maandag 21 augustus 2017

Cosy reading night - Summer edition


Zaterdag 19 augustus werd er opnieuw een Cosy reading night georganiseerd door de fantastische Lauren van Lauren and the books.

Geen thema deze keer, enkel genieten van boeken en snacks tussen 19.00u en 22.00u Britse zomertijd (bij ons 20.00u-23.00u en nu was ik wel juist).

Mijn te lezen stapel voor de avond:

Mijn keuze viel deze keer op boeken die ik al aan het lezen was, de Cosy reading night was het ideale moment om daar wat vooruitgang in te maken. En natuurlijk heb ik die niet allemaal uit gekregen op 3 uur tijd...

Om 20.00u liet ik de snacks aanrukken.
Niet dat ik het zo gortig maakte, maar een beetje speciaal mocht het toch zijn.

Drank van de avond:

Bij Carrefour hebben ze een afdeling Amerikaanse import en daar vond ik deze Fantasmaak. Jammer genoeg heb ik geen foto van de drank in een glas genomen, want die is dus bijna fluorescerend blauw. 't Is eens iets anders... Daarnaast is deze Fanta mierezoet waardoor ik er de volle 3 uur over deed om hem uit te krijgen.

Snack van de avond:

Doritos met Sweet chilli sauce, is er iets beters?
Mijn favoriete chillisaus zie je op de foto en die komt gewoon uit de Lidl (en had ik al in huis). De Doritos kan je zowat overal kopen, dus ga je gang.

Alles stond met andere woorden klaar voor de Cosy reading night!

Beginnen deed ik met De gebroeders Karamazov van Dostojevski.

Rincey van rincey reads startte op 1 augustus met een readalong voor dit boek en aangezien ik het in mijn kast had staan en augustus mijn vakantiemaand is, zag ik het helemaal zitten om daar aan mee te doen.

Ze stelde een schema op, zodat je elke dag een 20- à 30-tal bladzijden (in mijn editie toch) leest, en het boek op 31 augustus uit zou moeten zijn.

De portie van 19 augustus (zijnde Deel IV, Boek IX, hoofdstuk 1-3) werd dus eerst gelezen. 18 pagina's van een boek dat heel traag leest, maar op die manier is het vol te houden.

Om 20.45u was ik hier mee klaar.

Daarna las ik verder in The legend of Wonder Woman, volume 1: Origins van Renae De Liz en Ray Dillon.

Hier was ik al begin juli in begonnen, maar ik had de strip zo'n maand laten liggen. Er moest nog ongeveer 25% gelezen worden en dat deed ik dus tijdens de Cosy reading night.

Rond 21.15u was ik daar mee klaar.

De rest van de avond besteedde ik aan My cousin Rachel van Daphne du Maurier.

Dit boek wil ik per se uitkrijgen tegen 23 augustus, want dan komt de verfilming ervan bij ons in de zalen. En die wil ik natuurlijk zien.

Ik was er al in begonnen de week ervoor en heb in de resterende tijd (1.45u) er toch nog zo'n 35 pagina's door gekregen. Ok, dat is niet bijzonder veel, maar hoewel het boek zeker weet te boeien, gaat het heel traag vooruit bij mij. Gelukkig heb ik er later in bed nog zo'n 21 pagina's van gelezen, zodat ik toch al 1/3 ver ben in het hele boek.

Een geslaagde leesavond, dat kan ik wel zeggen.

De volgende Cosy reading night valt in oktober, hopelijk niet tijdens het filmfestival...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten