woensdag 8 juli 2015

Weekend watching


Afgelopen weekend was ik eindelijk nog eens twee dagen thuis zonder te moeten werken of ergens te hoeven zijn. Ik ben op zaterdag en zondag dan ook mijn huis niet uit geweest. Het was trouwens véél te warm op zaterdag om gelijk wat te doen en op zondag pak ik sowieso al niet uit.

Wat deed ik dan wel dat weekend? Tv kijken en nog niet zo weinig ook. Het weer liet ook niet veel anders toe, minieme lichaamsbeweging resulteerde in overmatig zweten, dus dat doe je dan ook niet...

Er zijn heel wat mensen die verzuchten dat er nu geen bal te zien is op tv en dat is tot op zekere hoogte ook zo, maar zomertijd is filmtijd in televisieland. We worden tijdens de zomer dagelijks gebombardeerd met films, gaande van rotzooi tot regelrechte klassiekers.

Zo kon je afgelopen zaterdag alleen al enkel op de Vlaamse zenders kiezen uit 18 films gedurende de hele dag. Als je dan nog een beetje je talen kent en op buitenlandse kanalen gaat rondshoppen, heb je keuze te over.

Op vrijdagavond was ik compleet uitgeteld na een dag werken in wat alleen maar als een sauna kan beschreven worden. Het enige dat dan nog enigszins aantrekkelijk lijkt, is in de zetel ploffen en tv kijken.

Ik stootte op 2Be op de film The darkest hour (2011).




Dit leek mij wat hersenloos vertier en meer was het ook niet...
Veel valt er niet over te vertellen: je hebt de aliens die neerdalen op aarde, een bedreiging vormen en helemaal op het einde komt de hoop opflakkeren dat "we ze wel zullen overwinnen". Eigenlijk net wat ik nodig had die vrijdagavond.

Zaterdagnamiddag had ik het plan opgevat om er wat dvd's door te jagen, kwestie van de immer groeiende berg bibliotheekdvd's wat in te perken.
Mijn keuze viel op The disappearance of Eleanor Rigby: Him & Her (2013). Slecht gekozen want al van de eerste film (Him) wordt duidelijk dat het gaat over een onderwerp dat mij écht niet kan boeien: hoe een koppel er mee omgaat dat hun baby gestorven is.
Ik heb zelf geen kinderen, wil er geen en kan ook niet begrijpen waarom iemand ze meer dan wat ook in zijn/haar leven zou willen. De waanzin zien van iemand die zijn kind verloren heeft, staat al helemaal niet op mijn verlanglijstje, want dat staat gewoon mijlenver af van mijn leefwereld.

De dvd vloog met andere woorden al snel aan de kant en het werden dan maar enkele afleveringen van Sense8 op Netflix om de vieze smaak uit mijn mond te krijgen...

's Avonds stond op NPO2 En kongelig affære (2012) ofte A royal affair geprogrammeerd.



Over de waargebeurde liefdesaffaire tussen de Deense koningin (die met haar volle neef trouwde!) en de lijfarts van de koning. De film begon nogal laat (22.35u), maar aangezien zondag uitslaapdag is, was dat geen belemmering. Tot 00.45u kon ik genieten van een degelijke Deense kostuumfilm met sterke vertolkingen van de drie hoofdrolspelers.
Leuke bijkomstigheid was dat ik net het eerste seizoen van The legacy had bekeken en de koning uit de film en zijn stiefmama spelen in The legacy broer en zus, wat een toeval.

Op zondagnamiddag was bij VTM Once upon a time in the West (1968) te zien.


Een westernklassieker die nog op mijn to see lijstje stond. Deels omdat ik westerns haat en deels omdat het zo'n lange film is: ik was goed voor 3 uur kijken, dit voor een stuk ook door de reclameblokken op VTM.

Maarre... De film bleek totaal anders te zijn dan ik verwacht had. Mijn perceptie van westerns is ratio man/vrouw 99/1, niets anders dan schietpartijen en met mannen in de hoofdrol die even hard stinken als dat ze er minder dan appetijtelijk uitzien. Was ook voor een stuk zo, maar ik werd echt verrast door hoe de film gedraaid was en de uiteindelijk nog grote rol van Claudia Cardinale - girlpower voor de term uitgevonden werd. Vervelen deed het geen moment.

Het enige wat op den duur serieus op mijn zenuwen begon te werken, was de soundtrack. Steeds opnieuw dezelfde deuntjes, ik had het er wel mee gehad op een bepaald moment, maar blijkbaar is op de zenuwen werken goed om zowat de succesvolste soundtrack ooit te zijn.
Muziek en ik, het zal nooit lukken...

Dan nog enkele kijktips voor deze week, kwestie van te bewijzen dat er wél een bal op tv is:

Woensdag 08/07
The librarian: quest for the spear (2BE 20.35u) - guilty pleasure tv-film met Noah Wylie
Deliverance (Canvas 20.40u) - klassieker
The bone collector (Vier 22.10u) - thriller met Denzel Washington en Angelina Jolie

Donderdag 09/07
Jennifer's body (2Be 20.35u) - dwaze horror met Megan Fox
Nights in Rodanthe (Vijf 20.35u) - romantiek met Richard Gere en Diane Lane

Vrijdag 10/07
Scott Pilgrim vs. the world (2BE 20.35u) - comicbookverfilming zonder superhelden
The legend of Zorro (Vier 20.35u) - Antonio Banderas en Catherine Zeta-Jones!
Sergio Herman: fucking perfect (NPO 2 20.35u) - documentairefilm
Copacabana (Canvas 20.40u) - met Isabelle Huppert, wat heb je meer nodig als aansporing
Three men and a little lady (Vijf 22.25u) - jeugdsentiment
Austin Powers: international man of mystery (één 23.45u) - een van de weinige komedies die ik grappig vind

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten