woensdag 1 mei 2024

April favorites

Wie hier de afgelopen maand heeft meegelezen, weet dat april helemaal in het teken stond van Xena: Warrior Princess. Nadat ik eind maart seizoen 2 en 3 bekeek, waren de laatste 3 seizoenen aan de beurt in april.

Ik bekeek een seizoen per week en de laatste week van april werd nog gevuld met een andere serie - daarover zo meteen meer.

En ik ben hier blij mee voor 2 redenen: mijn favoriete serie werd (bijna) integraal herbekeken en het blijft ook echt mijn favoriete serie. Hier gaat echt niks meer over gaan in mijn leven, dat weet ik nu al.

Voor wie mijn besprekingen van de laatste seizoenen zou willen lezen:
seizoen 4
seizoen 5
seizoen 6

En het was niet alleen Xenamaand, het was ook gewoon Lucy Lawless-maand voor mij - da's de actrice die Xena speelt voor wie het nog niet zou weten - want begin april werden de laatste afleveringen uitgezonden van het derde seizoen van My life is murder op Play5, de nieuwe serie waarin zij meespeelt.

Dit is puur en simpel een cosy mystery serie waarin haar personage Alexa Crowe, een oud-agente, de politie helpt om bepaalde verdachte moorden uit te klaren. Het is grappig, kleurrijk en je zou meteen op het vliegtuig springen om Auckland - vanaf seizoen 2 - te gaan bezoeken. 't Is met andere woorden ook een hit bij mij. De drie seizoenen van deze serie vallen trouwens nog volledig te bekijken op GoPlay en het vierde seizoen wordt deze zomer in Amerika uitgezonden - iets om naar uit te kijken dus.

Ik had na het bekijken van Xena:Warrior Princess nog een week over in april en die werd volledig gewijd aan het bekijken van de drie seizoenen van Ash vs. Evil Dead (te zien op Prime), de serie die volgt op de Evil Dead-films (die ik ook bekeek) en waarin Lucy Lawless eveneens een prominente rol speelt - dat de reeks door haar echtgenoot geproduceerd werd zal ook wel geholpen hebben.

Poster van seizoen 2 en ze staat netjes in het midden.
Dit is echt niet voor iedereen want: horror, maar 't is echt super grappig met momenten, net als de films. Er wordt duchtig op de demonen/deadites losgehakt en Ash heeft een kettingzaag als hand waar hij ook wat schade mee kan aanrichten - blood and gore met hopen dus, what's not to like?

In mijn wrap-up kon je ook zien dat het enige boek dat ik in april gelezen heb, er eentje van Xena: Warrior Princess was - een boek dat al bijna 25 jaar ongelezen in mijn kast stond.

En ik heb de afgelopen maand ook beseft dat ik echt heel wat Xenagerief in huis heb: de dvd's van de serie, de 6 soundtracks op cd, diverse boeken, comics, tijdschriften, trading cards en speelkaarten, kalenders, enkele fankits met VHS-cassettes (die ik niet meer kan bekijken), foto's en fanmagazines én natuurlijk mijn Xena Funko Pop. Duidelijk mijn favoriete serie, dat kan niet anders...

De reden dat ik met mijn Xenamarathon begon was dat ik nergens nog zin in had, niet in lezen, niet in film kijken en ik moest mijn tijd toch met iets vullen? Het is ook de reden dat ik geen enkele keer naar de cinema geweest ben in april hoewel er hier en daar een film speelde die ik misschien toch wou zien. Maar het heeft wel geloond: ik ben terug aan het lezen en ik heb thuis al enkele films gezien ondertussen, hopelijk gaat het nu terug de goede kant uit.

April is ook FACTS-maand en op zondag 7 april was ik van de partij.

Ik liet een boek signeren door Marina Sirtis (counselor Deanna Troy uit Star Trek: the next generation), woonde haar Q&A bij en heb mij geamuseerd met het bekijken van alle verkoopstanden in de grote hal - maar 'k heb verder niks gekocht buiten iets om te eten. Het was een heel goeie dag!

Er werd 1 keer gequizd in april:

We werden hier 8ste op 53 ploegen en dan zou je denken dat je met 107/120 goed bezig bent maar de top 2 had 115 en 117 gehaald... Wat doen die ploegen daar nog, dat kan toch niet leuk meer zijn als je ver alles juist hebt? Ga een B-quiz spelen he!

Als laatste heb ik nog mijn book haul (en dvd/bluray) van maart:

Het boek van Kate Chopin vond ik in een lokaal boekenruilkastje en het boek Bitch van Lucy Cooke werd gekocht in Waterstones in Brussel - want ik voelde weer de drang om eens naar Brussel te gaan.

Door het kijken naar Xena: Warrior Princess kwam ook het besef dat Lucy Lawless meespeelde in Spartacus en ik wou die serie eigenlijk ook nog eens zien. De dvd's werden besteld en arriveerden allemaal in april - nu nog zien wanneer ik tijd heb om ze te bekijken... En nee, het derde seizoen heb ik niet besteld want *spoiler* haar personage Lucretia sterft op het einde van seizoen 2.

In Brussel opende onlangs een vestiging van HMV, de Britse platen- en filmketen en ja dat was mijn reden om naar Brussel te trekken. Ik kocht er een t-shirt met een kattenparodie op Jaws én de Arrow-editie van Carrie, een mooie uitgave met heel wat extra's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten