zondag 20 november 2022

Kijktips week 19/11-25/11

Ja, een dagje te laat maar ik zal toch de tips van zaterdag er bij nemen omdat je die nog kan terugvinden op de diverse online platformen van de zenders. Zelf heb ik me de afgelopen week met 2 series bezig gehouden:

Het eerste deel van het vierde en laatste seizoen van Manifest kwam op 4 november uit op Netflix en het derde en laatste seizoen van Motherland: Fort Salem was eindelijk op BBC iPlayer te vinden (ik wou wel wachten tot het seizoen op Prime verscheen, maar 't staat er nog steeds niet op...). Ik ben nu zeker benieuwd naar de echt finale van Manifest en ook een beetje triest dat Motherland: Fort Salem gedaan is. Die laatste was écht een serie op mijn lijf geschreven...

Oh ja, er begint deze week ook één of ander spel met een bal in Qatar maar daar ga ik voor de rest over zwijgen.

Kijktips voor de komende week;

Zaterdag 19/11:
National treasure: book of secrets (VTM2 17.45u) - heerlijke avonturenvervolgfilm in de zin van Indiana Jones, maar met Nicolas Cage en Diane Kruger. Niet online te herbekijken, jammer genoeg.

Yesterday (één 20.50u) - muzikale komedie waarin een jongeman wakker wordt in een wereld die The Beatles niet kent. Hij gaat dan maar hun liedjes coveren om succes te hebben. Vond ik maar mèh. Nog 6 dagen te zien op VRTmax.
De Oost (NPO3 22.03u) - Nederlands oorlogsdrama over de onafhankelijkheidsoorlog in Nederlands-Indië. Kan je ook op Prime zien want zij staken er geld in.
Saw III (Play6 22.40u) - ze gaan er dus de hele serie doorjagen. Nog tot 3/12 te zien op GoPlay.
The interpreter (VTM3 22.50u) - Nicole Kidman speelt een tolk bij de VN die in vieze zaakjes verwikkeld raakt. Enkel nog vandaag te zien op VTMgo.
Red sparrow (VTM 22.55u) - verschrikkelijk misogyne actiethriller met Jennifer Lawrence. Moemelmatthias speelt een bijrol als haar voze nonkel. Nog 6 dagen te zien op VTMgo
Mjólk (Canvas 00.00u) - IJslandse film over corruptie in de melkindustrie daar en de strijd van 1 boerin. Nog een maand te zien op VRTmax.

Zondag 20/11:
De kotmadam (VTM 19.55u) - hier kijk ik al geen eeuwen meer naar, maar VTM zendt blijkbaar eindelijk het 24e seizoen uit dat al in 2018 werd opgenomen...
Gone girl (Play6 19.55u) - deze thriller zag ik pas vorig jaar voor het eerst, maar wat een film zeg! Kijken dus.

Star Trek: into darkness (VTM3 20.30u) - tweede Star Trek film van de reboot en Benedict Cumberbatch doet mee! Dat laatste is al genoeg reden om te kijken.



Code van Coppens (VTM 20.35u) - dit escaperoomprogramma met de broertjes Coppens is ook terug.
The dark heart (Canvas 22.20u) - Zweeds-Deense serie. Lijkt me wat te veel liefdesdrama. Twee afleveringen na elkaar.

Maandag 21/11:
De invasie van België (NPO3 20.25u) - Nederlands spelprogramma waarin 10 BN'ers ons land moeten binnenvallen en een Nederlandse vlag zien te planten. Een troepje BV's moet hen zien tegen te houden. Werd blijkbaar vorig jaar al online gespeeld.
The lake house (Play5 20.30u) - romantisch drama met Sandra Bullock en Keanu Reeves. De premisse is nogal vergezocht, maar het werkt wel.

Bridget Jones's baby (VTM2 20.40u) - derde Bridget film en nu is ze zwanger en ze weet niet van wie... Zwakste van de serie maar nog leuk.
Out of office (VTM 20.45u) - realityreeks die al heel wat kritiek kreeg voor ze nog maar werd uitgezonden: Bruno Vanden Broecke trekt met een aantal mensen met burn-out naar een zorgboerderij om hun leven te herstarten.
Déjà vu (PLay5 22.25u) - wie de start van deze serie gemist heeft op Play4 donderdag en niet online wil kijken, kan herkansen op Play5.

Dinsdag 22/11:
Latem leven (VTM2 20.40u) - tweede seizoen van deze realityreeks over de meer bizarre inwoners van het rijke Sint-Martens-Latem.
Men in black (VTM3 20.40u) - eerste film uit de franchise en nog steeds de beste.

Hancock (VTM3 22.20u) - twee keer Will Smith na elkaar op VTM3. Hier speelt hij een gevallen superheld met een drankprobleem. Charlize Theron loopt ook rond in de film.

Woensdag 23/11:
Flashdance (VTM3 22.30u) - dansfilm uit 1983 die zó fout is, maar ik vond hem eigenlijk wel leuk...

Vrijdag 25/11:
Hoe katten de wereld hebben veroverd (één 16.25u) - Franse docu over hoe katten de wereld en onze harten veroverd hebben. Ik denk dat ik die al gezien heb op Arte, maar 'k ga nog eens kijken.

Downton Abbey (VTM3 20.40u) - film na de succesvolle Britse reeks. Het was gewoon leuk om alle personages nog eens terug te zien.

I, Daniel Blake (Canvas 21.30u) - sociaal drama van Ken Loach. Niet slecht, maar het einde was me toch wat te tranentrekkend.
Sorry we missed you (NPO3 22.52u) - sociaal drama van Ken Loach. Staat nog onbekeken van een vorige uitzendbeurt op mijn decoder. Ik weet dus niet of het tranentrekkend zal zijn...
Our house (NPO2 23.19u) - Britse miniserie waarin een vrouw ontdekt dat vreemden in haar huis zijn ingetrokken en dat haar man verdwenen is. In de hoofdrol een actrice met de beste naam ter wereld: Tuppence Middleton.

Amour (NPO2 00.12u) - film over dementie van Michael Haneke. Met Isabelle Huppert als de dochter van het oudere koppel.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten