zondag 25 juni 2017

Wonder Woman #1-2 - Greg Rucka en Liam Sharp (1) / Nicola Scott (2)


The lies
DC Comics, 2017
128 p.

Year one
DC Comics, 2017
168 p.

Ik schreef bij de vorige comicbespreking dat ik in een Wonder Woman high zat en dat is nog steeds niet getemperd. De drang om meer te lezen over dit schitterende personage moest vervuld worden en ik deed verder met mijn speurwerk op het internet.

Zo vond ik een "where to start reading" op Bookriot, een site die ik op dat vlak wel vertrouw. Blijkt dat ik met mijn vorige keuze er niet ver naast zat, die staat daar namelijk op nr. 5.
Ik had ondertussen wel al de twee bovenstaande trades online besteld omdat het de meest recente reeks was en die staat bij Bookriot op nummer 2 in hun aanbevelingen. Yeay me!

Ze raadden daar wel aan om te beginnen met volume 2, Year one, omdat daarin - nog maar eens - de origin story van Diana wordt verteld en dus ook hoe ze bij de mensen terecht kwam én je daardoor sommige dingen in volume 1 beter zou kunnen begrijpen.

Ze hadden daarin gelijk.

Schrijver van de twee delen is Greg Rucka, niet dat ik die mens ken, maar hij heeft blijkbaar al een andere Wonder Woman reeks op zijn palmares staan die redelijk goed werd ontvangen. De tekenaars voor beide volumes zijn niet hetzelfde (iets wat ik echt haat bij Amerikaanse comics) maar gelukkig staat er steeds 1 artiest voor 1 volume in zodat het toch een eenheid heeft.

Nog wat achtergrond: de twee verschillende verhaallijnen werden door elkaar gepubliceerd, volume 1 bevat de oneven nummers van de reeks tot 11 en volume 2 de even nummers tot 14 (waar 13 naartoe is, weet ik niet).

In Year one stort Steve Trevor - nog maar eens - met zijn vliegtuig neer op het eiland van de Amazones, deze keer in onze tijd en Diana gaat met hem mee naar de mensenwereld om hem te helpen. Wat anders is dan in de film, is dat Diana hier geen Engels verstaat en ze dat geleidelijk aan leert met hulp van doctor Barbara Ann Minerva, die later Cheetah zal worden, één van Wonder Womans grootste tegenstanders (totaal onbekend voor mij).

In The lies zijn we 10 jaar verder en is Wonder Woman aan het bekomen van de gebeurtenissen in de vorige reeks (waar ik dus al de helft van las). Ze ondervindt dat ze geheugenproblemen heeft en ze weet niet meer hoe ze naar Themiscyra, het eiland van de Amazones, kan terugkeren - iets wat ze al ontelbare keren had gedaan.

Hiervoor trekt ze naar de Afrikaanse jungle om daar Cheetah te gaan zoeken die haar kan helpen haar geheugen terug te krijgen. Doctor Minerva is dus om de één of andere reden van een gewone vrouw veranderd in een katachtig wezen...

Wat de tekenstijl betreft: die vond ik in Year one beter dan in The lies. Gepolijster en ook kleurrijker, maar dat paste helemaal in het verhaal van Diana die met grote ogen onze wereld leert kennen. Hoe ze in Year one getekend wordt is dan ook zoals een overenthousiaste tiener die een nieuwe obsessie heeft...

In The lies is alles donkerder en scherper getekend, maar dat past dan weer bij het jungleverhaal.

Beide trades kregen van mij 4 sterren. Want ik heb mij geamuseerd.

Nu is het wachten op het vervolg. Volume 3 werd al voorbesteld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten