maandag 13 juli 2015

Weekend watching 2


En voor de tweede maal op rij een weekend van 2 volle dagen ter beschikking, dankzij 11 juli!

Ik ben geen moment buiten geweest, want ik had al op vrijdag mijn voorzieningen getroffen voor het weekend. Omkomen van honger en dorst zou ik niet doen.

Het werd een huishoudenweekend, met op zaterdag the mother of all dishes (3 uur bezig geweest, en ja, da's ook een beetje mijn eigen fout). Aangezien ik geen afwasmachine heb, moet het allemaal met deze twee handjes gebeuren en dat gaat niet zo snel...

Op zondag stond dan the mother of all ironing op mij te wachten, ook hier ben ik 4 uur mee bezig geweest en ja, ook dat was een beetje mijn eigen fout...

Zaterdag lukte het mij dus pas rond 17.00u om voor de tv te gaan hangen, net op tijd om op Syfy Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen mee te pikken.


Een Duitse Indiana Jones-wannabe, met een beduidend inferieur budget gedraaid, maar zo'n dingen zie ik dus graag (zie ook de Librarianfilms met Noah Wyle) en de film stelde mij dus niet teleur.

Maar geen spek voor ieders bek zou ik denken...

's Avonds zette ik mij klaar voor Copacabana, een Frans-Belgische film met Isabelle Huppert, opgenomen de avond ervoor op Canvas omdat ik toen per sé naar Sergio Herman op NPO 2 wou kijken.



Huppert speelt de pannen van het dak, naast haar dochter Lolita Chammah en onze eigenste Jurgen Delnaet. Haar Babou is een wat zweverige vrouw die vooral vrijheid hoog in het vaandel draagt.
Wanneer haar dochter aankondigt te gaan trouwen, is dat voor haar een grootse bourgoisnachtmerrie.
Om haar dochter te bewijzen dat ze in staat is om geld te verdienen, neemt ze een baan aan bij een timesharingbedrijf dat appartementen in Oostende te koop aanbiedt.

Zalig zaterdagavondfilmpje.

Op zondag stond mij zoals reeds gezegd een berg strijk te wachten. Voordeel daarbij is dat je kan strijken en tv-kijken tegelijkertijd. Tijdens de strijkmarathon joeg ik er twee films door op dvd:

Stonehearst Asylum, een verfilming van een kortverhaal van Edgar Allan Poe.



De griezel was niet echt aanwezig en ik had ook al snel door hoe de vork in de steel zat. Bleven nog de kleppers Michael Caine en Ben Kingsley over om de boel recht te houden. Vermakelijk was het wel.

Daarna belandde Kreuzweg in de dvd-speler.



Een Duitse film over waartoe godsdienstwaanzin kan leiden. Maria is een meisje van 14 dat zich helemaal aan God wil wijden. Door haar doorgedreven geloof loopt niet altijd alles zoals ze zou willen.

Een serieus aangrijpende prent die ik iedereen aanraad!

's Avonds werd op Syfy Die Jagd nach der heiligen Lanze vertoond, het vervolg op, jawel, Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen.


De hoofdrolspeler werd ingeruild voor een ander acteurexemplaar, niet dat ik er veel van gemerkt heb, blijkbaar was de acteur uit de eerste film helemaal niet bijblijvend voor mij...

Opnieuw een schattenjacht doorheen het hele Duitse landschap, ik heb weer een paar plekjes ontdekt die ik wel zou willen bezoeken...

Het verhaal op zich stelt niet veel voor, maar ik bleef het leuk vinden.

Voor wie Syfy op digitale tv heeft: volgende week zaterdag wordt de film herhaald om 17.00u en zondagavond volgt deel 3: Die Jagd nach dem Bernsteinzimmer, ik kan al niet wachten!

Nog enkele filmtips voor deze week op tv:

Dinsdag 14/07:
Cloud atlas (NPO 3 22.00u) - voor wie van een kleine mindfuck houdt

Woensdag 15/07:
The librarian: return to king Solomon's mines (2BE 20.35u) - guilty pleasure
Easy rider (Canvas 20.40u) - klassieker
The fountain (NPO 3 22.00u) - mindfuck nr. 2 op NPO 3
Koko Flanel (VTM 22.10u) - Vlaamse klassieker

Donderdag 16/07:
E.T. (VTM 14.15u) - jeugdsentiment en 't is vakantie he
Penelope (Vijf 20.35u) - modern sprookje met Christina Ricci
Beasts of the southern wild (NPO 3 22.00u) - terechte oscargenomineerde

Vrijdag 17/07:
Harry Potter and the sorcerer's stone (Vier 20.35u) - wie heeft deze nu nog niet gezien?
La tête en friche (Canvas 20.40u) - Franse feelgoodfilm
The sixth sense (NPO 3 22.00u) - nogmaals: wie heeft deze nu nog niet gezien?
Super 8 (VTM 21.35u) - kindjeshorror
In the name of the father (NPO 2 23.30u) - film die mij kwaad maakt

En voor de goede verstandhouding: dit zijn NIET de films waar ik deze week naar ga kijken want de meeste heb ik al gezien, enkel Easy rider en Super 8 staan op mijn verlanglijstje.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten