't Is weer tijd om het één en ander op te biechten: de laatste jaren trek ik er steeds in december met mijn vader op uit om een kerstmarkt in Duitsland te bezoeken. Zo waren we al verschillende keren in Köln, en Aachen en Bonn kwamen ook al aan bod. Dit jaar hadden we onze zinnen gezet op Düsseldorf en we vertrokken op vrijdag 18/12 voor 3 dagen richting Düsseldorfer Weichnachtsmarkt.
Die tuimelende ventjes zie je echt overal! |
Ziet dit er nu uit als een koude winterse dag? |
Al zo dikwijls in dit station geweest, nog nooit een foto hiervan genomen. |
Na een goed kwartier stappen kwamen we aan de over de hele stad verspreidde kerstmarkt. Het was een beetje zoeken waar het volgende deel van de kerstmarkt te vinden was, want dat was niet altijd even duidelijk en op de laatste dag ontdekten we zelfs nog een stukje dat we niet gezien hadden. Dat kan beter Düsseldorf!
Het reuzenrad was nog groter dan dat in Gent! |
Dit overheerlijke drankje kan je niet bij ons op de kerstmarkten vinden, maar is in mijn ogen - en mond - 1000 keer lekkerder dan Glühwein. Het bestaat eveneens uit warme rode wijn, maar de kruiden die er aan toegevoegd worden en de van rum doordrenkte suikerkegel die in brand wordt gestoken zodat de gesuikerde alcohol in de wijn drupt, maken dat het een streling voor de tong is. Deze versie was zeker lekker, maar het weer leende zich er jammer genoeg niet echt toe om zo'n warme drank te nuttigen.
De eerste dag deden we ons te goed aan Reibekuchen, gefrituurde aardappelkoeken die geserveerd worden met appelmoes. Blijkbaar is dat meer een gerecht uit de omgeving van Düsseldorf want er waren ontelbare kraampjes met Reibekuchen, terwijl je dat in Köln echt moet gaan zoeken (wat ik ook doe) op de kerstmarkt. Een lekker begin.
In de Galleria (de Duitse versie van onze Galleria Inno) aten we op de tweede dag 's middags Oma's Sauerbraten, een Duitse winterlekkernij, om wat op krachten te komen.
Het avondeten bestond uit één van de vele worstsoorten die je op de kerstmarkten kan vinden: Krakauer, Currywurst, 1/2 meter Bratwurst...
En op de laatste dag probeerde ik langos, een Hongaarse specialiteit die je het best kan beschrijven als een in olie gebakken pizzabodem waarop daarna enkele toppings werden gelegd. Vettige brol, dat was het zeker, maar ook heel lekker.
Aan ontelbare kraampjes kon je met suiker versierde Lebkuchen kopen en hoewel ik het helemaal niet heb voor die hartjes met opschriften, kon volgend peperkoekenhuisje mij ten zeerste bekoren:
Hans en Grietje! Met een kat op het dak! |
Ja, ik weet het, naar Duitsland gaan en Engelse boeken kopen... |
Conclusie:
Düsseldorf is zeker het bezoeken waard, maar Bonn (dat we vorig jaar bezochten) viel beter mee qua kerstmarkt en als je wil shoppen, kan je dat evengoed in Köln gaan doen want daar hebben ze dezelfde winkels en 't is dichter bij huis...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten