zondag 22 april 2018

Spring cosy reading night


Vrijdag was het weer zo ver: er werd opnieuw een Cosy reading night georganiseerd!

En omdat ik op vrijdagavond niet moet werken, kon ik de hele rit uitzitten van 20.00u tot 23.00u. Niet alleen dat: omdat het hier de afgelopen dagen pokkewarm was (alles boven 23° bij mij), kon ik 's avonds gewoon op mijn terras terecht:

Wat snacks betreft, heb ik het nog deftig gehouden: ik nam een kommetje chips (niet meer dan wat je op de foto ziet) en kraakte een fles Hugo. Beide zijn afkomstig uit de Lidl.

Nog tot woensdag kan je "oerhollands genieten" in deze winkel, want ze bieden enkele Hollandse "specialiteiten" aan. Ik kocht deze boerenchips met paprikasmaak en waren ze lekker, ja!

En ook de drank kwam van daar, maar die hebben ze altijd in het assortiment:

Ik probeerde al hun gewone Hugo (schuimwijn met vlierbloesem), maar deze rosé moest ik ook eens uittesten. En hij werd goedgekeurd.

Ik dronk voor alle duidelijkheid twee glazen hiervan op de hele avond.

Qua leesvoer hield ik het bij twee boeken:

In Sing, unburied, sing was ik al een tijdje bezig en ik moest er nog zo'n 60 pagina's van lezen. Dat doel werd gehaald in mijn eerste uurtje Cosy reading night. Ik las het boek uit buiten op het terras maar naar het einde toe begon het toch serieus kil te worden...

Daarom verhuisde ik rond 21.00u naar binnen en begon ik in Tschick van Wolfgang Hernndorf. Dit boek staat al lang op mijn te lezen lijstje en nu de verfilming ervan op dvd verschenen is, was de tijd aangebroken om het ook echt te gaan lezen. Op ongeveer 2 uur tijd raakte ik 81 pagina's ver.

Opnieuw een meer dan geslaagde Cosy reading night. Jammer genoeg zal ik aan de volgende niet kunnen deelnemen want die gaat op een donderdagnamiddag vallen - kwestie dat die van "overseas" ook eens in real time zouden kunnen meedoen, maar de rest van de Europese mensheid zit dan wel op zijn werk he...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten