woensdag 1 juli 2015

June favorites


Juni bracht een héél groot nieuw inzicht in mijn leven. Meer nog, een inzicht dat mijn leven zowat veranderd heeft.

Toen ik op zoek ging naar informatie over Terry Moore, de auteur van Rachel Rising (zie mijn May wrap-up), stootte ik op een filmpje van een andere Terry Moore die de oplossing bood voor een veelvoorkomende ergernis in mijn leven: loskomende veters.

Wat blijkt nu? Ik knoop al heel mijn leven mijn schoenen op de verkeerde manier...

Maar ik laat de man het beter zelf uitleggen:



Gedaan met loskomende veters! Gedaan met die kinderlijke en oerlelijke dubbele knopen op mijn schoenen!
Ik kan nu een hele dag rondlopen zonder dat mijn veters loskomen en in korte(re) broek moet ik mij niet schamen voor die dwaze dubbele knoop, want die is er gewoon niet!

Van een epifanie gesproken... Soms kunnen kleine dingen écht wel een groot verschil maken.

Juni bracht ook de terugkeer van een langverwachte lieveling: het derde seizoen van Orange is the new black!


Op 12 juni werden alle 13 afleveringen op Netflix gezet en door werkgerelateerde problemen kon ik niet doen wat zowat iedereen die dit seizoen wou zien, ging doen: verlof nemen die vrijdag en alle afleveringen er in één ruk doorjagen.

Het werd dus 5 afleveringen op vrijdag, 7.5 afleveringen op zaterdag omdat ik die dag tot 16.00u moest werken en nog de laatste halve aflevering op zondag omdat ik écht niet meer kon op zaterdag en de laatste aflevering dubbel zo lang was als de rest.

Maar ik vond het fantastisch! Geen Larry meer - zonder twijfel het irritantste personage ooit - en voor de rest fun, fun, fun! Voor zover dat gaat in een gevangenis...

Geen spoilers, maar wie deze reeks nog niet gezien heeft, moet dringend wat verlof nemen en beginnen binge-watchen.

Juni bracht me ook Jurassic World, de vierde film in de Jurassic Park-reeks, nadat de laatste 14 jaar geleden zwaar geflopt was.



Niet met deze film! Al van ver bij het begin was ik terug die tiener die in de filmzaal verwonderd naar de dinomagie zat te kijken en bij het horen van de vertrouwde muziek kwamen de haartjes op mijn armen zowat recht... Dit is wat zomerblockbusters moeten zijn: gewoon simpelweg plezier, niets meer of niets minder.

Bij hetzelfde bioscoopbezoek kocht ik mij ook deze: Minion tic tacs met bananensmaak.


Voor wie de minions niet kent: het zijn die grappige gele mannetjes uit de twee Despicable me-films, die deze zomer hun eigen film krijgen, toepasselijk Minions genaamd. En eigenlijk is het wel goed gezien: tic tacs lijken van vorm op de gele ventjes en de kreet "Banana!" is in de trailer niet van de lucht. Ik kan haast niet wachten tot de film in de zalen verschijnt, 8 juli is het zo ver!

Op Syfy startten ze een paar weken geleden met het uitzenden van Dark Matter, een nieuwe sciencefictionreeks van de makers van Stargate.



Enkel al dat laatste was aanbeveling genoeg voor mij, want zowat alle Stargate incarnaties konden bij mij op sympathie rekenen. Komen daar nog Zoe Palmer bovenop, als de android, en creepy (nu teenager) Jodelle Ferland, met nog 5 andere acteurs die ik al vaag ergens anders gezien heb.

Het verhaal? Zes mensen worden wakker op een ruimteschip, zonder zich te herinneren wie ze zijn en waarom ze daar zitten.

Dankzij het "express from de US" systeem van Syfy (en 13th Street), kan ik van deze serie genieten 2 dagen nadat een aflevering in de VS werd uitgezonden, schitterend gewoon!

En dan nog een beetje Netflix: Sense8, eveneens een serie die in bulk (12 afleveringen) werd aangeboden vanaf 5 juni.



Eerlijk gezegd: je moet er een beetje in komen, het was pas na de derde aflevering dat ik begon te denken dat het wel iets zou worden om naar te kijken, voorlopig zit ik 7 afleveringen ver.

Grootste ergernis bij deze serie is dat, hoewel het verhaal zich afspeelt op 8 verschillende plekken in de wereld, iedereen Engels spreekt, met uiteenlopende gradaties van affreuze uitspraak, want de acteurs komen wel degelijk uit Mexico, Duitsland, Zuid-Korea, Kenia...

Dit gezegd zijnde, is het nieuwe project van de Wachowski's best te pruimen, ik wil gewoon weten hoe het afloopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten