maandag 2 november 2015

Oktober favorites


Het zal niemand verbazen dat dé grote favoriet van oktober voor mij het Filmfestival was: op 11 dagen tijd 23 films bekijken, het doet wat met een mens. En nu de festiviteiten al zo'n dikke week gepasseerd zijn, kan ik beginnen uitkijken naar de volgende editie die zal doorgaan van 11 tot 22 oktober 2016.

Ik heb genoten (45 years, Les cowboys, Slow west, The diary of a teenage girl, Carol) én mij afgevraagd wat ik nu juist in die zaal zat te doen (The assassin, The boy friend, El club), dat hoort er natuurlijk allemaal bij en volgend jaar zal dat niet anders zijn...

Maar er waren nog een paar andere dingetjes die mijn oktober leuk maakten:

Onder de Gentse Kinepolis zit videotheek Video Palace en net als zowat alle videotheken die nog net de lippen boven het water kunnen houden, breidt hun aanbod uit naar nevenproducten van de film.

Hier kan je bijvoorbeeld een massa beeldjes en figuurtjes uit films en tv-series kopen en hun Funko Pop-collectie is zowat de grootste die ik hier in België al gezien heb, ik kon me dan ook niet tegenhouden en schafte mij de grootste held uit de Harry Potterverhalen aan: Severus Snape.

Zo schattig, je kan het bijna niet geloven...
Ook bij Humo deden ze hun best om mij blij te maken: vanaf eind september kon je elke week een bundeling van Thorgalalbums kopen en dankzij de bon die je als abonnee kreeg, kon ik de complete collectie in één keer aanschaffen.

Ze beweren dat je de hele reeks krijgt, maar eigenlijk loopt het maar tot album 29 en er zijn tot nu toe al 34 delen van Thorgal verschenen. Maar ik klaag niet, ik heb eindelijk het grootste deel van deze strips in mijn bezit... En voor wie mij nog eens wil zien doordraven over Thorgal, die kan hier terecht.

Nutella deed eveneens zijn best: bij aankoop van een pot van 825 g kon je met je aankoopbewijs een gratis Nutella-tas krijgen. Mijn pot was juist op, dus de actie kon niet beter gelegen komen.

Toegegeven, het bestellen op zich verliep niet zo vlot, ik moest mij wenden tot de helpdesk van Nutella, maar eens dat van de baan was, kreeg ik mijn tas binnen de vier dagen na bestelling thuisbezorgd:

Je kon natuurlijk kiezen om er een foto van jezelf op te zetten, maar aangezien ik allesbehalve fotogeniek ben, werd het de afbeelding van één van mijn favoriete personages uit de Sagastrip: lying cat.

Over mijn kijkfavoriet van de maand heb ik het al een paar keer gehad: iZombie.

Deze reeks zit wat verstopt de zondagnamiddag op Vijf, maar heeft alle elementen die mij gelukkig maken: een vrouwelijk hoofdpersonage dat kick-ass uit de hoek kan komen als het nodig is, bovennatuurlijke elementen (in de eerste aflevering wordt Olivia in een zombie veranderd en als ze menselijke hersenen eet, krijgt ze visioenen en neemt ze karaktertrekken van de dode over) en de juiste soort humor. Ik ben fan.

Mijn laatste favoriet is mijn gastoptreden op een ander blog deze maand. Jasmijn van jasmijncherubijn vroeg mij om een aantal goeie horrorfilms voor te stellen in het kader van Halloween, omdat zijzelf nogal een schijtluis is op dat vlak (= haar eigen woorden). Ik deed dat natuurlijk met plezier, maar zij verraste me vooral met een heel rake beschrijving van mijn persoontje, te lezen in het betreffende blogbericht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten