zaterdag 5 augustus 2017

Kijktips week 05/08-11/08


Kunnen we het even over Nicole Kidman in Top of the lake hebben?

De tweede aflevering van het nieuwe tweede seizoen werd afgelopen week op BBC2 uitgezonden en Kidman is totaal onherkenbaar.

Ze speelt de moeder van een tienermeisje dat is losgeslagen, maar haar personage is dat even hard: na zoveel jaar huwelijk heeft ze ineens het licht gezien en woont ze samen met de nieuwe liefde van haar leven, de lerares Frans van haar dochter.

Allemaal goed en wel, maar wat een transformatie! De look past perfect bij het personage, maar waarom ze haar per se valse tanden moesten geven, is mij een raadsel...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 05/08:
World war Z (VTM 20.30u) - wie zich over het messiascomplex van Brad Pitt kan zetten, ziet een behoorlijk goede zombiefilm.

Sense & sensibility (Vijf 20.30u) - schitterende verfilming van de Jane Austenklassieker. Emma Thompson speelde niet alleen één van de zussen Dashwood, ze schreef ook het scenario en kreeg daar een Oscar voor.

The English patient (Vitaya 22.20u) - nog een Oscarwinnaar hier. Zwijmel mee met deze romantische film.
Carrie (Q2 22.45u) - remake van de iconische film met Sissy Spacek. En de mindere versie natuurlijk. Hier met Julianne Moore als geschifte moeder.
Gloria (NPO2 23.15u) - bijna 60-jarige vrouw gaat op zoek naar het geluk. Schijnt goed te zijn.

Zondag 06/08:
Flying home (één 20.25u) - totaal vergeetbare Vlaamse film over een onverlaat die een prijsduif wil kopen voor een rijke arabier. Flutfilm, echt.
Alive (CAZ 20.40u) - overleven in de Andes zonder eten, drinken, bescherming tegen de elementen... Klassieker ondertussen en ik heb die nog nooit gezien.

Selma (NPO2 23.25u) - dat ze films over historische gebeurtenissen en/of mijlpalen maken, tot daar aan toe. Maar waarom zo saai?

Maandag 07/08:
Miljonair (VTM 20.30u) - dagelijkse quiz waarin kandidaten een miljoen euro kunnen winnen. Walter Grootaers is met pensioen, Staf Coppens prestenteert nu.

Dinsdag 08/08:
Les revenants (Canvas 23.00u) - herhaling van het tweede seizoen van deze Franse bovennatuurlijke reeks. Speelt zich 6 maanden na het eerste seizoen af, maar werd 3 jaar later gefilmd, vandaar dat de kinderen ineens zo freaky veel veranderd zijn. Twee afleveringen.

Rebound is de Engelse titel.
Woensdag 09/08:
V for Vendetta (Vier 20.45u) - geslaagde graphic novelverfilming. Remember, remember the fifth of november...

Casino (Canvas 22.15u) - misdaaddrama van Martin Scorsese. Schijnt goed te zijn. Ik zie zo'n dingen niet graag.

Donderdag 10/08:
La grande bellezza (Canvas 22.25u) - vervangfilm (eerst stond In the mood for love geprogammeerd). Ik heb hem niet gezien, maar de meeste mensen spreken van een ongelooflijke saaiheid als ze het over deze film hebben...

Vrijdag 11/08:
Les vacances de monsieur Hulot (Canvas 22.15u) - Franse klassieker. Zou moeten grappig zijn, maar ik vond dat niet, wegens veel te hard voorbereid - wie de film ziet, zal mij begrijpen.
Borat (Q2 22.20u) - heerlijk ongeremde komedie met ieders favoriete Kazach in de hoofdrol.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten