woensdag 28 juni 2017

Harry Potter cosy reading night


Afgelopen maandag organiseerde Lauren van Lauren and the books opnieuw een cosy reading night en deze keer stond die helemaal in het teken van Harry Potter.

De reden hiervoor (alsof je er een reden voor nodig hebt): 20 jaar geleden verscheen het eerste boek, Harry Potter and the philosopher's stone, in het Engels. Reden genoeg om dat op 26 juni te vieren met een leesmarathonnetje.

Mijn te lezen stapeltje voor de avond:

Het was de bedoeling om van 19.00u tot 22.00u Britse tijd enkel maar Harry Potter te lezen en snacks te verorberen.

En toen kwam zwakheid nummer 2 (nummer 1 is mensen niet uit elkaar kunnen houden) bovendrijven: ik heb echt last met kloklezen, de overgang winter/zomeruur (en omgekeerd) en tijdzones... Waardoor ik dacht dat ik al om 18.00u zou moeten beginnen met lezen om mee te zijn met Lauren en co. Wat dus niet ging want ik moest tot 19.00u werken.

Geen erg, ik zou het dan in mijn tijdzone gaan doen. Maar wat blijkt? 19.00u Britse tijd is 20.00u bij ons. Ik had dus de volle drie uur kunnen lezen ipv 2.5 uur (een mens moet ook nog thuisgeraken en eerst iets eten he).

Anyway, om 19.30u (een half uur te vroeg dus), uitgedost in mijn Slytherinpyjama, begon ik aan de extra hoofdstukken in mijn House edition van Harry Potter and the philosopher's stone:

Slechte fotocollage, ik weet het.
Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag werd het eerste boek uitgebracht in de kleuren van de verschillende huizen in Hogwarts. En aangezien ik een zelfverklaarde Slytherin ben, heb ik die editie aangeschaft.

Vooraan en achteraan staat er extra informatie over je eigen huis vergezeld van prachtige tekeningen en dat werd dus het eerste dat ik las op maandagavond.

Daarna begon ik aan The tales of Beedle the Bard, een boekje dat J.K. Rowling schreef voor het goede doel én een titel die in de Harry Potter boeken wordt vermeld:

Het boekje bevat 5 sprookjes uit de tovenaarswereld, waaronder ook dat van de broers die uiteindelijk de Deathly Hallows zullen creëren. Na elk sprookje is er commentaar van Dumbledore, die soms nog verduidelijkt wordt door J.K. Rowling herself. Een aangenaam boekje en de verhaaltjes zijn leuk om te lezen.

Toen dit uit was, was het al 20.45u, tijd om aan mijn treacle tart te beginnen, dacht ik zo.

Deze werd al op zondag gebakken - kwestie van voorbereid te zijn - en is zowat het favoriete dessert van Harry Potter. Het is ook een typisch Brits gebak, dus je vindt er massa's recepten voor terug op het internet.

Ik wou het zo eenvoudig mogelijk houden en moest daar wel een prijs(je) voor betalen: chance dat Mary Berry niet in de buurt was, want there was a serious case of soggy bottom going on there... Maar smaken deed het wel!

De butterbeerbeker bracht ik vorig jaar mee uit de Harry Potter Studios, maar er zit gewoon Cola Zero in. Ik wou hem toch gebruiken om in de sfeer te blijven.

Na dit bescheiden feestmaal begon ik aan mijn laatste boek voor de avond (leugentje: in bed las ik verder in Goede dochter van Karin Slaughter), Harry Potter and the chamber of secrets:

Vorig jaar herlas ik het eerste boek, de tijd was dus rijp om ook het tweede boek nog eens te herlezen.

Ik geraakte nog 38 pagina's ver en toen was het 22.00u, tijd voor mij om te stoppen.

Het was pas toen ik op Twitter de tweets van Lauren begon te lezen dat ik besefte dat ik te vroeg was begonnen en gestopt...

Volgende keer beter, in augustus is er opnieuw een cosy reading night!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten