op den duur een onontwarbaar kluwen...
Raging bull (Canvas 21.55u) - gaat Canvas deze zomer weer klassieke films uitzenden? Graag!

Dinsdag 31/5:
Aeon flux (2BE 22.45u) - Charlize Theron in een SF comic adaptation. Half en half gelukt, maar nog het bekijken waard.

Woensdag 1/6:
The debt (2BE 20.35u) - thriller met Helen Mirren als ex-geheim agente die nog wat eitjes te pellen heeft met haar verleden.

Water for elephants (Vitaya 20.35u) - sentimentele onzin waar ik nog in geen 100 jaar naar wil kijken.
Duts (Canvas 21.05u) - Canvas herhaalt nog eens dit onding van een "komische" reeks. Was écht mijn ding niet. Toen niet, nu niet...

Donderdag 2/6:
G.I. Joe: retaliation (2BE 20.35u) - omdat een mens soms nood heeft aan dit soort klop- en smijtfilms.
De zomer van Lucien (één 21.25u) - Carl Vannieuwkerke doorkruist Frankrijk met Lucien Van Impe in de Tour in het achterhoofd. Ook voor niet-wielrennenliefhebbers.

Vrijdag 3/6:
The voice van Vlaanderen (VTM 20.40u) - laatste aflevering van dit seizoen, eindelijk gaan we de winnaar kennen! (Als het maar Leen niet is...)
My week with Marilyn (Canvas 21.05u) - het voelt net alsof ze alle weken deze film spelen. Goed voor wie hem de vorige keer miste.
Secrets of the Manor House (één 22.10u) - Downton Abbey is ondertussen voorgoed verleden tijd, maar er werd een vijfdelige docureeks gemaakt over Britse herenhuizen. In het eerste in de reeks werd DA opgenomen.

Three man and a baby (Vijf 22.20u) - nog wat recyclage want Vijf speelde deze film al een tijd geleden.
American pie (2BE 22.40u) - comedyklassieker uit mijn jeugd. Kijken en genieten!
Bright star (NPO2 22.55u) - degelijk kostuumdrama over John Keats.

Shame (NPO3 22.00u) - nog zo'n film die onlangs op tv was (Canvas, denk ik). Inhaalbeweging.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten