zaterdag 6 juli 2019

Kijktips week 06/07-12/07


Het is zomer, dus halen ze bij Canvas terug de filmklassiekers en -aanraders boven onder de noemer Cinema Canvas - jammer genoeg niet meer op locatie dit jaar.

Drie keer per week kan er gesmuld worden van de betere film: op woensdag, donderdag en vrijdag.
Het belooft een mooie filmzomer te worden.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 06/07:
The departed (Vier 20.25u) - misdaaddrama met Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson en Matt Damon.
No reservations (Vijf 20.25u) - remake van een Duitse film, nu met Catherine Zeta Jones. Het origineel was beter...
Night at the museum : secret of the tomb (VTM 20.30u) - derde film in de reeks en nog steeds leuk om naar te kijken - met het hele gezin.
Team spirit (CAZ 20.40u) - de eerste voetbalfilm van Jan Verheyen. En deze is wél grappig.
I origins (Vitaya 22.10u) - SF-film waarin een moleculair bioloog gefascineerd raakt door het menselijke oog. Geen idee of dit goed is.

Mommy (Canvas 22.25u) - Frans-Canadees drama over een onhandelbare jongen en zijn moeder. Topcinema.
Aanrader van de week!


L'avenir (NPO2 22.40u) - een film met Isabelle Huppert is must-see voor mij. Maar ik weet niet eens meer waarover deze gaat...

Zondag 07/07;
Dawn of the planet of the apes (VTM 20.40u) - en ook hierin liet ik mij vangen. Geen apenfilms meer voor mij ze...
The magnificent seven (CAZ 20.40u) - het is westernzomer bij CAZ en beginnen doen ze met deze klassieker, remake van het Japanse Seven Samurai. Geen van beide heb ik al gezien...

Maandag 08/07:
Love island UK (Vijf 22.30u) - na het non-programma dat het bij ons was, zenden ze nu de Engelse versie uit. De mensheid is echt diep gezonken...

Dinsdag 09/07:
The librarian: quest for the spear (Q2 20.35u) - en als het zomer is, worden deze films ook van stal gehaald. Heerlijk, campy en onnozel. Soms doet dat eens deugd.

The departed (Zes 22.40u) - gemist op Zaterdag? Herkansing nu op Zes.

Woensdag 10/07:
Lost in translation (Canvas 21.10u) - Scarlett Johansson en Bill Murray vinden elkaar als verloren zielen in Tokio. Sofia Coppola maakte hiermee haar beste film in mijn ogen.

Donderdag 11/07:
Cleopatra (CAZ 20.40u) - heeft de reputatie van zowat de duurste film ooit (inflatie meegerekend) te zijn, met heel wat gebekvecht tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton achter de schermen. Gewoon kijken voor de grandeur.

The untouchables (Canvas 21.35u) - klassieke gansterfilm waarin Kevin Costner als Eliot Ness probeert om gangsterbaas Al Capone (Robert De Niro) te klissen.

Vrijdag 12/07:
La vie d'Adèle (Canvas 21.25u) - verschrikkelijke film van schandaalregisseur Abdellatif Kechiche. Hij pushte zijn actrices om dingen te doen die ze niet wilden. Dit is 3 uur lang afzien, ook voor de kijker. Lees gewoon de graphic novel waar dit losjes op gebaseerd is.

Dit dus. Zoveel beter dan die "film".
Bridget Jones, the edge of reason (VTM 21.35u) - deel 2 over Bridget, die nog steeds niet weet hoe ze aan het leven moet beginnen.
Hairspray (NPO3  22.25u) - over the top verfilming van de gelijknamige over the top musical. Maar het is grappig met momenten.
My queen Karo (één 23.15u) - Mattias Schoenaerts voor hij écht beroemd werd. Ik zou het zo laten, die mens is niet te verstaan.

Veel kijkplezier!


1 opmerking: