dinsdag 2 mei 2017

April favorites


April vloog voorbij en hoewel ik serieuze dieptepunten gekend heb, waren er ook enkele dingen en evenementen waar ik mijn hart aan kon ophalen.

Het eerste evenement vond al plaats op 2 april: toen trok ik richting Gent om FACTS te bezoeken.

En je kan het onnozel vinden of niet, maar daar heb ik zo'n energie uit gehaald! Vooral dan de korte ontmoeting met Amanda Tapping en de warme knuffel die ik van haar kreeg deden mij tot zelfs 2 dagen erna op wolkjes lopen.

Mijn gehandtekende dvd-box!
Het tweede evenement volgde op 23 april: Cosy reading night.

Deze mini leesmarathon werd al voor de derde keer georganiseerd door Lauren van Lauren and the books. De vierde komt er aan in juni en zal in het teken van Harry Potter staan. Ik kijk er al naar uit!

Hier gaf ik mij drie uur lang over aan lezen, lezen, lezen en een beetje snacks eten tussendoor. Mijn TBR voor de avond kan je hier lezen en de wrap-up hier.

Ook de films die ik in de bioscoop ging bekijken moeten hier vermeld worden. En in april gebeurde dat 3 keer:

Het feit dat enkel Beauty and the Beast en Guardians of the galaxy vol. 2 een bespreking op mijn blog kregen, zegt al genoeg: Life was een echte stinker die geen enkel moment spannend of origineel uit de hoek kwam en het einde zag ik al van kilometers ver aankomen. Vermijden is hier de boodschap!

Er werd ook een keer gequizd.

Op de 10de quiz van de Chiro in Sint-Niklaas werden we 13de op 33 ploegen. En dat was een heel goed resultaat want de quiz was eerlijk gezegd nogal onevenwichtig opgesteld. De meeste vragen waren heel goed te doen (zelfs op het makkelijke af), maar dan kwam de sportronde en die vragen bleken een niveau of 10 hoger te liggen dan de andere rondes. Hadden we daar natuurlijk onze joker op ingezet en zo verloren we heel wat punten.

Nog een puntje van kritiek: als je een ronde de "Hollywood fotoronde" noemt, maar enkel naar films vraagt waar Tom Hanks in meedoet, noem dat dan de Tom Hanks-ronde he. (Daar haalden we wél 10/10 dankzij ondergetekende)

Qua spijs en drank heb ik slechts 1 favoriet deze maand: de herintrede van de Cola Zero cafeïnevrij én nieuwe smaken Cola Zero!

De cafeïnevrije versie verdween eventjes uit de winkels om een nieuwe verpakking te krijgen (serieus, Coca Cola, 1.25l, wat is dat???), maar staat gelukkig terug in de rekken te blinken. Waarom ik dit drink? Omdat ik graag Cola Zero drink, maar als ik dat 's avonds doe, lig ik in mijn bed te daveren van de cafeïne, vandaar de cafeïnevrije versie.

De Cola Zero Cherry is eveneens een schot in de roos, maar ik pimp dan ook graag zelf mijn cola met bizarre dingen. Er bestaat nog een Cola Zero Vanille (lekker!) maar die heb ik momenteel niet in huis omdat die nogal moeilijk te vinden is.

Book haul

In plaats van dit onderdeel TBR te noemen, ga ik over tot "book haul" omdat dat toch beter de lading dekt.

Het weekend voor Pasen was zowat het mooiste qua weer dat we dit jaar al gehad hebben. Op zaterdag trok ik naar Gent om wat boekhandels aan te doen en in De Slegte vond ik Verdriet is het ding met veren, het boek dat ik in februari kroonde tot boek van de maand en dat ik zeker nog eens opnieuw wil lezen. Tantes kocht ik in de Fnac en dat is gewoon zowat één van mijn favoriete boeken ooit. Een eigen exemplaar was dus zeker gewenst.

De zondag erna spoorde ik naar Brussel omdat ik met alle geweld Waterstones wou bezoeken, een afdeling daar van de Britse boekhandelketen.

Ik kocht The Lonely Hearts Hotel (werd ondertussen gelezen) en de comic Angel Catbird. Buiten de titel van deze laatste (dat koop je toch meteen?), is het verhaal ook nog eens geschreven door Margaret Atwood. En dat maakte mij nieuwsgierig.

Ik ben blijkbaar de laatste tijd nogal Daphne du Maurier-geobsedeerd en bestelde online My cousin Rachel. De verfilming met Rachel Weisz in de hoofdrol komt in september in de bioscoopzalen en het boek wil ik gelezen hebben tegen dan.

Jamaica Inn heb ik al jaren in mijn boekenkast staan, maar dat was ik een beetje vergeten. Ik vond het boek afgelopen maand terug en hoop het ook nog ergens gelezen te krijgen. Vandaar dat het in mijn book haul mag.

Dit Miss Marple mysterie was mijn prijs bij de quiz in Sint-Niklaas. Hier heb ik dus niks voor betaald, maar hij mag wel in de book haul want het is een boek dat ik de afgelopen maand in bezit kreeg.

De reden dat ik van TBR (= to be read) naar "Book haul" wissel, is dat ik de meeste boeken in deze haul al gelezen heb, veel to be read is er dus niet meer aan...


1 opmerking:

  1. Verdriet is een ding met veren wil ik ook nog heel graag lezen! En Life vond ik eigenlijk wel een vermakelijke film haha :)

    BeantwoordenVerwijderen