vrijdag 19 februari 2016

Weekend watching + het nieuwe tv-seizoen, week 8


En de nieuwe programma's blijven maar komen...

Volgende week is het (vooral) de beurt aan de VRT om ons nieuwigheden te presenteren, zo blijft een mens natuurlijk verplicht om te kijken...

Maar eerst een overzichtje van wat ik vorig weekend op mijn huisscherm de revue liet passeren:

Die hard - John McTiernan (1988)



Tja, wat moet ik hier over zeggen? Mijn enige drijfveer om dit ding te bekijken was het feit dat het de allereerste filmrol van Alan Rickman was, als gangster Hans Gruber (en nu snap ik dus ook al die Hans Grubermopjes die op het internet welig tieren).

Maar voor de rest? Een beetje een dommige actiefilm waar vooral veel wordt opgeblazen met crappy special effects, een verhaallijn van twee keer niks en een Bruce Willis die - hoewel hij zonder twijfel plezier in zijn rol heeft - toch pijnlijk duidelijk maakt dat hij voor geen meter kan acteren...

Als je deze nog niet gezien hebt, doe vooral geen moeite.

American horror story: freakshow (aka seizoen 4)



Deze serie, die elk seizoen in een andere setting laat afspelen met nieuwe personages, maar wel grotendeels met dezelfde acteurs, heeft een speciaal plaatsje in mijn hart.

En hoewel de promotiefilmpjes, die an sich niets met de serie zelf te maken hebben, over het algemeen creepier zijn dan de afleveringen zelf (hierboven de trailer, dus geen promofilmpje), kijk ik altijd met veel plezier uit naar wat de makers ons deze keer zullen schenken.

Freakshow speelt zich af in een rondreizend circus (hier hebben ze hun tenten neergeplant en schikken ze er een tijdje te blijven) dat het moet hebben van zijn freaks. Dot en Bette zijn een siamese tweeling die door Madame Elsa (hihi) ontdekt worden en zo hun introductie in de wereld van de carnivalshows krijgen, samen met ons.

Er volgen een massa verwijzingen naar Tod Brownings Freaks (zoek die zeker eens op), de meest angstaanjagende clown sinds Pennywise en opnieuw een verhaallijn om van te smullen.

Asylum (seizoen 2) blijft bij mij op de eerste plaats staan - aliens en plotholes be damned - maar deze Freakshow is een mooie tweede.

Circle - Aaron Hann en Mario Miscione (2015)



Tussen er het hele seizoen AHS doorjagen door (slechts 13 afleveringen van 45 minuten, da's goed te doen op 2 dagen mensen!), bekeek ik nog deze film op Netflix.

50 mensen worden wakker in een donkere kamer, zonder te weten waar ze zijn, maar blijkbaar moeten ze één voor één sterven. Wie wanneer sterft, wordt door hen zelf bepaald en een sterk staaltje manipuleren en eigen hachje redden begint. Geen grootse cinema, maar best een vermakelijke film.

*spoiler*: Ik zou dat kind en die zwangere vrouw meteen naar de andere wereld geholpen hebben, dat zou heel wat gesnotter en gekrijs vermeden hebben... (= highlighten om te lezen).

En dan nu de tv-tips voor de komende week:

Zaterdag 20/02:
World War Z (VTM 20.25u) - zombies veroveren de wereld en - sh*t - het is de snelle variant! Brad Pitt laat zijn messiascomplex volledig losgaan in deze film.
Meet Joe Black (Vitaya 20.40u) - nog eens Brad Pitt, hier is zijn messiascomplex waarschijnlijk begonnen...
Ocean's Twelve (één 21.05u) - ze tonen potdorie ver de hele carrière van Brad Pitt vanavond: vervolg op Ocean's Eleven, het mindere broertje, maar toch nog garant voor een avondje kijkplezier...
Ocean's Thirteen (Vier 22.05) - en nóg maar eens Brad Pitt: vervolg op Ocean's Twelve, opnemen die handel want Twelve zal nog niet gedaan zijn als deze begint.
2016 58th annual Grammy Awards (NPO3 22.20u) - een awardshow die ik helemaal kan doorspoelen want normaal gezien is liedje zingen = doorspoelen bij mij.
Eragon (2BE 22.55u) - avonturenfilm met draken. Tienerfilm, maar best bekijkbaar. Jammer dat ze de volgende boeken in de reeks nooit verfilmd hebben.
Le gamin au vélo (NPO2 23.30u) - de broers Dardenne creëerden pareltjes en bucht, dit is een parel.

Zondag 21/02:
The broken circle breakdown (VTM 20.40u) - Vlaamse film van formaat, wie dit nog niet gezien heeft: kletsen op uw bloot gat en kijken!
Eigen kweek (één 21.20u) - tweede seizoen van deze West-Vlaamse boerenkomedie, laat die shit of mouse maar komen!

Maandag 22/02:
Molenbeek (één 20.35u) - nu Annemie Struyf uitverteld is, gaan we op bezoek in Molenbeek om te kijken of het daar echt vol terroristen loopt...
Honey (Vitaya 20.35u) - onnozele dansfilm met Jessica Alba, voor de liefhebbers.

Dinsdag 23/03:
Rat race (VTM 22.25u) - domme komedie met o.a. Whoopi Goldberg, John Cleese en Rowan Atkinson, voor als je niet kan slapen...
Scandal (Vijf 22.25u) - een reeks waar ik absoluut niet naar kijk, maar er zijn liefhebbers, Vijf gaat verder met het vierde seizoen.

Woensdag 24/02:
Clinch (Canvas 21.40u) - ongein gemaakt met uw belastinggeld, zal erop of eronder zijn, vrees ik...

Donderdag 25/02:
Eurovision Song Contest 2016: unser Lied für Stockholm (ARD 20.15u) - de Duitse openbare omroep kiest het liedje dat mag meedoen aan het ESC dit jaar.

Vrijdag 26/02:
Inception (Vijf 20.35u) - de Leo in een mindfuck van een film, maar goed issie wel (zowel Leo als de film).
Dirty dancing (Vijf 22.20u) - als je begint te kijken, ben je verloren want je moet gewoon het hele ding uitzien, dat kan niet anders...

Dallas buyers club (NPO3 22.30u) - Oscars bij de vleet, deze film, maar ik weet nog steeds niet waarover hij gaat (omdat het onderwerp mij niet interesseert).
The 40-year-old virgin (2BE 22.40u) - een komedie die ik grappig vind, waar gaan we dat schrijven. Maar ik heb natuurlijk een zwak voor Steve Carell...

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten