zondag 2 juli 2017

Juni favorites


Moet het nog uitgelegd wat mijn grote favoriet van juni was?

Voor wie het niet kan raden: dat was de Wonder Woman film die sinds half juni in onze zalen draait. En ik heb hem (tot nu toe) 3 keer gezien...

Eerst was er de avant-première in Siniscoop in Sint-Niklaas op 9 juni. Dan trok ik naar het Feestpaleis in Aalst op 15 juni. En uiteindelijk stond ik in Cinema Albert in Dendermonde op 23 juni - om die mensen ook iets te gunnen.

Voorlopig is het eventjes genoeg geweest, maar ik heb er telkens van genoten! Nu is het wachten op dvd-release...

Maar het bleef niet bij cinemabezoekjes voor Wonder Woman, ik las ook 7 trades (strips die enkele comics verzamelen) over deze Amazone en die konden allemaal op bijval rekenen.

Aanraders van op mijn eigen tv-scherm:

Apple Tree Yard

Deze vierdelige BBC-reeks over een vrouw die na een korte affaire haar hele leven ziet overhoop gegooid worden, kon mij boeien van begin tot eind.

Je kan de hele reeks nog tot 8 juli online op vrt.nu bekijken.

De kinderen van juf KietIn deze bekroonde documentaire werd een jaar lang een klasje gevolgd met anderstalige kinderen. Hoe juf Kiet de kinderen in hun waardigheid laat (ik had Haja al lang achter het behang geplakt!) en hoe ze hen meevoelend benadert (met Jorj huil je gewoon mee), het is bewonderenswaardig.

Nog online te bekijken op npo.nl.

Op Netflix deed ik ook mijn best:

Het vijfde seizoen van Orange is the new black kwam op 9 juni integraal op de site te staan en ik bekeek de 13 afleveringen op 3 dagen tijd.

Maar ik weet niet of ik het echt een aanrader zou noemen. Het beste ligt al weer een aantal seizoenen achter ons en een periode van 3 à 4 dagen uitsmeren over 13 afleveringen was echt wel te veel van het goede...

Op 23 juni kwam ook het hele eerste seizoen van GLOW online, van dezelfde bedenkster als OITNB.Ik heb ondertussen 2 van de 10 afleveringen gezien en het smaakt naar meer. Dat de afleveringen slechts een half uur duren, is ook mooi meegenomen, zo ben je er snel door - en ja, dat is een reden tot aanbeveling.

Op de laatste dag van juni bekeek ik The Goonies.Confession time: ik had die film nog nooit gezien.

Maar omdat hij altijd opduikt als het over de eighties gaat en ik nu écht wel eens wou weten waar alle gedoe om draaide, vond ik het tijd geworden om hem te bekijken.

Wat krijg je te zien? Een soort Indiana Jones voor kinderen, een avontuur zoals je dat alleen in de jaren '80 kon beleven en gewoon dikke pret van begin tot eind.

Als volwassene kijk je natuurlijk wel anders naar zo'n film (zo zijn er heel wat dingen die niet kloppen en "speciale effecten" die wel heel gedateerd zijn), maar als je je innerlijke kind naar boven haalt, valt het allemaal heel goed mee. Blij dat ik hem uiteindelijk gezien heb!

De laatste maandag van juni werd uitgeroepen tot Harry Potter cosy reading night en ik deed er aan mee, zo goed en zo kwaad als ik kon - de uitleg over het waarom het zo lastig was, vind je hier.

Juni was ook de maand waarin ik het Boekenfestijn in Flanders Expo in Gent bezocht. Ik kocht er een stapeltje van 7 boeken en gaf slechts 46.50€ uit!

Meer uitleg over deze book haul vind je hier.

En via deze book haul kom ik nu aan de rest van mijn verworven boeken in juni:

Aan deze boeken gaf ik geen geld uit want mijn ouders zijn bezig aan een grote kuis en ik nam deze vier mee uit hun boekenkast. Het boek links is een omnibus van Louis Paul Boon met drie titels: De voorstad groeit, Vergeten straat en Mijn kleine oorlog. Nu nog tijd vinden om dat allemaal te lezen...

Zelf kocht ik nog 2 boeken online.

A closed and common orbit is het vervolg op A long way to a small angry planet, een boek dat ik al in mijn bezit heb, maar nog niet gelezen heb. Ik deed maanden geleden een voorbestelling bij amazon en was al vergeten dat het er nog zat aan te komen.

Exquisite werd bejubeld op booktube en kocht ik meteen (ja, een impulse buy).

Weerom: nu nog tijd vinden om ze te gaan lezen...


1 opmerking:

  1. Wonderwoman vond ik ook heel tof! En ook ik ben heel nieuwsgierig naar A long way to a small angry planet :D

    BeantwoordenVerwijderen