zaterdag 21 mei 2016

Kijktips week 21/05-27/05


Vorige zaterdag werd de bekroning van een week lang muziek kijken op tv, en dat voor iemand die - naar eigen zeggen - niks met muziek heeft...

Eerst twee halve finales van Eurosong, dan een aflevering van The voice op vrijdag en op zaterdag de finale van het Eurovisiesongfestival. Ik heb mijn muziekpart gehad voor 2016.

Over de "winnaar" ga ik niet veel zeggen, buiten dat het een duidelijk politieke keuze geworden is, want het nummer zelf is niet memorabel en/of dansbaar te noemen. De zangeres doet wat uithalen en staat wat te wankelen op het podium en dat moet dan de grote winnaar zijn?

Voor mij had Poli Genova uit Bulgarije mogen winnen met haar meezinger "If love was a crime", ze werd uiteindelijk vierde, maar is de échte winnaar van 2016. Zeg dat ik het gezegd heb.



Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 21/05:
Scent of a woman (Vitaya 20.25u) - is al bijna 25 jaar oud (1992) én een remake van een Italiaanse film, maar toch het bekijken waard.
The wolf of Wall Street (VTM 20.30u) - hier had Leo al een Oscar moeten krijgen, maar die ging toen - onbegrijpelijk - naar Matthew McConaughey ('t is niet omdat ge een aidspatiënt speelt dat ge een Oscar moet krijgen he. Ja, gij ook, Tom Hanks!).
The king's speech (één 21.20u) - zie Queen Elisabeth II's vader worstelen met zijn gestotter. En 't is met Colin Firth!

Red dragon (2BE 22.15u) - prequel van The silence of the lambs, met eveneens Anthony Hopkins als de nog steeds angstaanjagende Hannibal Lecter.
25th hour (Canvas 22.55u) - een favoriete film van Tom Lanoye (zie ook Alleen Elvis blijft bestaan van een aantal weken geleden). De moeite om te bekijken.
Dial M for murder (NPO2 23.30u) - de Nederlandse tv blijft Hitchcock tonen, ik klaag niet.

Zondag 22/05:
Big trouble in Little China (VTM 15.15u) - the eighties are back! Puur genieten met Kurt Russell en Kim Cattrall (voor ze bekend werd met Sex and the city) want het is gewoon een hilarische film!

Charlie's angels 2: full throttle (VTM 20.35u) - nog meer fun op VTM! Vrouwen die hun "mannetje" kunnen staan: what's not to love?

Maandag 23/05:
Jani gaat... (Vier 20.35u) - op metal cruise. En 't is de laatste aflevering, wat moet ik nu op maandag?

The Graham Norton show (Acht 22.25u) - Jodie Foster te gast met haar nieuwe film Money Monster! (En Ryan Gosling zit blijkbaar ook op de bank).
Top of the lake (Canvas 22.55u) - wie deze zesdelige reeks nog niet gezien heeft: elke dag een aflevering op Canvas. Kijken.

Woensdag 25/05:
Mannenharten (Vitaya 20.35u) - Nederlandse bewerking van een Duitse film, waarop Filip Peeters ook zijn Wat mannen willen baseerde. Alleen voor de liefhebbers.
The quick and the dead (2BE 22.50u) - zowat de eerste keer dat ik inzag dat westerns ook leuk kunnen zijn. Met Sharon Stone en een toen nog onbekende Russell Crowe. En Leo natuurlijk.

Donderdag 26/05:
Confessions of a shopaholic (Vijf 20.35u) - de boeken zijn 100x beter, maar je kan nog steeds genieten van de onnozelheden van Becky Bloomwood in deze film.
Tegen de sterren op live (VTM 21.55u) - registratie van de 2 shows die onlangs in het Sportpaleis doorgingen. Vooral lachen met de nieuwe K3, denk ik...

Vrijdag 27/05:
Contagion (Vier 20.35u) - soms heeft een mens nood aan een goeie epidemiefilm. Dit is er eentje.

American beauty (Canvas 21.05u) - grote doorbraak van Kevin Spacey, tragische humor over het leven van een man op middelbare leeftijd.

My week with Marilyn (NPO3 22.00u) - nog Oscargenomineerd filmmateriaal deze week. Michelle Williams als Marilyn. Eddie Redmayne loopt er ook ergens in rond.
Der Deutsche Filmpreis 2016 (ARD 22.15u) - filmgala waar de Lola's worden uitgereikt aan Duitse films die niemand kent in het buitenland.


Hook (Vijf 22.20u) - eigenlijk een kinderfilm, dus waarom zo laat? Maar zie Dustin Hoffman het beste geven van zichzelf als kapitein Hook en Robin Williams als een volwassen Peter Pan. Oh ja, Julia Roberts fladdert rond als Tinkelbel.
Inside man (VTM 22.55u) - nog eens Jodie Foster op tv deze week, in een middelmatige thriller, maar het blijft Jodie natuurlijk, al is het in een klein rolletje.
A seperation (NPO2 22.55u) - oscarwinnaar uit Iran over het uiteenvallen van een gezin/familie.
Moonstruck (één 23.25u) - nog zo'n gouwe ouwe. Romantiek met Cher en Nicolas Cage, laat u verwonderen.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten