donderdag 31 december 2015

December favorites


In december viel er ook nog het een en ander te beleven, niet in het minst een paar bezoeken aan kerstmarkten.

De "belangrijkste" kerstmarkt die ik afgelopen maand bezocht, was die van Düsseldorf, waarover ik hier al uitvoeriger berichtte.

Maar ook in Gent was er een kerstmarkt en daar ging ik een kijkje nemen op 13 december in het kader van Lekker Genieten.

Lekker Genieten is blijkbaar een jaarlijks evenement in Gent, waarbij je voor 5€ op verschillende plaatsen demonstraties kan bijwonen en vanalles proeven.

Onze eerste stop was het Marriotthotel waar Wout Bru op het programma stond om een kookdemonstratie te geven. Jammer genoeg was hij blijkbaar de vorige dag ziek geworden en moesten ze in zeven haasten een vervanger zoeken. Dit werd Sam D'Huyvetter van Brasserie Boulevard in Sint-Martens-Latem. Hij maakte voor ons een ceviche van (de naam van de vis ben ik vergeten) klaar. Lekker!

Ceviche als borrelhapje
Daarna trokken we richting Vleeshuis waar een massa streekproducten werden voorgesteld en er overal kon geproefd worden. Goed beschonken kwamen we buiten want er was jenever, bier en likeur te verkrijgen. Het Lekker Genieten sloten we af in het NH Gent Belfort hotel, waar we nog een mini-Duvel en een witlooftaartje te verorberen kregen, naast nog een heel pak producten die werden voorgesteld (de kaas van Isigny Sainte-Mère: hemels). Er liep ook nog wat bekend volk rond want de standhouders werden geïnterviewd door Pol van Merlina!

Pol! van Merlina! met Pol! Van Himst! die zijn koffie kwam voorstellen
Na deze slemppartij gingen we wat uitwaaien op de Gentse kerstmarkt waar ik nog een favoriet van mij tegenkwam: een kraam met enkel en alleen sokken van Happy Socks, waarbij je 3 paar voor 20€ kon kopen. Dat moest je mij geen twee keer zeggen...

Kattensokken, natuurlijk. Geometrische figuren, ook leuk. Maar vooral: kousen (die met de rode bollen) naar een design van Robert Rodriguez, de filmregisseur! Hij maakte er zelfs speciaal een filmpje voor, het bekijken waard. Er zijn 3 designs van hem, maar ik kocht enkel dit paar en nu kan ik mezelf natuurlijk voor de kop slaan...

Op tv kon ik ook mijn goesting vinden:

Vorige zaterdag betekende het einde van Downton Abbey op de Nederlandse tv, toen ze de laatste aflevering van het zesde en allerlaatste seizoen uitzonden.

Maar niet getreurd: nu zaterdag (02/01) wordt de allerlaatste kerstspecial uitgezonden, we hebben dus nog anderhalf uur Downton Abbey te gaan voor het echt definitief gedaan is...

Netflix gooide op 18 december alle afleveringen van Making a murderer online, een documentairereeks over Steven Avery, een man die onterecht voor verkrachting werd veroordeeld, na 18 jaar eindelijk vrijkwam nadat er nieuw DNA-bewijs was opgedoken en enkele jaren later opgepakt werd voor moord, net op het moment dat hij een rechtszaak ging winnen waar hij voor die 18 jaar gecompenseerd zou worden...



Ik zit momenteel aan aflevering 4 van de 10, maar het is gewoon ongelooflijk hoe het rechtsysteem in Amerika werkt. Corrupte agenten, valse beschuldigingen die voor waar worden aangenomen, uitgelokte bekentenissen... Je zal daar maar wonen.

Op Vitaya loopt al een aantal weken op donderdag de serie The witches of East End.



Dit is zo'n serie die ik aan niemand zou aanraden, maar ze heeft wel alles wat ik leuk vind: magie, heksen, sterke vrouwen en knullige effecten. 't Is elke week genieten geblazen voor mij.

December werd ook de maand dat ik definitief stopte met kijken naar Once Upon a Time. Deze sprookjesreeks die begon als een reeks met bakken girlpower en sterke vrouwenrollen is in zijn vijfde seizoen afgegleden naar een bakvissenreeks waar de vrouwen op het achterplan zijn geduwd om slecht acterende en voor sommigen goed uitziende mannen op het voorplan te plaatsen.

Mij was het écht zo beu dat ik de laatste aflevering van seizoen 5A niet meer heb bekeken en ik ga er zéker niet meer naar kijken als reeks 5B begint in maart... Hou u ver van dit onding als het ooit op onze tv-schermen komt (behalve seizoen 1, dat is schitterend).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten