woensdag 10 februari 2016

Weekend watching + het nieuwe tv-seizoen, week 7


Afgelopen weekend ben ik er eindelijk nog eens in geslaagd om een paar films en dvd's op mijn tv-scherm te bekijken. Gedeeltelijk omdat die terug moesten naar de bib en gedeeltelijk omdat ik mijn decoder wat moest opschonen...

Het is een beetje een samenraapsel van genres geworden, maar ze wisten me stuk voor stuk te boeien.

Ook worden in de komende week nog wat nieuwe programma's op ons losgelaten, lees en informeer u!

De legende van Korra. Boek 4: Balans, deel 2

Deze Nickelodeonserie is een sequel van Avatar: de legende van Aang.
We zijn nu 70 jaar verder en Korra is de nieuwe avatar die moet leren met de vier elementen om te gaan. Ze is ouder dan Aang in de vorige serie, maar vindt al gauw een even gedreven "team avatar" om haar te helpen in haar avonturen. Deze dvd is de laatste van de hele reeks, er zijn immers maar 4 seizoenen gemaakt en je kan ook wel zeggen dat het verhaal van Korra uitverteld is na de laatste aflevering (hoewel...).

Nadat Korra op het einde van het derde seizoen nogal toegetakeld uit de strijd tegen Zaheer kwam (ze zat in een rolstoel), begint het vierde seizoen met haar langzame herstel en de nieuwe slechterik, Kuvira, die de kop komt opsteken.

Een kinderreeks? Jawel, maar eentje waar volwassenen ook veel plezier aan kunnen beleven. Misschien toch eerst Avatar bekijken om helemaal mee te zijn met de uitbouw van de wereld...

The wolfpack



Op Sundance Channel konden we de afgelopen 2 weken genieten van "10 days of Sundance", waarbij elke avond een première getoond werd van een op het Sundance Festival bekroonde film. Zo ook deze The wolfpack die - het moet net lukken - vandaag (10/02) bij ons in de bioscoopzalen verschijnt. De film werd trouwens eveneens op Acht vertoond, dat in minieme mate aan 10 days of Sundance meedeed.

Waarover gaat deze documentaire? Over 6 broers die in complete isolatie zijn opgegroeid in een appartement in New York omdat hun vader niet wou dat ze naar buiten gingen. Het enige contact dat ze met de buitenwereld hadden, was via de films die ze te zien kregen en die ze met veel plezier en oog voor detail in hun beperkte leefruimte naspelen.

Intrigerend.

Big game



Finse film van de makers van Rare exports (bizarre Scandinavische horror, je moet er van houden...). Laat je dus niet van de wijs brengen door de trailer want de film is het verhaal van Oskari die op zijn eentje een nacht in het bos moet doorbrengen om een "man" te worden en het wild dat hij op die reis kan doden. Blijkt dat opgejaagde wild de president van de VS te zijn...

Geen echt bijzondere film, maar leuk en entertainend is hij wel en soms wil een mens niet meer.

The Bletchley Circle. Seizoen 1

Britse detectiveserie rond 4 vrouwen die tijdens WOII voor de Britse geheime dienst op de afdeling decoderen werkten en nu na de oorlog zich steendood vervelen in hun huisvrouwenleven. Tot er een seriemoordenaar opduikt in Londen en zij de koppen bijeensteken om hem te vinden, want de politie maakt er maar een rommeltje van...

Er staan 3 afleveringen van 45 minuten op deze dvd en ik was eigenlijk van plan om enkel de eerste te bekijken. Voor ik het wist had ik alles bekeken, zo hard werd ik meegesleept in het verhaal!

Sherlock: the abominable bride



Op nieuwjaarsdag zond BBC1 een nieuwe aflevering van Sherlock uit. Slechts eentje, waardoor mensen op hun honger blijven zitten tot 2017, wanneer er écht een nieuw seizoen zal uitgezonden worden. Ik had die opgenomen en het leek mij nu wel de tijd om er - eindelijk - naar te kijken.

Een vrouw pleegt zelfmoord in het openbaar en vermoordt de dag erna haar man, Sherlock staat voor een op te lossen raadsel.

Het bizarre van deze aflevering is dat ze zich afspeelt in het Victoriaanse Engeland en niet in onze tijd, zoals de andere afleveringen. Een beetje verwarring van mijn kant dus, maar het wordt al snel duidelijk waarom dit is. Toch een Sherlockfix met Benedict Cumberbatch gehad.

Kijktips voor volgende week:

Zaterdag 13/02:
Spartacus (één 13.30u) - klassieker van Stanley Kubrick over de Romeinse slavenopstand. I am Spartacus!
Twilight (één 21.10u) - voor wie deze suikerzoete vampierenfilms nog niet gezien heeft: één geeft je de kans met de eerste in de rij.
Jeune & jolie (NPO2 23.30u) - François Ozon in de regisseursstoel is voor mij een must-see, ook deze dus.

Mamma mia! (VTM 23.50u) - musical gebaseerd op de ABBA-songs, staat garant voor een glimlach op het gezicht.

Zondag 14/02:
The British Academy Film Awards (BBC1 22.00u) - ofte de Bafta's worden uitgereikt, de Britse tegenhangers van de Oscars.
Die Brücke III - Transit in den Tod (ZDF 22.00u) - eindelijk is Saga terug op mijn scherm! Het derde seizoen van The Bridge is op ZDF te zien, met 2 afleveringen per week. (Voor er vragen komen: GEEN IDEE wanneer Canvas of NPO dit gaat uitzenden...)

Maandag 15/02:
The people vs. OJ Simpson: American Crime Story (BBC2 22.00u) - in navolging van het succes van de misdaaddocumentaire "Making a murderer" op Netflix, de fictiereeks over het proces van OJ Simpson.

Dinsdag 16/02:
Grey's anatomy (Vijf 20.35u) - deze is terug met het 12de seizoen en aangezien er toch niets anders op dinsdag is...

Woensdag 17/02:
Scandimania (Acht 20.35u) - waarom zijn de Scandinavische landen de gelukkigste ter wereld? Scandimania onderzoekt dit.


Vrijdag 18/02:
The voice van Vlaanderen (VTM 20.35u) - amper enkele weken nadat de "kids" hun beurt kregen, is het vanaf vrijdag aan de volwassenen. Enkel jammer dat Bart Peeters nu in de jury zit, zowat de meest irritante tv-figuur die je je kan indenken...
12 years a slave (Canvas 21.05) - Oscars galore voor deze film, gebaseerd op ware feiten. Brad Pitt mag wel stilaan gaan afkicken van zijn messiasverslaving (zie ook World war Z).
Rundskop (NPO2 23.25u) - deze Vlaamse moker van een film op de Nederlandse buis, kijken als je hem nog niet gezien hebt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten