zaterdag 6 mei 2017

Free comic book day 2017


De eerste zaterdag van mei, wat vieren we dan?

Niet moederdag want dat is pas volgende week - en op zondag.

Nee, het is Free comic book day!

Net als vorig jaar trok ik hiervoor naar World's End Comics in Gent, want zij deden hier aan mee.

Als goed voorbereide mens was ik al op de website gaan kijken wat dit jaar gratis werd aangeboden en aangezien ze bij WEC graag hebben dat je je keuze tot 5 gratis comics beperkt, viel mijn oog op de volgende:

En ik heb ze dus allemaal binnengehaald!

Buffy, Doctor Who en Star Trek spreken voor zich: dat zijn gewoon 3 van mijn all time favorite tv-series en over Guardians of the galaxy heb ik het hier ook al genoeg gehad.

Wonder Woman zal dan misschien verbazen (of niet), maar de film die straks uitkomt is dé film waar ik dit jaar het hardst naar uitkijk. Wel opletten hiermee: vorig jaar deed ik hetzelfde met Suicide Squad en dat was jammer genoeg een complete afgang. Ik hou mijn hart dus al vast tegen 31 mei (als ze de datum niet naar achteren duwen, zoals al hier en daar werd aangekondigd). Maar voorlopig: de film die bovenaan mijn to see-lijstje staat!

Daarna ging ik nog twee trades halen uit de reguliere rekken omdat een mens met enig fatsoen ook zijn striphandelaar iets gunt en niet alleen maar gratis boekjes komt halen:

Van deze reeks kreeg ik al een voorproefje in de laatste trade van Chew die ik las. Daarin stond een cross-over tussen deze twee reeksen en het sprak me wel aan.

Wat wil je ook: in Revival komen een aantal mensen terug uit de dood en niemand weet hoe dat komt. Een snuifje Les revenants, Walking dead en misschien ook Rachel rising: count me in!

Op het voetpad voor Het paard van Troje was een stockverkoop van hun boeken aan de gang, maar dat was daar zo'n mierennest dat ik mij er niet tussen wou gaan wurmen. Next stop werd dan maar de Fnac waar ik deze twee boeken kocht:

The power van Naomi Alderman sprak mij onmiddellijk aan toen ik er over hoorde: vrouwen krijgen ineens een soort van elektrische gave waarbij ze mensen kunnen pijn doen en zelfs doden. Een beetje vrouwen aan de macht dus. Ik kijk er al naar uit om dit boek te lezen.

En toen zag ik American gods staan, het magnum opus van Neil Gaiman dat onlangs een tv-verfilming kreeg. Vandaar dus die cover, maar 600+ pagina's voor 12.49€ kan ik niet laten liggen al huiver ik van film- en tv-versies van boeken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten