maandag 29 februari 2016

Februari favorites


Februari was de maand waarin ik veel tijd binnenshuis doorbracht, mijn favorieten konden dan ook vooral daar teruggevonden worden...

Wat voor moois heb ik om te beginnen op mijn tv-scherm gezien?

The bridge. Seizoen 3 begon op 14 februari op ZDF, telkens met 2 afleveringen op zondag en ik ben echt blij dat Saga Norén eindelijk terug op mijn televisie te zien is!

Dit seizoen moeten we het zonder Martin Rohde stellen, maar Saga krijgt een nieuwe Deense collega naast zich, die ook zo zijn vreemde trekjes heeft.

Meer ga ik niet over dit seizoen vertellen, het moet ook leuk blijven voor mensen die nog moeten kijken...

Op dvd zag ik The 100. Seizoen 1 (spreek uit: the hundred), een sciencefictionserie die zich in de niet al te nabije toekomst afspeelt na een nucleaire ramp op aarde.

Een aantal mensen wist zich te redden op een ruimtestation genaamd The Ark, maar dat ding is ondertussen, na zo'n 100 jaar intensief gebruik, op sterven na dood. De vraag rijst of de aarde na al die jaren opnieuw leefbaar zou zijn en daarom worden 100 jeugddelinquenten met een shuttle naar de aarde gestuurd. Eens ze op aarde aangekomen zijn vervallen ze natuurlijk in complete chaos, want wie moet dit zootje ongeregeld gaan leiden? En blijkbaar zijn er op de grond ook mensen die de ramp overleefd hebben en die zien de nieuwkomers niet graag komen...

Gebaseerd op een boek dat eigenlijk nog niet was verschenen, is dit een serie waar ik compleet mee weg was, ik heb de 13 afleveringen er in één weekend doorgejaagd en wil nu natuurlijk méér (ze zitten momenteel al aan het derde seizoen). Dat wordt een zoektochtje op het internet...

Maar ik deed meer dan thuis zitten de afgelopen maand, want een ander favoriet tijdverdrijf is meedoen aan quizzen. Nee, niet zoals in Quiz me quick voor de superprestige (dat bestond dus echt he), maar we doen gewoon graag mee aan één of andere zaalquiz in onze nabije omgeving.

Het laatste weekend van februari stonden er twee op het programma, één op vrijdag- en één op zaterdagavond.
Ons doel als we meedoen aan een quiz is om toch bij de eerste 10 te geraken. Op vrijdag eindigden we op een gedeelde vierde plaats bij 86 deelnemende ploegen en op zaterdag werden we 8ste op 45 ploegen. Mooie resultaten!

Gelukje bij de quiz op vrijdag: de tafelronde in de eerste helft was een megagrote foto met tal van verwijzingen naar films die je er uit moest halen en daar schoot ik mij natuurlijk meteen op. We haalden daarmee 23/30 punten binnen, één van de betere scores op die ronde.

En voor wie nu zou denken dat je met regelmatig aan een quiz meedoen met fantastische prijzen gaat lopen: think again, als je geluk hebt, ga je naar huis met een drinkbare fles wijn of een paar trappisten. Voor de prijzen moet je het in elk geval niet doen, 't is het plezier dat telt!

Mijn TBR is in februari een groot stuk gegroeid want ik heb me een beetje laten gaan in het aanschaffen van nieuw leesmateriaal:

Eerst en vooral stootte ik op volgend boek over de Griekse mythologie: Goden, mensen, monsters uit de Griekse mythologie.

Dit boek moet ik wel zo'n 20 keer hebben uitgeleend in de bibliotheek toen ik een jaar of 12 was, het was echt één van mijn favorieten en als ik mij goed herinner, heb ik er zelfs een spreekbeurt over gehouden (of het er toch in verwerkt). Op een bepaald moment was het verdwenen uit de bibliotheek - waarschijnlijk na jaren dienst afgevoerd - en nu kwam ik het toch wel gewoon tegen bij iemand die het weg wou doen zeker?

Deze werd meteen opzij gehouden en heeft een plaatsje in mijn boekenkast gekregen.

In november komt een nieuwe Harry Pottergerelateerde film in de zalen: Fantastic beasts and where to find them, met de immer genietbare Eddie Redmayne als Newt Scamander.

Deze film is gebaseerd op een boekje dat J.K. Rowling schreef voor het goede doel en dat heb ik, samen met zijn "broertjes", aangeschaft begin februari (kwestie van voorbereid naar de film te kunnen gaan he):

Je kan ze ook kopen in een cassette met ingebonden uitgaves (The Hogwarts Library), maar ik wou de "originele" boekjes, zoals ze eerst verschenen zijn, die zijn trouwens ook goedkoper...

Bij een bezoekje aan de lokale Kruidvatwinkel, zag ik dat ze de 6 Grant Countyboeken van Karin Slaughter in de aanbieding hadden aan 4.99€ per deel.

Ik kocht de nog niet door mij gelezen drie laatste delen:

Laatste boekaankoop was er eentje die ik al langer op het oog had en die ondertussen uit de lokale bibliotheek afgevoerd werd (wordt dit the story of my life?), namelijk Het kaartenhuis van Mark Z. Danielewski:

De kanjer van een boek (713 pagina's) belooft een heel speciale leeservaring. Deze editie is de full color editie waarin het woord "huis" altijd in het blauw gedrukt staat, er passages in het rood zijn en de foto's in kleur afgedrukt staan. Voor de rest heb je pagina's die in spiegelschrift staan, ondersteboven, schuin en bladzijden met soms maar 1 woord erop. Ik ben alvast benieuwd.

Maar wanneer moet ik dit allemaal gaan lezen???
Zeker nu ik nog steeds in mijn leesdip zit...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten